Amfi,pedal,prosesör Alıp Satarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Birkaç güne prosesörümü satmayı düşünüyorum. Ardından biraz daha para biriktirip üstüne koyarak amfi alacağım. Sorum internette alım-satım (pedal,amfi,prosesör) yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Püf noktaları nelerdir?
Mesela merak ettiğim ikinci el pedal,amfi alan herkes deneyip mi alıyorlar güven geçerli oluyor mu yoksa? Yaşadığım şehrin dışında bir alıcıya denetme şansım yok veya ben alırken denemeden almam ne kadar doğru? Satış yaparken nasıl ödeme biçimi istiyorsunuz?
Deneyimli arkadaşlardan ikinci el piyasasına hakim kişilerden cevap bekliyorum :)
 
Öncelikle netten konuşma ya da telefon, üslup önemli. Kafa karıştırıcı, net olmayan şeylerden de korkmak lazım.
Forumdaki referanslar da önemli elbet, güzel bir başlığımız var malum.
Bunun dışında elbette aynı şehirde olunca deneyerek, en azından karşılıklı görüşülerek alınması makbuldür. Yani ben hep öyle yaptım, benim de içim rahat olmaz alışverişlerde. İlk ikinci el pedalımı hiç unutmam @CAJEMIR 'den almıştım, başka bir site aracılığıyla görüp. 2 seneden daha fazla zaman önce. İyi bir başlangıç olunca devamı da geldi ama güven vermeyenler oldu, onlarla kesinlikle alışveriş yapmadım.

Ekilmeler vs. çok yaşadım alışverişlerde ama o ayrı bir konu tabi, en azından önceden parasını ödediğim ürün hep bana geldi. Alışverişlerde bu böyledir genelde. Konuşursun, güvenirsin, parayı yatırırsın ve ürün sana kargolanır.

Yine de çok fantastik olmasa da, 1 sene önce aldığım Ltd gitarımı eleman bana 'al buyur dene' diye ablasının evine kargoladı. Sağolsun kendisi de ablası da çok iyi insanlardı ve gitar da iyi durumdaydı. Mesela orada o gitarı almasaydım yok yere git-gel, kargo açısından zarar edecekti fakat işte sağolsun hem o bana güvenmişti hem ben ona güvenmiştim.

Neyse özetle her zaman risk var elbet ama karşılıklı güven önemli işte, içine sinmediyse yapma gitsin. Ben şahsen kişiyi forumdan bulduysam araştırıyorum hep, ne yazmış ne etmiş, başka ilanları vs.
 
Son düzenleme:
Teknik mana da yaklaşırsak ;
-vidalara bakarım önce , açılmış mı ? Açıldıysa neden , sıfır olduğunu savunan kimselere özellikle.
- lambalı amfi ise lambalarının değiştirilip değiştirilmediğini sorarım sonra takılan lambların çin yapımı uyduruk lamba olmamasına dikkat ederim.
- @forbidden_city arkadaşımızın da söylediği gibi ben genelde o başlığı baz alırım biraz hele bazı abilerimiz gözü kapalı yollar amfiyi/gitarı denersin sonra parayı yatırırsın falan böyle şeylere de şahit oldum.
- Ama başka siteler aracılığı ile alışveriş yapıyorsam genelde GET kullanırım güzel bir yöntem.
 
Geri
Üst