Ailenizi Elektro Gitar Çalmaya Nasıl Ikna Etmiştiniz ?

Ben hala Annemi - Babamı - Eşimi müzik konusunda çok da ikna edebilmiş değilim. Hala müzik adına yaptığım harcamaları saçma buluyorlar. Hala dinlediğim müziğin güzel olmadığını düşünüyorlar. Açıkçası burada asıl hatayı kendim yapıyorum diye düşünüp onları dinlemekten ve ne düşündüklerini dert etmekten vazgeçtim. Baba parası ile yaşıyorsan tabi gitar aldırmak, amfi aldırmak zor işler. Ama elinde bir gitarın varsa onunla en iyi ne yapabilirim diye uğraşman gerekiyor. Ben kendimce şöyle bir taktik geliştirdim. Annemin babamın ve eşimin sevdiği toplamda 15-20 basit şarkı öğrendim. Arada bir onları toparlıyorum ve bu şarkıları çalıp onların mutlu olmasını sağlıyorum. Sonra Çalışma odama çekiliyorum, açıyorum metronomu deli gibi egzersiz çalışıyorum. Bi şekilde dengede tutmanın yollarını arıyorum kısacası
 
İlk gitar ve amfimi babam aldı ama ikinci gitarımı kyk kredisiyle falan kendim aldım. Ne destek ne köstek oldular bana açıkçası. Zaten yaş olmuş 22-23 saldılar kendi halime doğal olarak :D
 
Bir çoğumuzun ve benimde dahil çoğu kişinin buyuk sorunu aileyi elektro gitar almaya ikna etmekdir.Siz nasıl ikna ettiniz soyleyinde bende o yolu deniyim?(babam aşırı dindar klasik gitarı bile zor aldı.Bana kanun,saz filan çal diyordu.
Higgs bozonu deneylerinden sonra; "Bana ne kardesim! Kutlayacaksa Bati kutlasin, bu Bati'nin zaferidir" diyen fizik profesorlerimiz var adamlara gore fizik kanunlarinin bile gavurlugu soz konusu, babanin gitara
kizmasi normal.

Bu arada bu tur sikintilar sevkatli bir anne araciligi ile asilabilir, ben oyle ikna etmistim. Kimse deginmemisti yeri geldi soyluyorum. Ama annen de takva ehli bir insansa o zaman cok fena: gitar+arti amfi tumden gayretullaha dokunacaktir.
 
Higgs bozonu deneylerinden sonra; "Bana ne kardesim! Kutlayacaksa Bati kutlasin, bu Bati'nin zaferidir" diyen fizik profesorlerimiz var adamlara gore fizik kanunlarinin bile gavurlugu soz konusu, babanin gitara
kizmasi normal.

Bu arada bu tur sikintilar sevkatli bir anne araciligi ile asilabilir, ben oyle ikna etmistim. Kimse deginmemisti yeri geldi soyluyorum. Ama annen de takva ehli bir insansa o zaman cok fena: gitar+arti amfi tumden gayretullaha dokunacaktir.
Kim bu fizikçiler, gözünü seveyim ifşa et şunları:)
Eziklik suç olsa, müebbet yiyecek adamlar var bu ülkede...
 
ikna etmemiştim. müzikle bile pek ilgilenmiyodum aslında, sorunlarım vardı sinir, anksiyete filan. tanıdıklar bişeyler çalsın filan demiş babama. bana alınan ilk iki gitarı kırmıştım biri klasik biri elektro. sonra 24 hour party people izlemem joy division ile tanışmam sonucu müzik benim için anlam ifade etmişti. babamla konuştum karnede 7 zayıf vardı ve raporlarla birlikte 40 gün devamsızlığım. o seneyi kurtardım ve blacktop telecaster sahibi oldum. hayatımda ilk defa bişey için kendimi zorlamıştım.
 
ilk gitarımı az biraz para biriktirmemle ve babamın yardımı ile almıştım. babam rakı, balık, ayvalık tarzında bir insandı, bilirsiniz o ortamları her zaman bir tanıdık vardır bu işler için. neyse bi gün sofra başında eski müzik öğretmenlerinden biriyle konuşurken yakaladım babamı ve biraz bahsettim, hocanınında destek çıkmasıyla ortada hiçbir şey yokken babam itiraz etmeden almıştı.
 
