Bass Mı Elektro Mu?

Ne çalmak istediğiniz tabi ki size kalmış fakat sadece kendi fikir ve düşüncemi belirtmek istedim. Gitar belki şu an size daha cezbedici gelebilir. Lisede filan özellikle mecburiyetten bass gitar çalmak zorunda olan çok kişi olmuştur. Kurulan gruplara bass gitarist ihtiyacı doğduğunda gitar çalan bir elemana devredilir bu görev en azından benim etrafımda durum böyleydi lisedeyken. Şu an bir değişiklik olmuş mudur bilmiyorum açıkçası yani gerçekten bass gitar çalma bilinci doğdu mu memlekette emin değilim.
Fakat gerçekten severek isteyerek ve azmederek bass gitar çalarsanız bir çok grupta çalabilirsiniz. Zaman ilerledikçe iyi bir bass gitarist olursanız siz grup seçer hale gelirsiniz bana göre. Zira iyi bir bass gitarist bulmanın hala zor olduğu kanısındayım. Bu aralar tek gözlemlediğim kadın bass gitarist furyası nedeni ile biraz da olsa kadınların bu işin üzerine daha çok düşmeye başladığı.
En başta da belirttiğim gibi tabi ki bunlar benim düşüncelerim ve kısıtlı bilgilerim.
 
Benim bildiğim kadarıyla, bildiğimiz kinayeli konuşmaya sarkazm deniyor.
İroni ise bilinçli yapılan bir şey değil de, iki durumu birlikte değerlendirdiğimizde ortaya çelişen durumlar çıkınca olan bir şey. Sözlükteki bir örnek çok güzel aslında;
http://i.imgur.com/ccX7ssz.png
Ya da atıyorum yalancılığıyla meşhur birinin 'insanlar çok yalancı' diye ortamlarda atıp tutması gibi. Bunlar ironik oluyor.

Farkı açıklayabilmişimdir umarım. Bir de rica edeceğim ben şurada iyi niyetimle yalnızca bir bilgi bile olsa doğru bir şeyi açıklamaya çalışırken, lafı ağzıma tıkmayın saçma sapan argümanlarla. Herkes patlamaya ne kadar müsait. Doğrulardan bahsetmek için morfoloji uzmanı mı olmak lazım?
 
En sevdiğim bass gitar çalan, death metal'in incisi, sayıgılı, efendi insan Alex Webster'ın dediği gibi ''müzik yapmak istiyordum, bir grupta hemen çalmak istiyordum, bass gitarı seçme nedenlerimin başında bunlar gelir'', lakin bu demek değildir ki; bass gitar sesinden, tınısından ve çalma stillerinden etkilenmeden başlarsan, bence sıkılırsın.
 
Yine icraat yok ya koyun şuraya bir bas bestenizi varsa öyle bir şey anlayalım hanginiz nesiniz :D
Eheem Köheem :))

@tigerbold

hocam şimdi bass gitar dendi mi benim aklıma Red Hot Chili Peppers'ın Flea'sı, Muse'un yarmandoz Bassçısı, Davud Ellefson(;)) ,Iron Maiden'ın Stiv Herisi, Riff Babası Rajır Glover gibi isimler geliyor. hani elektro gitar ile bu abilerimizin riffleri karşılaştırılınca "Sağ Elin" çok daha işlevsel(!) olduğunu bilmende yarar var. Pena kullanır mısın bilmem ama parmakla Serseri Mayın çalamayacağın gibi penayla Money'in coverını, vuruşun sıcaklığını alamazsın. Neyse, Bass gitarist olman taraftaryım. Sololara bakıp kendini kandırma," Çok Zorlar !! :) "
Bass Gitar; güzelim sahnede tek başına eşede köşede zıplayarak çalabilir, ama kızlar kı.ı kırık gitariste bakarlar. Ulannn Hysteria'nın bassline'ı çok mu kolay vicdansız!! bileğimin ırzına geçiyorum sen orda 3/4 ritim adam pi.e bakıyorsun :banghead: Neyse Metallica'yı kendine ilahlaştırma, onca babacan gitarist varken Hemde !! :)
 
En kolayı DJ'lik. Adı farklı olabilir arkadaş ses sahne ve ışık sistemleri kuruyor. Beni rapçilere gönderdi. Adam leptoptan altyapı çalıyordu. Arada da o plağımsı şeyde çıkı çıkı yapıyordu :D
 
Geri
Üst