Mikrofon Kesik Kesik Kaydediyor

Merhaba,
Bilgisayarım üzerinde kayıt yapmaya çalışıyorum. Gitarı amfinin önüne mikrofon koyarak kaydettim ve bitirdim kaydı. Ancak sıra vokale geldiğinde mikrofon ilginç bir şekilde sesi kesik kesik almaya başladı. Yani AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gibi bir sesi "AAAAA___AAAAA___AAAAA" gibi bir formda kaydetmeye başladı. M-Audio M-Track ses kartı ve condenser mikrofon kullanıyorum. Ses kartında Direct-Usb şeklinde direk inputun ses düzeyini ayarlayabileceğim bir düğme var. Ses kartında direk inputu duyacak şekilde sesi ayarlayınca mikrofondan gelen ses normal geliyor. Bilgisayardan işlenip gelen sesde ise periyodik bir kesilme oluyor.
Böyle bir durum ile karşılaşan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Son düzenleme:
Ses kartınızın buffer değerini kontrol edin, çok düşükse arttırın.
Diğer bütün programları kapatın(antivirüs dahil) ve bilgisayar sistem özelliklerinden önceliği arka plan hizmetlerine verdirin.

Eğer olmuyorsa ve imkan varsa mikrofonu başka bir mikserde ya da ses kartında önce aynı, ardından başka bir kabloyla test edin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
@Kutay_
çok teşekkür ederim nasıl becerdiysem yanlışlıkla buffer size değerini küçültmüşüm. Kullandığım yazılıma pek aşina olmadığım için ne yaptığımın farkına varamamışım. Teşekkür ettim tekrar
 
Geri
Üst