Özel Mesajlara Cevap Vermeyen Kullanıcılar

Nicki karıştırıyorda olabilirim o zaman elinde fender gitarlı avatar vardı, hatta evlenecektin :D Başkasıda olabilir tabi ilk alışverişimdi burdan direk parayı göndermiştim kargoda gönderilmişti sorunsuz bir alışverişti. Dolandırıcılar o kadar arttı ki artık bu şekilde ne alabiliorm ne satabiliyorum aracı falan koyuyorum şehirlerde falan :)
 
Hortlatalım madem. İnanır mısınız, hala varlar.
İletişim kurma konusunda çok da başarılı olamayan ,sosyal olarak kısmen izole kişilerin limanıdır sosyal medya ,hele de işin içinde müzik varsa, belki bir adım kendimizi zorlayabilir, yardımcı olabiliriz. Bir kaç kez başıma geldi, çok sinir bir durum. En saçma alışveriş tekliflerinde bile yarı şaka yarı ciddi mutlaka cevap veririm, teşekkür ederim. Yapılacak şey basit bence, bu arkadaşları bir kere uyarıp tekrarlayan saygısızlıklarda yok sayalım diyorum, tıpkı onların bize yaptığı gibi. Kısacık özelden soruma sayfa sayfa cevap yazıp'' hocam umarım aydınlatıcı olabilmişimdir'' diyen aslan gibi adamların da bu forumda bulunduğunu da unutmamak gerekir.
 
Sadece şunla şunla takas olur yazdıktan sonra bunla da takas olur mu yazanlar var. Okumadan cevap yazanlar, cevap mevap vermiyorum arkadaş. Bi de şu var sabah 8 akşam 5 çalışan insan var damardan kafein basan insan var, cevap gelmedi diye de takmamak lazım.
 
İnsanlar konuşarak anlaşırlar. Çok net bir şekilde çizilmemişse alım için/takas için arananlar, öneriler herkesin aklını çelebilir. Hadi aklını çelmese bile insani bir dille adım atan herkese cevap vermek en basitinden kibarlıktır.

Benim başıma geldi misal, elimdeki ekipmana takasta daha uygun fiyatlı bir şey ararken, elimdeki ürünü özellikle isteyen birisi daha üst seviye bir ekipman önerdi kafa kafaya, güzel güzel konuştuk takasladık. Cevap vermeseydim bu fırsatı kaçırırdım, adama da ayıp olurdu benim düşünce yapıma göre.

Keza yukarıda da konuşuldu, bodoslama "500 olur mu", "takas yok yazmışsın ama buna bi bak" "sadece dünya üzerinde 7 tane bulunan Zibertek 14A arıyorum demişsin ama SD1 var takaslayak" diye giren arkadaşlara cevap vermeme hakkımız devam ediyor.

Sıkıntı mesaide değil, attığın mesajı okuduğunu bildiğin, ama (çok geçerli bir sebebi olmadıkça) geri dönüş yapmayan kitlenin malesef hep var olması. Üstüne 3 gün pazarlık yapıp "illa alacağım" diye bekleten, sonra sesi kesilen olursa elbet kafaya takılır, üzerine sövülür de:)
 
Aynen alıcam diyip telefonlada ayırtıp gelicem diyip sonrasında ortadan kaybolup mesajlara cevap vermiyen kapasitesiz insanlar var bu forumdada..şunu dese anlarım geri dönüp kusura bakma alıcaktım ama şartlar değişti diye..yok kardeşim telefonla konuşmaya korkuyorlar.
 
Alacağım deyip kaçan, satacağım deyip kaçan. Arkadaş, satıcısı ile, alıcısı ile ne tok esnaf olmuşuz böyle?!?!

Başlıkla alakası yok ama bilen bilir, ev arıyorum. Birer gün arayla iki tane ev beğendim, "kesin alacağım" dediğim anda biri on bin, biri de yirmi bin lira zam yaptı evine!! Ölür müsün, öldürür müsün, Lecter mi olursun Ripper'a mı dönüşürsün.

Müzik alemi bu diyorsunuz, bir de ticaret alemindeki omurgasızlıkları görseniz, "Terketmeli bu memleketi" dersiniz büyük ihtimal.
 
Bu insan bazen de benim. İşten eve yorgun argın geliyorum. Ölmüşüm. Kafa dağıtmak için foruma gireyim diyorum, bir bakıyorum özel mesaj. Bir soru sorulmuş. Ama ne soru :( Detay detay detay, ihtimal, seçenek, ya öyle olmazsa ya bunu denerse... Bazen soru o kadar tuhaf gelebiliyor ki, anlatmaya gaz ve toz bulutu Nebula'dan başlamak gerekiyor. Abov!
Burası tabi ki forum, insanlar bilgi alışverişi için buradalar. Eğer o bilgi bende varsa paylaşmak boynumun borcu, da, iyi de, sonra yazarım denilerek unutulup gidiyor işte.
 
Son düzenleme:
Bu insan bazen de benim. İşten eve yorgun argın geliyorum. Ölmüşüm. Kafa dağıtmak için foruma gireyim diyorum, bir bakıyorum özel mesaj. Bir soru sorulmuş. Ama ne soru :( Detay detay detay, ihtimal, seçenek, ya öyle olmazsa ya bunu denerse... Bazen soru o kadar tuhaf gelebiliyor ki, anlatmaya gaz ve toz bulutu Nebula'dan başlamak gerekiyor. Abov!
Burası tabi ki forum, insanlar bilgi alışverişi için buradalar. Eğer o bilgi bende varsa paylaşmak boynumuzun borcu, da, iyi de, sonra yazarım denilerek unutulup gidiyor işte.

Abi senin dediğin de forumun amacına ters. Adam arama yapıp, başlık açıp öğrenebileceği konuları özelden soruyor. Ama ne konular! Dediğin gibi işin çoook temellerine inmek gerekiyor. Kusura bakılmasın da bunun adı bilgi tembelliği.

Belli bir derecedeki soruları cevaplamakta beis yok. Sorsun bir booster markası, sorsun bir aktif manyetik markası, sorsun bir LP veya Strat modeli, sorsun lamba meselesini. Haydi sorsun amfi tamircisi veya luthier adresi. Ama bunların altında sıfırdan mesajla özel ders de olmaz.

Hiç birimiz 0 900 Ara Gitar hakkında Her Haltı Öğren hattı çalışanı değiliz. Bu konuda yanındayım.

Ama merak etmeyin, kendimi ve bu durumdaki herkesi kurtaracak bir çalışma içindeyim. Yönetime de vakti gelince konuyu açacağım. Onaylarlarsa öm tacizi bitecek veya en azından hafifleyecek :)
 
Geri
Üst