I Rig Fiyatları Farkı

merhabalar internetten i rig sipariş edecem ama şöyle ki fiyatlar çok değişken. Hemen hepimizin bildiği bazı müzik aletleri satan sitelerde 120-140 tl civarı iken aynı ürün 25-30 liraya da satılıyor. İlla ki orjinali değil ama aralarında bu kadar fiyat farkı varken, ve bu i rig kanımca basit bir sistemken içeriklerinin çok da farklı olabileceğini düşünmüyorum. Yoksa yanılıyor muyum? Bir bilen varsa danışayım dedim. Herkese iyi günler. :)
 
Orjinal almak istiyorsan applestore türkiye sitesinden satın al. Bende irig hd alacağım, piyasada 325 tl kadar bir fiyata satılıyor, bir de kargo veriyorsunuz. Applestore türkiye sitesinde en son baktıgımda 275 tl idi. Hemde 250 lira ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz. Bir de en güvenilir yer, applestore türkiye. Sahte mi değil mi diye düşünmeye gerek kalmaz.

Çakma iriglerdeki en büyük sorun dipses. Bir de, irig hd'de derinlik hissi var tonlarda. Daha berrak. İrig hd'nin çakmasını görmüştüm, normal düz irigden hiç bir farkı yoktu. Oysa orjinalleri arasında ton olarak çok fark veriyor.
 
ayrıca Apple ürünleri oldukça hassas aletler. bir taklit ya da lisanslı olmayan 3. parti ürün cihazın bozulmasına sebep olabiliyor. Dimyat`a pirince giderken evdeki bulgurdan da olma
 
Biraz daha üstüne koyun ya da o fiyatlarda bi ses kartı alın derim hem çok daha kaliteli ses alırsınız hem sağlam olur. Bende 2 tane irig var biri pedal biri arayüz şeklinde çok kullanılışlı basit güzel aletler fakat 1 yıl sonunda ikisi de bozuldu
 
Lighting girişi olmayan bir cihaz alacaksan bence çok fazla para harcama derim ülke içinde cherub marka var 30tl irigden daha başarılı ve yada yeni joyo iplug var hem android cihazlarda da çalışıyor 15$ ali express te düz irig e verilen paraya acıyor orjinallerini 60-70 liraya satanlar oluyor belki alınabilir yoksa 150-170 liraya zaten ikinci el irig hd apogee falan bulunur :)
 
iRig HD'yi MyDukkan'dan aldım Mayıs ayı gibi. Akalın'da da aynı fiyattı, 300 küsür tl idi sanırım. Ama o dönem fiyata dahil olarak Amplitube 3,Amplitube Custom Shop,Amplitube Metal,T-Racks Custom Shop vs. gibi yazılımları bedava veriyordu. Aynı dönem Apple Store'de yine ucuzdu. Ben yazılım farkıdır falan diye MyDukkan'dan aldım. Kutusu bir önceki nesile göre yenilenmişti. İçinden Lightning,30 pin ve mac için USB kablosu ile geldi. Hatta firmware güncellemesi ile 96k özelliğine kavuştu. Çok memnun bir şekilde kullanmaktayım. Ancak daha ekonomik olanı Cherub da hiç fena değil. Şöyle bir incelemem var nacizane, fikir vermesi açısından. CHERUB GB2İ VE JAMUP PRO XT INCELEMESİ – Mali Akpolat
 
apple storedan yeni irig hd aldım (kdv dahil 280 tl, gönderim dahil , 8 taksit) . lightning kablosu, pc için usb kablosu ve eski tip apple/ipadler için 3 değişik kablo çıkıyor. aynı yazılımları hem cherub hem de steinberg ur12 hem de irig HD ile denedim. Cherub çok tavsiye etmem. irig hd gayet tatmin edici bir netice veriyor, cherub ile hiç alakası yok. steinberg ur12 daha iyi ama harici ses kartı kullanımı benim gibi günde 30-40 dakika çalacağım diyenler için çok pratik değil. irig hd direkt ipad/iphone dan besleniyor ve kullanışlılık çok artıyor. şu an gördüğüm apple store daki fiyatı da bana makul geldi.
ama tek cihaza sahip olacağım ve her şeyin en iyisini yapsın diyorsanız irig hd yerine daha pahalı olan line6 sonic port vx (denedim gayet iyi bir ürün, fakat aldığım cihazın usb girişi sorunluydu, iade ettim ) veya apogee jam ( her kes çok beğeniyor, ben denemedim) tercih edilebilir. Eğer steinberg ses kartım olmasaydı sonic port vx tekrar alırdım.
 
Geri
Üst