Sizce Gitar Metodları ?

Arkadaşlar sizce elektro gitar metodları gerçekten geliştiriyor mu ? bence geliştiriyor :) merak ettiğim sizin konu hakkında fikirleriniz.ikinci sorum ise sizce elektro gitar metodu mu daha sağlıklı olur yoksa özel ders almak mı ? bi rock gitaristin forumunda sormaktansa burda sormayı tercih ettim , sizde lütfen ders veriyorsanız , ders alırsanız daha iyi olur gibisinden cevap vermeyin daha doğrusu tarafsız olursanız sevinirim :)) teşekkürler
 
Herzaman birebir özel bir hocadan ders alarak (ayni zamanda grup deneyimi de edinerek) ögrenmek bana göra en mantiklisi ki bunun icin biraz para ve zaman gerekiyor.
Iyi bir hocanin saati sanirim memleket sartlarinda ortalama 100-150 tl´den baslar.

Ben yurtdisinda kucuk bir sehirde yasiyorum ve ne yazik ki böyle maddi bir imkanim yok ve etrafimda böyle iyi hocada yok.
Bu nedenle degisik metod kitaplarindan yararlaniyorum.
Bora Uslusoy´un 4 kitabi var, hepsini aldim, notali ve tabli (ki ben notaya odaklandim) gitar calmasini ögretiyor. Gayet basit ve aciklayici.
Bunun disinda Selim Isik´in (youtube´da 100 ders yayinlamis turkce gitar kaynagi konusunda bence efsane olmus biri) metod kitabida var, ki oda gayet aciklayici ve detayli bir kitap.
Turkce kaynak olarak bu kitaplari rahatlikla tavsiye ederim.
Bunlar disinda FretBoard MAstery kitabi bircok hoca tarafindan tavsiye ediliyor ama yeni baslayanlar icin pek uygun degil sanirim belli bir seviyeden sonra onunla ilerleme kaydedilir.

Kendimin kendi haline gelecek olursak :)
Bora hocanin kitabindan basladim ve 1. kitap bitince video destekli Selim hocanin kitabina gecis yapacagim.

Kolay gele...
 
Ders almak bir yere kadar mantıklı, bir yerden sonra hocanın kopyası oluyorsun. Kişi kendi bildiğinden fazlasını sana malesef katamaz. Kendi kendine katabilirsin. Temel tekniklerin mantığını kavrayamadıysan, iyi bir hocadan ders alman mantıklı. Fakat belirli bir seviyeye geldiğinde bırakıp kendin devam etmen, daha çok şey katacaktır. Bulduğun hoca çok iyi metal çalıyor aşmış sweepler atıyor olabilir. Hocan seviyesine geldiğinde, bir gün, jazz çalmak isteyebilirsin. Burada ya yeni hoca bulacaksın, ya kendi başına devam edeceksin, fazla seçenek yok.
(aynı anda birsürü tarz yemiş bitirmiş adamlardan ders alabilirsen, çok çok iyi olur)
Methodlardan kendin gitmen, eğer titiz biriysen iyi geliştirecektir seni.
Rock discipline, cutting edge techniques 1&2 gayet iyi ve yeterlidir.
 
Geri
Üst