MXR Pedallar Hakkında *[DoubleShotDist Ses kaydı EKLENDİ]

Şu an piyasada birçok kişinin kullandığı ve kullanmak istediği mxr pedalları hakkında fikir alış verişi yapmak için ve tanıtımlar yapmak için umarım güzel bi sayfa olur.

Bu pedallar hakkında özellikle kullananların yorumları çok yardımcı olacaktır.

Jim dunlopun resmi sayfasında yer alan bu pedallar gerçekten dunlop firmasının mıdır? eğer öyleyse üzerinde dunlop un ismi yer alıyormu? değilse neden dunlopun sitesinde yer alıyor.? yoksa bunlar dunlop un yan üzünlerimidir??

PEDALLARA GEÇİNCE yardımcı olmak amacı ile ilk olarak ;


"MXR Z-44 (Zakk Wylde Overdrive)" :

Zakk wylde ın tonunu sevenler bu pedalı almak istiyolar. sert olduğu görüşünde olanlar vardır. ama bu pedal bi overdrive pedalıdır ve sanıldığı kadar sert değildir. bu konuda zakk wylde ın kullandığı aktif emg ler ve lambalı kafa amfiler göz ardı edilmektedir.


--------------------------------------


"MXR Dyna Comp"

mxr ın compressor pedalıdır. pedal "mxr super compres" e göre 1 eksik pot ayarının bulunmasına rağmen çok tutulan ve sevilen bi pedaldır.


-------------------------------------



MXR DOUBLESHOT DISTORTION


DUNLOP+DISTORTION+DOUBLE+SHOT.JPG



Mxr Doubleshot Distortion pedalı 2 kanal drive ı olan %100 analog bi pedaldır. 2 ayrı kanalıda birbirinden bağımsız ve 18v adaptör ile çalışmaktadır. Zaten adaptöre bakılırsa 2*9v oluyor. Adaptör normal standartlarda olmadığı için (yani 18v) kutudan çıkıyor. Ve markası Jim Dunlop' tur. Dışı cry baby ile aynı yapıdaki metalden oluşan pedal darbelere dayanıklı bi yapıdadır. Dip gürültüsü pek olmayan bi alettir. Pedalın üzerinde her kanalda ayrı ayrı olmak üzere;

- Output, Bas, Mid, Treb, Gain ve Focus

ayarları bulunmaktadır.

Aletten çok fazla ton çıkarmak mümkündür. Ama genel olarak etli bi tonu vardır. Yani mid değerleri bol,kaba bi ses. Bol tizli "jın jın" metal tonlarını bu aletle malesef alamazsınız.

Ayarlarına gelince; Aletin output u çok yüksek. Output 0 konumundayken yani tamamen kapalı iken ses gitarınızın celan ses yüksekliği ile aynı seviyeye geliyor. Daha fazla açmayı bırakın bazen biraz daha kısmak istiyorsunuz ama zaten 0 dasınız? (Neden böyle yapmışlar anlayamadım)

Üzerindeki bas,mid,tiz potlarıyla oynayarak değişik tonlar alınıyor. Ama bunların yaptıkları görevler alınan sesle alakalı şeyler değil. Yani bası kısınca ses boğuklaşabiliyor ve ses kısılıyor. Veya mid i açınca tiz artıyor, kısınca output düşüyor.midi kısıp tizi nekadar açarsanız açın Tiz elde edemiyorsunuz. Bence bunların hepsine "color" dese daha mantıklı olacaktı.. Kısacası ayar yaparken potların üzerlerinde yazanları dikkate almadan yapın.

Focus Tuşuna gelince; Focus Tuşu direk olarak mid leri Sıfırlıyor. "Bunu bende yaparım, mid leri sıfırlıyayım" dersen, işte bu aynı şey olmuyor. Bunları altta linkini vereceğim kayıtta daha iyi anlayacaksınız.


TRUE BYPASS: Yabancı müzik sitelerinde aletin True bypass olduğu söyleniyor. Ama bunun olup olmadığıyla ilgili farklı görüşler var. Benim izlenimim "Alet adaptör fişi takılı olmadan sinyal geçisi sağlıyor. YANİ ÇALIŞIYOR" (Tabi celande) Eğer bu olay true bypass demekse; evet bu alette "TRUE BYPASS" tır.


Aletin Preset ayarlarıyla ilgili pdf dökümanı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:
http://cachepe.zzounds.com/media/m151_manual-40f523558df263674b4a3448661529bf.pdf



DEMO KAYIT :

Demo kayıtta; ilk parça (master of puppets) tamamen 1.kanalda önce normal, sonra focus ile çalınmıştır (köprü manyetiğinde).

