Gitar gövdesini verniklemek

Merhaba millet!Bende bi dene rg 320 var,rengide siyah.Boyasını kazıyıp nasıl sadece vernik atacağım,yani istediğim gitarımı naturel hale getirmek.Tavsiyelerinizi ya da yardımınızı bekliyorum...
 
Gitarlara nalburiyeden aldığın yat verniği ile vernikliyemezsin.Genelde pahalı vernikler kullanılır.Poliüretan gibi ilginç bi ismi var verniğin.Bence profesyonel bi yerden yardım al.
 
yapabilirsin ama gitarının gövdesi çok parçalı ve sonuç gözüne çok hoş gözükmeyebilir.

senin istediğin vernik değil, ahşap yağı. bunu gitarın boyasını çıkartıp güzelce zımparalayıp (gittikçe artan numaralarda zımparalarla) iyice düzleştirdikten sonra bu yapı bir bezle süreceksin, 15 dakika kadar sonra da emilmeyen kısmını kuru br bezle silerek alacaksın. 24 saat kuruduktan sonra ince zımparayla kenar kısımlarına dokunmadan zımparalayacaksın ve tozları temizleyip başa döneceksin tekrar yapacaksın . bunu istediğin kalınlığa kadar yaptıktan sonra son katı sürüp sonra bir hafta kadar kurumaya bırakacaksın. sonra güçlü pasta ciladan hafif pasta cilaya kadarki kalınlıklarda eline bezi alıp cam gibi olana kadar parlatacaksın.

ha bir de bu yağı soluman zararlıdır, mümkünse açık havada yapacaksın. sonuç emeğine değer ama bu kadar uğraşmayı göze alır mısın bilemem.
 
birbirine yapıştırılmış parçalar demek. normalde senin istediğin gibi naturel boyanacak gitarlar ya üstte tek parça bir ağaçla yapılır ya da kağıt kadar ince bir ağaç kaplamayla kaplanır ki güzel görünsün.

ibanez rg321 mahagony oil finish resimleri arat bi yerden, nasıl olacağıyla ilgili bir fikrin olur.
 
ibanezin alt modellerinin tek parça üretileceğini hiç zannetmiyorum ki bu zaten maun gövdeli gitarda uygulanmış bi çalışma.yani renkteki farklılıklar pek olmaz maunlarda.seninki basswood olduğu için sorun çıkarabilir.

bu tür naturel uygulamalar ash,padok ve maun gibi kaliteli ağaçlarda uygulanır.
 
istediğin oysa tam o şekil olcak o zaman, benim dediğim de buydu. yalnız sabırlı ve dikkatli olman lazım, gözün kesiyorsa gir bu işe. tüm aksamı söküp takman gerekecek ayrıca, zahmetine değer mi sen karar ver. o resmini gönderdiğin gitarın yurtdışı satış fiyatı senin gitarın buradaki ikinci elinden düşüktür, belki imkanın varsa bunu satıp onu alman daha iyi olur?

sonuçta maun da çok şekilli bir ağaç değil arkadaşlar, basswood da o yağı yiyince rengi biraz koyulaşacak ve güzel gözükecek ama maundan en önemli farkı çok daha yumuşak olması. dolayısıyla senin gitarın üzerindeki poli boya kalın ve taş gibidir, tahtayı büyük ölçüde korur ama senin yapmak istediğin bu kadar koruyucu olmayacak, belki de normalde sadece boyayı çizecekken bu sefer ağacı çizeceksin. dediğim gibi, sen karar ver.
 
Geri
Üst