Stüdyo Halısı

Ev stüdyom var (müzik odası ve içine tıktığım bütün aletler). Şu anda akustik olarak rezalet durumda, mikrofon kaydı yapmam imkansız, çünkü tümüyle çıplak bir oda. Halı bile yok. Bir halı arıyorum ve İMÇ'den bir şirket buldum. Ama önce foruma sormak istedim. Basit mantıkla ne kadar kalın olursa o kadar ses yansımasını azaltır diye düşündüğüm için kalın bir halı almayı düşünüyorum. Ancak daha zor bir sorunum var. Halı sektörü ekolojik açıdan çok sorunlu bir sektör. Biraz daha doğa dostu bir halı nasıl bulabilirim? El dokuması adıyla sözde organik olarak satılan halılara KapalıÇarşı fiyatları verecek kadar zengin değilim. Ama bu benim için önemli birşey, tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim.
 
Selamlar, ben parça halı kullanmanızı öneririm. Bende öyle yaptım. Anadolu yakasında minibüs yolu boyunca bir sürü halıcı vardır. Oralardan ikinci el temiz büyük halı arıyorum derseniz 1000tl civarına çok güzel ve fabrika işi olmayan bir halı bulabilirsiniz. Hem bütün zemini kaplamazsanız halınız kirlendiğinde kolayca yıkamaya da gönderebilirsiniz. Çok faydalı bir hareket olur, halı iyidir :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kendi yaptığım ufak araştırmadan çıkan bazı sonuçları da ekleyeyim. Düzgün bir marka henüz bulamamış olmakla beraber bambu, kenevir, jüt, sisal denen materyallerden yapılan halıların bitkisel oldukları için çok daha sağlıklı olduğunu görüyoruz. Bu materyalleri araştırınca koçtaş'ta bile halısı çıkıyor. Bazı seçenekler mevcut. Tabii ki ses emiciliği konusunu bilemiyorum ama bu materyallerden bazıları için ses emici özelliğinin de yüksek olduğu iddia ediliyor.

http://www.evimdergisi.com.tr/daha-saglikli-bir-ev-icin/175n.aspx?Page=2
 
Emicilik konusunu hiç araştırmamıştım. Sonuçta evin içinde müzik yaptığım ve olay komple idealin dışında geliştiği için, hafiften yansımayı kesse yeter demiştim. Benim işimi 2.el temiz bir Ladik halısı gördü.
 
böyle bişey.
 

Dosyalar

  • IMAG0107.jpg
    IMAG0107.jpg
    177.2 KB · Gösterim: 486
  • IMAG0108.jpg
    IMAG0108.jpg
    212.1 KB · Gösterim: 603
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Teşekkürler, ben farklı halıları birleştirdiniz zannettiğim için görmek istemiştim. Ama halı ve mekan hoşmuş.
 
Bende bir koltuk var ama odanın yarısı çıplak yer. Buraya bir halı mutlaka atacağım. Zaten odanın atmosferi için lazım en başta.
 
Geri
Üst