Sonraki ritimli parça tamamen 2.kanalda ; Ritim focus ile (sap manyetiğinde), Solo ise normal modda çalınmıştır (sap ve köprü manyetiği değişimli).

Aletin demo kaydında kullandığım ekipmanlar:

- 1983 Japon Fender strat (usa fender custom shop texas special neck,middle -- Dimarzio Tonezone bridge)

- Marshall Mg100 dfx

- 2 ytl lik isa ses kartı (pci ve yonga bozuk olduğu için sadece bu çalışıyor.)

DEMO YU İNDİRMEK İÇİN AŞAÐIDAKİ LİNKE TIKLAYIN:
http://www.herkesdinlesin.com/mp3/okansal-mxrdoubleshotdist.mp3

..
 
Bu pedalların (En azından Dynacomp, Smartgate ve 10Band EQ nun) üzerinde Dunlop yazmıyor sadece kutularının üstünde yazıyor. Sitesine girdiğimizde de 3 bölüme ayırıyorlar.

Açıkçası soruların benimde aklımı karıştırdı :) Neden bu pedallarda Dunlop adı yok 8O
 
bence Mxr ı satın aldıktan sonra Wah pedallarıyla ünlü Dunlop çok kaliteli pedallar üreten Mxr ın kulvar farkından dolayı ismini değiştirme gereği duymamıştır...Sonuçta birçok firma satış stratejisi olarak bu yolu izler.Mxr pedallar piyasanın sayılı iyi pedallarından bence.

Mxr Zakk Wylde overdrive = kullanmak gerekir ama ozzy osbourne/zakk wylde'ıyla,Black Label Society/zakk wylde gitar tonu arasında baya fark var acaba hangi setup lı zakk ı taklit ediyor bu pedal.Bir de kafan karışmış galiba arkadaşım bu pedalı Zakk tabi ki kullanmıyor bu pedal sadece Gibson Emg manyetikli gitarın Marshall Kafa kabin anfisine girdiğindeki sesi taklit etmeye çalışıyor
Double Dist hakkında herangi bir yorum yapamıycam çünkü elbette herkes birşeyler söyleyebiliyor şöyledir böyledir ama denediğinde sende bıraktığı iz önemlidir bence.Sonuçta Ds-1 pedalı araştırsa Satrianiler Steve Vailer herkes kullanıyor ama benim anfimde bende bıraktığı iz "Bu ne lan anfimin distortion ı daha doğal" oluyor...
Pera müzikte varsa eğer almaya niyetin varsa git dene derim ben...

kolay gelsin...
 
Bildiğim kadarıyla Zakk Wylde kendi setupında kullanıyor. Bu pedal Marshall kafa kabin amfiyi taklit etmeye de çalışmıyor. Zakk bu pedalı Marshall amfinin distortionının üstüne boost amaçlı kullanıyor.
 
bir yerden zakk amcanın bu pedalı değilde boss sd1 kullandığını görmüştüm.zaten isme göre üretilen ekipmanı o kişinin kullandığı diye bir kanı yok.isme göre üretilen aletler o kişinin isteğine göre yapılmış oluyolar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
zakk wylde ın 2000 yılı setubuna bakıldığında ;

Marshall JCM-800 Head
Gibson Les Paul Zakk Wylde Model Electric Guitar
Boss CH-1 Super Chorus
Boss SD-1 Super Overdrive
Dunlop Jimi Hendrix Wah Pedal
Dunlop Rotovibe

bunlar görünüyor.

bencede mxr sadece bi overdrive pedalıdır..senin dediğine göre bu mxr pedalı bi simulatör aletine dönüyor. dediğin doğru olabilir ama öyle olsa boss steve vai, line6 alejandro silva pedalları yapılırdı. ve bizde bisürü alet almaktansa tek alette o seslere ulaşırdık.

aynı şekilde dod un malmsteenin adına ürettiği bi overdrive pedalıda vardır. onun açıklamasında taklit değilde; malmsteen ses mühendisleriyle birlikte tam istediği overdrive sounduna ulaşmıştır ve altına imzasını atmıştır gibi şeyler yazıyor. (bknz. türkçe açıklama www.mydukkan.com --> dod )

bazıları gitarlardan, efektlerden istediklerini alamıyolar ve bizim gibi sürekli alıp alıp satmaktansa tam istedikleri özellikleri söyleyip pedallarını yaptırıyolar. bakınız zaten bu özel pedallarda çok az potans oluyo. 1 yada 2 tane. çünkü adamlar istedikleri tonu zaten yaptırıyolar ayrıca bide ayar potu istemiyolar. o potlar bizimgibiler için. sen 4 potun 2sini sağa 2sini sola çevirirken, ben hepsini ortada tutarım. onlar zaten onu ayarlı halde yaptırıyolar. dod ta level ve gain var. tone falan yok.bunun gibi

malmsteen dod yjm 308 pedalın açıklamasını link vermeme rağmen kolaylık olsun diye verim dedim:





