Jackson Sl1 Usa Soloist Acil Yardim

  • Konuyu açan muratdogan
  • Başlangıç tarihi
M

muratdogan

Bi arkadasimin hediye ettigi bi gitarim var. Cok degerli bi gitar oldugunu yeni farkettim(n) Ancak single manyetiklerde aşırı derecede dip gürültü var. Gate falan işe yaramadı. Bunun cözümü nedir ve bu gitar hakkında bilgisi olan var mı. Şimdiden teşşekrlerrrrr:)
 
single manyetiklerde dip sesin fazla olması çok normal. düz sarım olduğu için bunlar çok kuvvetli manyetikler oluyor. aşırı derecede derken tam olarak neyden bahsettiğinizi anlayamadım ama eğer çalınamayacak gibiyse probleminizin çözümü bir processor ya da analog değil. bir kaç bıçkın usta var manyetikleri çıkarabilecek. eğer siz de razı olursanız son çare gidin açtırın gitarınızı belki sıkıntı oradadır.
 
Sl1'ların bildiğim kadarıyla sonradan modifiye görmediyse duncan stk olarak geçiyor manyetik modeli. Bu modeller dip gürültüsüz olarak bilinir. Sorun gitarın potlarında olabilir. Ekranlama yapmanız da gerekebilir bakır veya alüminyum folyolar ile. Amfinin takıldığı prizin topraklamasında sorun olabilir ya da çok fazla digital alet çalıştırdığınız odada amfi bu aletlere çok yakınsa yine gürültü yapabilir. Ama en iyi ihtimal sorun potlarda, lehim-manyetik kablolarında, gitarın jack'de, enstrüman kablosu ve ekranlama olayındadır. Bunları öncelikle gözden geçirmekte yarar var.
 
soloistin single larında dip gürültüsü olmaması gerekir. ama kullandiğin distortion da gain i fullersen normal olur. yok normal ölçülerde ise, bir luthier e teslim edip şikayeti anlatmanız durumunda çözüm bulunacaktır.
 
Farklı Amfilerde deneyin, ya da dip gürültüsü olmadığını sandığınız bir gitarı aynı amfide deneyin.Fark varsa olay ; ya Jack Girişinden ya da Amfiden kaynaklanyordur. Ondan sonrası da bir luthier abime devroluyor :) saygılar
 
Geri
Üst