7.sınıfta SBS'de belli bi puanı geçersem alacağı konusunda ikna etmiştim babamı, geçtim ve aldım :D Ev dubleks olduğu için ses olur diye istememe durumları da olmadı :D
 
iki ay çalışıp klasik gitar almıştım kendi paramla kimse niye aldın bunu demedi 6 yıl önce sonra bir yıl geçmedi biriktirdiğim bütün paramla klasiği de satıp elektro aldım set halinde sonra şimdiki jackson ı ve yeni bir amfi aldım ozaman evde iki gitar iki amfi olunca annem gereksiz değil mi ikinciler dedi sat falan dedi okadar pek bir sorun yok arada halamlar amcamlar falan gelince bana da çaldırıyorlar erkin koray falan çalıyorum alkış tutup söylüyorlar :)
 
Üniversite 2. Sınıfın başında biriktirdiğim parayla klasik gitar aldım sonra yazında çalışıp elektro gitar aldım tek sıkıkti 150 liraya aldığım ilk elektro gitara 50 lira verdim dedim ;) sonra gene para biriktirdim eskiyi sattım yeni aldım bekar evimde olunca haberi bile yoktu uzun süre şimdi çalışınca bişe demiyo setup kurmaya çalıştığımdan beğenmediğim pedalları sattığımı gorüyo ölü yatırım olmadığını gorüncede ne halin varsa gör dedi ama hala bağlama kursuna göndereyim diyo :)
 
94 yılında tutturdum ben artık org çalmıycam gitar çalıcam diye. Babamla bir sabah hayvani Yamaha orgumu (o zamanlar orga parayı basıyordu babalar, Arif Susam ve türevleri sağolsun) Arkadaşının Ford Escortunun bagajına zar zor sığdırıp Çankaya'da bir iş hanındaki çalgıcı dükkanı sahibi arkadaşına okutmuş, oradan Santana marka tırto akustik gitar almıştık ve bir o gitar kadar parayı da babamla aramızda kırışmıştık. Şimdiki akıl olsa yedirtmezdim o hakedilmiş enstrüman paramı ya neyse. Gitar sahibi olma heyecanı bambaşkaydı. Şimdi o kadar vakit ayıramasam da hala elime bir gitarımı aldığımda heyecan duyarım.
 
İkna etme durumu olmadı. 5 yıl önce basket antremanı çıkışında babam beni gitar kursuna götürsü. 2-3 yıl kursa gittikten sonra metallica serüveni başladı ve elektro takıntım başladı. 8.sınıf zamanlarıydı, 6-7 ay yakasına yapıştım, yaklaşık olarak 1100 tl biriktirdim ve babamda üstünü tamamlayınca müthiş bir gitarım oldu. Şimdide tüm ekipmanlarımı kendim alıyorum. Ayrıca anadolu lisesinden güzel sanatlarada geçtim. Ailem maddi manevi her türlü desteği veriyor bana. Ayrıca birden fazla ekipman konusunda aileme yaptığım etkili açıklamalar sonucunda 2.gitarımı babamla büyük bir heyecanla almaya gittik. En son bana shecterları gösterip "oğlum şundan alsana" falan diyodu. Çok şanslıyım, çok sevecen, çok saygılı ve her zaman bana destek olan bir ailem var.
 
Etmedim. Hala dalga geçerler muhabbet arasında "Kaç tane gitar oldu?", "Ee, albüm ne zaman?" diye. Ha dalga geçerler filan ama, babamın sünnet düğünümde aldığı "Casio" marka orgla da başladı bu işler. Tam çıkaramıyorum olumlu mu bakıyorlar, olumsuz mu.
 
Geri
Üst