Araf

Müzisyen HAYKO CEPKİN , Araf filminin yönetmeni BİRAY DALKIRAN, yaz sezonunun en başarılı dizisi "fırtına"nın başrol oyuncusu MURAT YILDIRIM ve pek çok diziden tanıdığımız AKASYA ASILTÜRKMEN , filmin Hayko Cepkin tarafından hazırlanan soundtrack'indeki parçalardan ilkine klip çekmek üzere bir araya geliyorlar.

Kürtaj konusuna eğilen ARAF, dini referansları, zengin görsel efektleri
ile de çokça konuşulacağa benziyor. Gerçek bir hayat hikayesinden
esinlenilerek yazılan filmde, evlilik dışı bir ilişkiden hamile kalan
genç bir kadının 16 haftalık bebeğini aldırdaktan sonra yaşadığı
doğaüstü korkunç olaylar konu ediliyor.

6 Ekim’de 100 kopya ile vizyona girecek olan filmin fragmanını

www.araf-film.com

adresinden izleyebilirsiniz...
 
türk sinemasının korku türünü fethetme çabalarının bilmem kaçıncı halkası, bakalım bu sefer tatmin olabilecekmiyiz?, akasya asıltürkmen iyi bi seçim bence, hayko cepkin de cuk oturmuş, ekimde görücez artık araf neymiş...
 
hd kamera ile türkiyede çekilen ilk film

görüntüler gerçekten güzel
umarım klasik hollywood tarzı korku filmi olmaz
fragman gerçekten iyiydi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hayko Cepkin ve Biray Dalkıran yarın (23 Ağustos 2006 Çarşamba) ; "ArAf" filmiyle ilgili olarak TRT Radyo 1'de olacaklar.
"Gecenin İçinden" programı saat 23:15'te...
 
bir biray dalkiran filmi..6 ekimde sinemalarda
ahanda fragmani
http://www.birfilm.com/source/araf_fragman.wmv

konusuyla vede her yönüyle çok özgün bir filme benziyo.
araf
gösterim tarihi: 6 ekim 2006
dağıtım: bir film
yapım: d.f.g.s. yapım
yönetmen: biray dalkıran
müzik: hayko cepkin
kurgu: hüseyin biçe
inferno artist: okan sönmez
yönetmen yardımcısı: hakan bilir
işık Şefi: ozan toraman
sanat yönetmeni: duygu kabaçam
görüntü yönetmeni: aşkın sağıroğlu
yapımcı: biray dalkıran
Öykü: biray dalkıran
senaryo: hakan bilir

oyuncular:
akasya asıltürkmen, murat yıldırım, kubilay tunçer, yasin Şerif tulun, tülay bekret, kevork türker, serhan ernak, aytaç ağırlar, hayfa safi, deniz soyarslan, gizem oğlakçı, mehmet birkiye..

http://www.araf-film.com


ayrıntılı bilgi için,

http://www.ntv.com.tr/news/382355.asp

http://www.sinematurk.com/roportaj.php
 
aysu_ demiş ki:
ben izlemedim daha var mı izleyen?

ben izledim filmi ama pek de tatmin olmadim acikcasi. muzikler gercekten cok basariliydi ama senaryo biraz yetersiz kalmis sanki ayrica dini duygular isin icine pek karismamis filmin adi araf ama dinsel hic bi oge yoktu filmde. isik konusunda da solencek cok sey var ama hic ole hevesinizi kirmak istemiyorum :) izlenmicek gibi degil ama korku filmlerinden bi kere daha sogudum. tabi turk sinemasinin bu turde gelismedigini soleyemeyiz..
 
galiba hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biriydi , daha ilk karelerde sezdim bunu. Oyunculuklar ve senaryo yu eleştirmek çok haddime düşmez ama yine de hiç beğenmediğimi belirtmek isterim . Akasya A. ve ilk gittiği hastanedeki doktor dışındaki oyuncular gerçekten çok kötüydü . Ben çok rahatız bir şekilde çıktım salondan , çünkü nasıl böyle bir film olabilir diye sinirlendim. Yani bir arkadasına izletseymiş keşke yönetmen , kesin biri söyleri olmamış abi diye:) ama tabii ki ortada emek olduğu icin saygım var.
müzikler hakkında da çok olumlu düşüncelerim yok. İlk aklıma gelen müziklerde hiç bir uyum , birliktelik yoktu. Bu da filmi daha kötü bir konuma getiriyor bence. Yani müzikler çok kaliteli olsa da aralarında bir uyum olmalı her zaman. Dikkat ederseniz Araf 'ta uyumdan eser yok .Şarkılar sanki ölesine seçilmiş veya kısıtlı bir listeden alınmış eserler gibi geldi. Neyse sonuç olarak filmi pek beğenmedim , hele hele o uzun boş sahneler , vaktinizi harcamayın derim pek!
 
Açıkcası kürtaj sahnesine kadar film tam anlamıyla 0(sıfır)dı...O sahneden sonra bi şeyler oldu ama yinede yetersizdi bence... Biray Dalkıran değişik kamera açıları deneyecem diye işn b**unu çıkarmıştı ışık da oldukça kötüydü korku filmi diye neredeyse bütün film karanlıkta geçecekti ama her şeye rağmen film vasatın üstündeydi müzikler filmdeki sahnelere tam anlamıyla oturuyodu ve Akasya nın oyunculuğuda oldukça iyiydi biray ın bir reklam yönetmeni olduğunu düşünürsek kötü demeyiz heralde...Bu filme mutlaka gidin film ii olduğu için değil Türk sinemasının para kazanması için Çünkü bu yapımlar para kazanacakki ilerde çok daha ii filmler çekilebilsin...
 
ya bu biray dalkıran nası utanmadan film çok özgün oldu.tam bir türk korku filmi.diyo adam filmin her sahnesini amerikan ve japon filmlerinden araklamış.fragmanı izleyen bi insan bile anlar bunu.bari böyle açıklamalar yapmasınlar ya!haykoyada yazık olmuş emeğini bu boş filmin müzikleri için harcamış.
 
korku filmi olarak girdik ama resmen piskoloji filmiydi
gereksiz yerlerde gereksiz korku efektleri verilmiş
bazı yerlerde bazı olaylar dikkatimi çekti çekim hatalarıydı :D
ama eğer korku filmi olarak kendimi inandırmadan girseydim daha çok zevk alacağımdan eminim
kurgu yetersiz kalmış bir sinema için ama konu değişikti
umarım ileriki filmleri daha iyi olur
 

Benzer konular

Geri
Üst