Kaval Üzerine Belgesel Projesi

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ailesel ve yöreye özgü bir geleneğimiz olan Tokat horlatmalı çoban kavalının üretimi, yaşayan icracıları ve yeni nesillere aktarımı amaçlı bir belgesel projesi var kafamda. UNESCO 2010 somut olmayan miras ödülü almış yöresel sanatçı ve kaval yapımcısı olan akrabam Yaşar Güç'le görüştüm kaymakamlık ve valilik destekli bir proje yapılabileceğinden bahsetti. Her ne kadar iyi icracı olarak dedem ve akranları kalsa da yeni nesilden de bir iki arkadaşım var çalan. Video'da onlara da yeni nesil icracılar olarak yer vermeyi planlıyorum.

Şimdi fikir istediğim konu özellikle proje için nasıl bir bütçe çıkarmalıyım, elimde var olan ekipmanları yazmalı mıyım yoksa yeni ekipman listesi çıkarıp ödenek alarak satın mı almalıyım, başka hangi maliyetler gösterilir gibi... Elimde bir taslak var ama böyle bir proje yapmış ve ödenek almış arkadaşlar bana daha iyi yardımcı olurlar diye düşündüm. Kısaca amacım bu kültürün kayıt altına alınıp arşivlenmesi, tanıtılıp yeni nesile aktarılması.

Ekipman ihtiyacı zaten standart, mikrofon - ses kartı - portatif bir çift 4" ya da 5" monitör , extra'dan Sony HXR MC1500E tarzı bir profosyonel kamera, ayrıca elimdeki dslr nikon ile de farklı açılardan aynı anda video kaydına destek verebilirim. Elimdeki ekipmanların faturaları 1 yıl geçmiş tarihli olsa da projeye harcama olarak gösterebilir miyim bilmiyorum, olmazsa hepsini sıfırdan alırım. Ne kadar bütçeli bir ekipman listesini kaymakamlık ya da kültür bakanlığı'na kabul ettirebilirim bilmiyorum, fikirlerinizi alabilir miyim...
 
Geri
Üst