Gitar Çalamamak

Profesyonel çalışan bir kursa gidin. Temel şeyleri 3-4 ayda öğrenirsiniz. Ama 15 TL'ye kötü bir kursa gitmektense mutlaka 30 TL verip profesyonel bir kursa gidin. Bu tip kurslarda yukarıda da bahsedildiği gibi doğru çalışma metotları öğretilir. Bunun haricinde temel armoni bilgisi ve gitar üzerinde uygulamaları da öğretilir bir yandan. Bunlar hep artıdır.

Evde çalışa çalışa da bir şekilde öğrenirsiniz ama sistemli ve doğru çalışamayacağınızdan ötürü bir takım temel teknikleri yanlış öğrenme ihtimaliniz epey yüksek. Son olarak şunu söyleyeyim ne kadar basit olursa olsun yanlış öğrenilen bir tekniği doğru'ya çevirmek; o tekniği sıfırdan öğrenmekten her zaman çok daha kolay ve hızlıdır.

Evde çalışırken metronom kullanın. Parmak egzersizlerini de mutlaka aksatmadan çalışın. Temiz çalmak hızlı çalmaktan önemlidir. Hızlı ve temiz çalmanın yolu da metronom kullanmak ve parmak egzersizi yapmaktan geçer.
 
Türkçeye çevirilmiş metotlar kullanın.
Klasik gitar kullanmaya çalışın.(Naylon tel daha çok genleşecek ve sert kalmayacaktır.)
Basit olduğunu düşündüğünüz riffleri çıkarmayı çalışın.(Smoke on the water,Dönence,Gülpembe, Uçtu Uçtu, Stairway to heaven)

Bunun yanında kemik gelişimiyle alakalı bir kaza yaşadınız mı ? (Kırık, çatlak, yırtılma.. vs)
 
Geri
Üst