"Yngwie Malmsteen uzun süre DOD250 kullandı, deneyimleri ve istekleri doğrultusunda DOD mühendislerine tam olarak istediği pedalı ürettirdi; YJM308! Üretilmesi sırasındaki işlemlerde Malmsteen bizzat pedalın testlerinde bulunmuştur ve kendi distortion tonuyla örtüştüğünü onaylayarak kendi isminin bu pedala verilmesine izin vermiştir. Çeşitli kombinasyonlarda test edilen pedalda, gain ve seviye ayarlarının yanı sıra, bypass özelliği ile, devre dışı bırakıldığında orjinal tonunuzun asla bozulmaması sağlanmıştır. "
 
ya malmsteen pedalında ayrıca preamp da var yani bi overdrive pedalından farklı biraz kulaklık girip çalabiliosun yani :)

ha zakk'ın setup'ına girince kullandığı pedallar amfiyi boost etmek için,deliturkonun da dediği gibi.

ya ztn hiç bi pedal birebir aynı tonu vermiyor.vai de ds-1 kullanıo ama girdiği rack sistemler bilmem kaç kat girdiği amfi carvin aldığı ton bizim çaldığımız ds-1 le alakası yok :)
yani sözün kısası bunlar reklam kokan durumlar :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
jedaynayt demiş ki:
ya malmsteen pedalında ayrıca preamp da var yani bi overdrive pedalından farklı biraz kulaklık girip çalabiliosun yani :)


evet doğrudur.ama burda asıl vurgulamak istediğim bu pedalın malmsteeni taklit etmek için değil malmsteenin kullanması için yapılmış bi pedal olmasıydı.



jedaynayt demiş ki:
ha zakk'ın setup'ına girince kullandığı pedallar amfiyi boost etmek için,deliturkonun da dediği gibi.

ya ztn hiç bi pedal birebir aynı tonu vermiyor.vai de ds-1 kullanıo ama girdiği rack sistemler bilmem kaç kat girdiği amfi carvin aldığı ton bizim çaldığımız ds-1 le alakası yok :)
yani sözün kısası bunlar reklam kokan durumlar :D


birçok sanatçı zaten analog pedallardaki drive ları istediklerinde boost elde etmek için kullanıyor. sadece onun drive ını kullanmıyor.

satriani ds-1 ini saat 9 - 5 -2 ayarlarında kullanıyor. ama ilginçtir satrianiye "canlı performansta elindeki tüm pedalları alsak sadece 1 pedal seçim şansın olsa ne alırdın" sorusuna teredütsüz direk "boss ds-1" cevabını vermiştir.

ama bak şimdi aklıma geldi. acaba bunu drive olarakmı tercih etti, yoksa amfiyi boost etmek içinmi orasasını hiç düşünmemiştim ve bunun üzerine gaza gelip bi ds-1 almıştım :D


bu arada bulunduğum şehir itibariyle pedalları deneme şansım olmuyor. genellikle sadece satın alıyorum,,beğenmezsem sıfırını 100 e aldığımı 1 hafta sonra, 10 haftada 60 a zor satıyorum. deneme şansım olsaydı ne bukadar zarar ederdim ne hala setupım eksik ve yanlış seçimlerle dolu olurdu, nede bu başlığı açardım. çoktan setup ımı kurar zarar ettiğim kısımlarlada kendime yeni pedallar alırdım. forumdan bazı arkadaşlar bilir, 2 ay zoom gfx4 arayıp bulduktan 2 gün sonra satılık ilanı verdiğimi :D belki kullananlar tonu ve tarzı hakkında yardımcı olur da istediğim sonuca burdan daha iyi gidebilirim diye açıyorum konuları..

bu başlığı açmaktaki gayemde benim ve benim gibi deneme şansı olmadan internet yoluyla pedal satın alan kişilerin yine benim gibi madur olmamalarıdır.

saygılar..
 
Death-Lead demiş ki:
bencede mxr sadece bi overdrive pedalıdır..senin dediğine göre bu mxr pedalı bi simulatör aletine dönüyor. dediğin doğru olabilir ama öyle olsa boss steve vai, line6 alejandro silva pedalları yapılırdı. ve bizde bisürü alet almaktansa tek alette o seslere ulaşırdık.

