Www.rondomusic.com Ile Ilgili Bir Kaç Soru

Merhabalar. Buradan 1-2 bişey almayı planlıyorumda daha önceden buradan alışveriş yapmış ola var mıdır acaba? veya hakkında fikir sahibi olan, bir arkadaşınızın arkadaşı gibi uzaktan yakınlarınızda fikir sahibi ise lütfen belirtiniz. teşekkürler iyi akşamlar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aslında oradan gelen kargolar hakkında güzel bilgileri bulamadım. Zira anladığım kadarıyla türkiyeden pek fazla talep yok rondomusic'e . Sonuçta bizim gümrük anlayışımıza göre yüksek olan fiyatı sebebi ile gümrüğe takılma, ekstra para ödeme gibi durumlar söz konusu olabilir mi ? ( ürün yakşalık 800-900 dolar)
 
Denizaşırı yolculuk edeceğinden case bir nevi şart oluyor, o durumda 150-200 dolar kadar kargo masrafı da tutabiliyor. Sipariş verir gibi işlem yapıp ödeme ekranında görebilirsin gümrük dışında ne kadar tutacağını.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Denizaşırı yolculuk edeceğinden case bir nevi şart oluyor, o durumda 150-200 dolar kadar kargo masrafı da tutabiliyor. Sipariş verir gibi işlem yapıp ödeme ekranında görebilirsin gümrük dışında ne kadar tutacağını.
Teşekkürler ancak zaten toplam tüm maliyet 800-900 dolar yani buna kargo ve hardcase dahil . Ben sadece türkiyeye böyle bir alışveriş için HARAÇ vermek istemiyordum ancak belli ki zorla alacaklar.. Sanırım gidip almak daha iyi olacak.
 
Böyle bir alışveriş için bir başka seçeneğin daha olabilir.
Eğer yakınlarda Amerikadan gelecek bir arkadaşın/akraban var ise onlar vasitası ile getirebilirsin.
ayrıca www.rondomusic.com adresinden alışveriş yapmadan önce [email protected] adresinden Kurt ile haberleşmeni önerebilirim.
Ben şahsen henüz buradan alışveriş yapmadan ama daha öncesinden sorularıma gayet tatmin edici yanıtlar buldum.

Rondomusic'ten alışveriş yapacaksan muhtemelen 7 veya 8 telli Agile almayı planlıyorsundur. Böyle bir düşünce var ise kendi isteklerin doğrultusunda Custom bir gitar içinde görüşmeyi düşünebilirsin. 100 200 dolarlık bir farkla tam istediğin şekilde (tabi rondomusic modelleri arasından) bir gitar yaptırtabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
@Ze_uS Tam üstüne bastınız. 8 telli bir agile almayı planlıyordum

http://www.rondomusic.com/septorelt828ebdncwhite3.html

Tam olarak şu gitar kendisi. harcase vs gibi şeyler ile birlikte bahsettiğim fiyata gelmekte. Ancak Custom gitar kulağa çok hoş gelsede açıkcası hiç düşünmedim. hatta şu an gelseler ve "abi sana bir gitar yapıcaz neresi nasıl olsun" deseler cevap verebilirmiyim bilmiyorum haha.

Yorum için teşekkürler iletişime geçeceğim planlarım doğrultusunda yapılacaklar listeme soktum.

Peki siz neden alışveriş yapmamıştınız acaba?


Edit: Şu anda bir adet custom yaptım ve 710$ tuttu. Gerçekten insan hayret ediyor fiyatlara...
 
Agile Septor'lar gerçekten güzel yaratıklar ama ben daha çok Intrepid serisine bayılıyorum. Özellikle kırmızı darkburst olanlar harika görünüyor. Tam olarak bahsettiğim gitar o olmasada linkteki ona yakın bir gitar (http://www.rondomusic.com/intrepidpro828ebemgblood2.html)

Ben neden almadım sorusuna gelince ise iş sebebiyle zaten mevcut gitarlarımı çalamıyorum ama en azından koleksiyon olması için bile bir köşede bulundurmak niteyindeyim. Fakat bu defada 500-600dolarlık bir gitara ücretinin üçte biri ya da yarısı kadar kargo/gümrük masrafı ödemek istemediğimden almadım.
Ama önümüzdeki yaz kardeşim Amerikaya gidecek ve dönüşte ona kesinlikle aldırma niyetindeyim.

