Internetle Gitar Öğrenmek?

kesinlikle kursa gidecek imkanın yok.Ya elektro ya bas ikisinide seviyorum.Ama hangisi internette daha kolay oğrenilir hangisinin internette daha kaliteli videolatı vardır?Ve hangisiyle daha çabuk gruba girerim?
 
http://turkrock.com/konu/53194/

Konu açmadan önce forumu gezmenizde fayda var. Bu başlıktan bir sürü açılmış durumda.

Ama cevap verecek olursak, bende internetten öğrendim ve "hangisi kolay olur" diye bir şey yok. İkisinin de kendine göre zorlukları var. Her ne kadar insanların gözünde "bas gitar ne olacak, 4 telli ve sürekli aynı notalarda geziyorsun. bundan dolayı kolaydır" gibi görülse de böyle bir şey yok :) Bana göre bas gitar elektrodan daha zor hatta. Ama iki enstrümanın da kendine has zorlukları var.
 
Maksat tez elden gruba girmekse bass hatta davul çal. Herkes gitarist şimdilerde. Forum grup arayan gitarcı dolu. Ben bile sıkıntıdan grup kuracağım bu gidişle. Lakin altyapı çalacak, oluşturacak adam yok.

Öğrenmeye gelince, yeter ki iste. Netten de, kitaptan da, arkadaştan da öğrenilir.
 
Bu dönemde artık youtube denen bir canavar var. Allahın nimetinde her türlü şey var. Al elektro gitarını çok dinle çok izle hızlı dönen bir ya da birkaç tane forum sitesini takip et inan derse kursa hocaya hiç gerek kalmaz. Tıkandığın yerde buradaki arkadaşlara danış en kötü git bir müzik merkezine oradaki elemanlara sor. Ben şahsen öyle öğrendim gitarı. Gelişimim daha sakin oldu kursa gidenlere göre ama belli bir yerden sonra koparıyosun. Hatta hiç unutmam yapay harmoniğin adını dahi duymamışken kafaları yiyordum bu ses nasıl çıkıyor nerden geliyor diye, gittim zuhal müzikten herhangi bir çalışana sordum. İşin teoriğini bile anlatmıştı herif.
Sonralarda eksiğini belirleyip o yere yoğunlaşmak için kitaba başlayabilirsin. Al gitarını, için rahat olsun internetten de öğreniliyor. Ö. M. atarsan ileride yardımcı da olabilirim.
 
Geri
Üst