Düşünmeme

Oyle biseyin mumkun oldugunu sanmiyorum. En azindan kendimden biliyorm, bazen sadece boslukta olmak, bir anligina bile olsun hic dusunmemek istiyorum ama hic basaramadim ya da olmadi. Zaten ortalama bir insanin beyninden gunde ortalama 90 bin dusunce geciyormus. E buna gore hic dusunmedigimiz bir an yok..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
arkadaşlar BULDUM!!!! bazen uyurken rüya grmeyiz ve o sırada hiç düşünmeyiz.ama önemli olan bunu bilinçliyken yapmak (ileride hafızayı silme diyede bir başlık açıcam)
 
şimdi ne düşümemek istediğine bağlı birşey bu..yani olayları sıkıntıları düşünmeme durumuysa aslında göründüğü kadar zor değl..yoga ve meditasyon ciddi ölçüde yardım oluyor çünkü yaptığınız harekete kaslarınızı gevşetip kasmaya fazlasyla odaklanmanız gerekiyor..ama tam olarak hiçbirşey düşünmemeyse...bilemiyorum benim için en azından imkansız ben paranoyak bir insanım :D
 
Bunun mümkün olmadığına dair bir yazı okumuştum fi tarihinde. :roll: Ayrıca metallizm arkadaşım REM uykusu süreçlerinde sürekli rüya görüyorsun; sadece hatırlamıyorsun o kadar bi de dediğin gibi bilinçdışı olduğu için saymayız onu :p
 
yalnız kendi adıma şöyle bir şeyle çok karşılaşıyorum; mesela dalıp gidiyorum öyle, yanımdaki kişi ne düşünüyorsun diye sorduğunda bir şey düşünmediğimi farkediyorum. hiçbirinize olmuyor mu böyle arkadaşlar :?:
 
yok ya dalıp gidince de düşünüyosun ya bilinçsizce düşünmediğimiz anlar olabilir ama bilinçli bi şekilde kasıp düşünmücem ulen dediğinizde olmuyor ben çok denedim olmuyor yani
 
meditasyon

meditasyon tamamen bu amaçla yapılır. beynin düşünce akışını keser.
ancak meditasyon istemli duyu algılarını kesemez. ancak meditasyonda ileri dercelerde duyu algılarınında kesilebileceği söyleniyor.
 
hipnoz hakkında çok şey bilmiyorum ama meditasyon un hipnoz dan farkı duyusal algılar işlerliğini koruyor meditasyon halindeyken.

aslında varlık felsefesinde ki iki açıklama öznel ve nesnel bakış açısı
arasındaki nesnel olarak dünyayı farketmek gibi bişey . yorumsuz
sadece duyularınla çünkü senin asıl halin odur. dünyaya geldikten sonra
beynine sürekli bişeyler girer ve sürekli o sıfır noktasından uzaklaşırsın.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
tinklebell demiş ki:
yalnız kendi adıma şöyle bir şeyle çok karşılaşıyorum; mesela dalıp gidiyorum öyle, yanımdaki kişi ne düşünüyorsun diye sorduğunda bir şey düşünmediğimi farkediyorum. hiçbirinize olmuyor mu böyle arkadaşlar :?:
Hiç birşey düşünmemekten ziyade çok fazla şey düşünmek ama hiç birine tam olarak odaklanmamaktan birşey hatırlamıyoruz...
 
Düşünmemek mümkünmü :roll:
Kafanda birçok düşünce varken,hafızan tamamen sıfırlanması gerek böyle bir şeyde imkansız :(
Ya bu yoga yapanlar ;yoga yaparken hiç bir şey düşünmüyorlarmış ,beyin rahatlıyormuş,gerçi ben denedim,rahatlama gibi bir durum oldu ..
Merak etmiştim :roll:
 
evet, imkansız... ama keşke olsaydı düşünmeme gibi bir 'ayrıcalığımız'. bazen hiç bitmeyen sorularla kendini bitirmekten yoruluyor insan.
ama bazıları var ki, düşünemiyorlar, onlar da şanslılar tabi :D
 
Geri
Üst