Apogee Duet / Quarted Windows Platformuna Pro Tools Ile Girdi

Evet arkadaşlar, bildiğiniz gibi sadece MAC ile çalışabilen Apogee Duet ve Quarted ses kartları Pro Tools Entegrasyonu ile birlikte Windows Platformuna destek vermeye başladı:



Apogee Duet bildiğiniz gibi RME Babyface, UA Apollo Twin Solo, Focusrite Forte ve MOTU Track 16 ile aynı sınıfta olan, ki bu sınıfı ev kullanıcıları ve mobil kayıt ihtiyacı olanlar için kompakt dalda "premium" sınıf olarak da tanımlayabiliriz, converter ve preamp'ları ile oldukça beğenilen bir ses kartı.

Ben RME Babyface ve Apogee Duet'i yakın zamanlarda kullanmıştım, aslında birbirlerine sound olarak bir üstünlükleri yok,
Apogee Duet'i tanıtmak için RME ile kısa bir karşılaştırma yapacak olursak;
* RME DSP reverb-EQ, totalmix arayüzü ile "0" latency gerçek zamanlı efektli monitoring sağlaması,
* Dijital ve midi in/out genişleme imkanları
* Yabancı forumlarda oluşan genel kanıya göre; RME'nin çeviricilerinin Apogee'ye nazaran daha renksiz / natural karakterde olması
gibi küçük farklarla bir tık daha öne çıkıyor. Ama benim tecrübeme göre sound kalitesi olarak ayırt edebildiğimiz bir duyum farkı yok, ikisi de oldukça berrak, geniş, net ve hacimli bir duyuma sahip. Preamp'ları da keza öyle, tertemiz, gürültüsüz, hacimli clean&clear :) Apogee'yi sevip de MAC'e geçmeden Windows'ta kullanmak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Pro tools ile entegrasyonunu verdiğim linkten tutorial'lar sayesinde daha detaylı görebilirsiniz.
Fiyatı ise Pro Tools 11 yazılımı dahil: 1099 dolar...
Avid Pro Tools Duet and Pro Tools Quartet by Apogee - Apogee Electronics
 
Son düzenleme:
Geri
Üst