Ayrıca 8 telli gitarın biraz extreme olduğunu düşünüyorum :) belkide hiç denemediğimden böyle bir ön yargı oluştu bende. Her zaman 2. bir 7 telli gitar alarak daha pes bir tonda akortlamayı düşünmüşümdür.

Intrepid serisi için 7 telli üretmiyorlar genelde ama geçen ay üretilen Custom bir gitar alıcı vazgeçtiği için satıştaydı ve inanılmaz bir fiyata satıldı.

Şimdiden size hayırlı olsun diliyorum ve eminimki alacağınız gitar sizi oldukça tatmin edecektir.
 
Bu muzik şirketi sb dreams'i aklıma getirdi. Zamanında onlar da koreden kendi marklarına ısmarlama custom sipariş alıp yaptırıyorlardı. Kore'den custom gitarı abd'den almak çok ilginç geldi bana :)
 
Aslına bakarsanız Sb Dreams ve Agile Gitarları aynı potada eritmek bence hoş değildir. Zira Sb dreams ler gerçekten sunta ve jelibondan gitarlar. Kendim kullanmadım ancak bir arkadaşımdakini 1 kere elime almıştım sonrasında gerçekten hayatımın en kötü gitar deneyimi olduğunu farkedim sessizce gitari geri vermiştim.

Sb Dreams için ibanezin ve fenderin fabrikalarında üretiliyor diye bir efsane vardı o dönemler ne kadar doğru bilmiyorum ancak oralarda üretiliyor olsa bile oranın çöplüğünden üretiliyor olabilir ancak.

Agilelere gelince kendisine ait tasarımları esinlenmeler illaki vardır ancak genel olarak özgün tasarıma sahipler. Buda bu işi cidiye aldıklarını gösteren ilk kanıt. zira sb dreams genel olarak Jackson çakmasıydı.

Ayrıca kullanıcı yorumları ve pozitif feedback oranı çok fazla olan bir gitar.

Burada agile fanboyluk yapmış gibi oldum sanırım katiyyen amacım bu değil. sadece Korede üretiliyor ancak malzemeler amerikan. korede işçilik güzel ve ucuz olduğu için zaten bu gitarları bu fiyattan satabiliyorlar. Zira aynı işçilik çinde'de elde edilebilir ancak çinde bu kalitede işçilik daha pahalı amerika ve avrupayı katmıyorum bile.

Özetle Agile candır, Tabi getirebilirsek.
 
Hayır kalite olarak zaten kıyas yapmadım. Üretim mantığından bahsediyordum. Bir müzik mağazasının bir şirket gibi kore'daki bir fabrikayı kiralaması olayı bana garip gelmişti. Düşünün sipraiş abd'de veriliyor kore'de yapılıyor gitar abd'ye geliyor oradan size gönderiliyor halbuki direkt kore'den gelse çok daha ucuza mal olacak. Sb dreams de böyle yapıyordu orada zamanında çalışmış olanların yazdıklarından yola çıktım bunları söylerken. O kötü gitarlarla zamanında iyi para kaldırdıkları rivayet edilir hep...
 
Ben Türkiye'den değil ama İngiltere'deyken Agile AL3000 satın almıştım. 8 tellisini bilmiyorum ama bu Les Paul kopyası çok iyi bir gitar ve halen en çok onu çalıyorum.
Vergisini ödemen gerekecek, başka çare yok . Mal bedeli üzerinden aşağı yukarı %20 civarı ek masraf çıkarır sanırım. Ama Amerika üzerinden gelen malların gümrük mevzuatına bakıp vergi oranında emin olmakta fayda var.
Yanlış hatırlamıyorsam UPS ile göndermişlerdi, İngiltere'de sorunsuz aldım ( orada da vergisini ödedim). Ama Türkiye'de UPS gibi şirketler ek hizmetler için olmadık masraflar çıkarabiliyorlar. Bu nedenle burada muhattabın PTT olmalı. Alırsan Amerikan Devlet Postasıyla göndermesini iste ( USPS ). Ama gönderir mi bilmem. Yani alırsnız buna dikkat edin...
 
Geri
Üst