Güç Kaynağının Yol Açtığı Dip Ses Sorunu

Merhabalar, bundan bir kaç ay önce elektrikli ev aletlerini, özellikle amfilerimi ve bilgisayarı koruma amaçlı bir güç kaynağı satın aldım. Bulunduğum ilçede elektrik çok sık gidip gelmekte, binanın jenaratörü bulunmasına karşın elektirik kesintisi halinde 10-20 saniyelik bir gecikme oluyor bu da tahmin ettiğiniz üzere veri kaybı ve hasara sebep veriyor.

Tunçmatik Newtech Pro 3 kVA satın aldım. İlk izlenimim cihazın oldukça gürültülü çalıştığı yönünde oldu. Fan sesi haricinde kesilmeden sürekli ürettiği bir 'dııızzzzzzzz' sesi bulunuyordu. Cihazı bypass konumuna geçirince ortadan yok olan bir ses fakat online moda alınca tekrar geliyor. Ups'i odamdan uzağa bir yere konumlandıracağım için bu sesi önemsemedim. Fakat bilgisayarıma bağladığımda ilginç bir durum oldu;
Ses kartıma bir gitar taktığımda cihazın yanındayken duyduğum sesin çok benzerini dip ses olarak duymaya başladım. Hem de yok sayılabilir bir seviye de değil, çok yüksek. Ses kartının preamp'ini ne kadar açarsam dip ses o kadar artıyor. Aktif manyetikli bir gitar bağlarsam daha çok artıyor. Manyetik kazancı ne kadar az olursa dip ses o kadar düşüyor. Elektriği ups'den çıkarıp binanın şebekesine bağladığımda böyle bir dip ses olmuyor tabii ki. Ayrıca bu dip ses monitörlerden veya herhangi bir kulaklıktan kaynaklanan bir şey değil, direkt olarak sinyalin içinde yer alıyor ve kayda giriyor.

Bu problem ile karşılaşınca firmayı aradım. Cihazı göndermemi istediler. Gönderdim, ana kartı değiştirmişler tamamen test etmişler ve bir sorun bulamamışlar. Fakat sorun aynı şekilde devam etmekte. Firma yetkilileri müzik ile ilgilenmediğinden bu konular hakkında bana düzgün bir cevap veremediler.
Ben de çareyi kayıt almadığım zamanlarda ups'e bağlı tutup, kayıt alacağım zamanda normal şebekeye bağlamakta buldum. Böyle idareli kullanıyorum, mecburiyetten.


Sorun acaba neyden kaynaklanıyor? Bunu çözmemin bir yolu var mı?
 
güç kaynağına yük bağlı olmadığı zaman yani onlinemodda olduğuhalde üstünde herhangi bir cihaz bağlı değilken diiiiiiiiiit diye ötmüyor cızırtı sesi gelmiyor sanırım dimi? .
 
peki kayıt alırken ve aynı anda bilgisayar şebekeye bağlıyken güç kaynağını offline modamı aldınız hep nasılsa kullanılmıyor diye?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hayır, kayıt aldığım zamanlarda sadece bilgisayarı şebekeye bağlıyorum. Güç kaynağı üzerinde bir değişiklik yapmadım.
 
yani o hala cızırdamaya devam ediyor ama kayıtta duyulmuyor cızırtı?.
bu ups ler hep böyle saçmalıklar yaşatıyo ya. benim güçkaynağındada oluyo bu tarz sorunlar. hatta öyleki güç kaynağımı prize taktığımda evin şebekesini bozuyor bütün odalarda başlıyor cızırtı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Evet, cızırdamaya devam ediyor ama bilgisayar ups'e bağlı olmadığında o ses sinyale karışmıyor.

kayıt alırken ses kartına gitar bağlamam dışında evin hiç bir yerinde veya bilgisayarın başka bir yerinde bir cızırtı yok bu arada. Sadece ups'in kendisi bi cızırtı çıkarıyor. O cızırtıda ses kartına gitar taktığımda benim sinyalime karışıyor, o kadar.
 
Geri
Üst