1.si Sadece Zakk Wylde adı geçtiği için o pedalın fiyatı en az 30-40$ fazla
2.si Zakk Wylde'ın Emg li Gibsonıyla Marshall kafa kabini arasına Custom Rack Ekolayzır dışında pek birşey soktuğuna inanmıyorum Overdrive anlamında.(Black Label Society hastasıyımdır çok severim)
3.sü tabiki orda burda Zakk kullanıyor bunu boost yapıyor da hanimiş aman aman süper alet şöyle böyle dicek..Abi biz bu adama allah seni inandırsın bi sistem kurduk Mxr'ın borsada yarı hissesini satmak zorunda kaldık,amerika Mxr olarak 1 sene fazla mesai yaptık demiycek.

sonuç olarak nasıl sahada top koşturan futbolcuların formasıyla satışa sunulan taraftar formalarının arasında kumaş,işçilik vs gibi büyük bir farklar varsa bundada aynı hesap.Evet mxr Z.Wylde overdrive bir similatör değil ama benim anlamadığım emg ve marshall jcm den çıkmayan bir ses mi veriyor?

peki o zaman ne? Mxr ın tekli overdrive ı işte...Zakk Wylde ın istediği gibi biraz sertimsi...ismini çakmışlar işte babanın böyle forumlarda tarışılsın diye...

Manyetik ve güzel anfi al abi sen valla bak o kadar para vercen zaten bu zırzavatlara gayet memnun kalırsın...
 
cancaliskan demiş ki:
Death-Lead demiş ki:
...Evet mxr Z.Wylde overdrive bir similatör değil ama benim anlamadığım emg ve marshall jcm den çıkmayan bir ses mi veriyor?...

Ya kimse EMG den ve Marshalldan çıkmayan bir ses veriyor demiyo ki.. Bu pedalı alan kişi de ne Zakk Wylde oluyo ne de onun tonunu evdeki ufak amfisiyle yakalayabiliyor. Sadece Zakk bu pedalı EMG li signature gibson gitarı ve JCM bilmem kaç amfisinin arasında distortion ın üstüne boost amaçlı kullanıyor.. Hatırladığım kadarıyla sitede de bu şekilde çook uzun sustainler elde ettiğini yazıyordu..
 
netteki bir reviewda Tube screamer ve sd1 den daha fazla bass soundlu ve daha fazla gain veren bir overdrive diye bahsediliyor.
Lambalı amfiye giden sinyal gain ne kadar yüksek olursa o kadar sert drive lı bir ton alınır doğal olarak.
 
cancaliskan demiş ki:
peki o zaman ne? Mxr ın tekli overdrive ı işte...Zakk Wylde ın istediği gibi biraz sertimsi...ismini çakmışlar işte babanın böyle forumlarda tarışılsın diye...


bak ben ne yazmışım:::::

**************************************
Zakk wylde ın tonunu sevenler bu pedalı almak istiyolar. sert olduğu görüşünde olanlar vardır. ama bu pedal bi overdrive pedalıdır ve sanıldığı kadar sert değildir. bu konuda zakk wylde ın kullandığı aktif emg ler ve lambalı kafa amfiler göz ardı edilmektedir.
*************************************


Israrla beni bi konuda bastırmaya çalışmanı anlayamıyorum. zaten ben bu pedal hakkında "sadece bi overdrive pedalıdır. herkes bunu o tonu alabilirim diye almak istiyolar ama adamın amfi ve gitarını göz ardı ediyolar dedim..

sen napmaya çalışıyosun anlayamadım. babanın formu mormu seni ne ilgilendirirki.. emin ol babamın formu olsa bunları yazmazdım. ben burda imkanlarım olmadığı için deneyemediğim pedallar hakkında yardım almaya çalışıyorum. burda insallar yardımlaşır, fikirlerini paylaşır. sen nasıl bi forum istiyosun söyle ona göre başlıklar açalım ve sanada bi moderatörlük verelim beğenmediğini silersin ne laf yetiştirmeye çalışasınki dimi ;)



cancaliskan demiş ki:
Manyetik ve güzel anfi al abi sen valla bak o kadar para vercen zaten bu zırzavatlara gayet memnun kalırsın...

manyetiklerim fazlasıyla iyi (fender custom shop texas special, dimarzio fred).

amfim çok iyi olmasada idare eder (mg100dfx)

her istediğim farklı drive için bi amfi mi alim, yoksa pedalmı. benim burda asıl istediğim pedal mxr doubleshot tur. zakk ın ne kullandığıda kendine kalsın. doubleshot hakkında yorumlarımı alim. ondan sonra seninde izninle başlığı kaldırırız.
 
dyna comp kullanıyorum. tavuk vari tuşe için sustain kökleyenlere göre değil. çok dip gürültüsü yapıyo .ben en fazla çeyreğe getiriyorum. beğenerek kullanıyorum
 
Geri
Üst