gibson les paul standart ve custom

ağır ama o ton herşeye değer ya:Darkadaşlar biraz daa bilgi istiyorum ya custom hakkında alcam ama bu paraya değer mi diye düşünmeden edemiyorum
 
Mehmet(DrB) abinin güzel yazıları vardı Les Paul kalite sıralaması hakkında ama nerdeydi tam hatırlayamıyorum biraz araştırın.. Orda belirtmişti gibson'un en üst modeli standart'tır yani custom shop modellerinden önce.. Heleki premium plus olursa ağacın kalitesiyle doğru orantılı bir fark vardırki sormayın.. Bende var bir adet gibson lp premium plus ordan eminim.. Ama genel şartlarıyla hertürlü custom'dan üstündür..

Birde iyi gibson alırken çok dikkatli olmak gerekli zira gibson kalite kontrolü düşük olan bi firma iyi seçilmiş bir standart bir çok lp'den üstün olabilir.. kısacası deneyerek alın.. Custom shoplar içinde geçerli bu dediğim..

Hele bide R7 yada R8 olursa iş tamamen değişir.. Eee tabi custom shop ve long tenon farkı moreye iyi bilir 8)

Yani kısaca moreye katılıyorum abi standart kesinlikle custom'ı döver.. ;)
 
custom neden pahalı ozaman?sadece custom shopta yapıldığı için mi?bide ne açıdan farklı tonları standartla daha mı sert daha mı yumuşak ne tarza gider??
 
Ağaç özelliklerine bağlı.. Denemedim custom'u ama genel kanı böyle dostum profesyonel ve gibson sahibi insanların yorumu bu.. Denemedim ama bana custom biraz daha tiz gibi geliyor abanoz klavyeden ötürü bilemiyorum iyi bilen biri değinse iyi olur yalan olmasın..
 
pan-pan demiş ki:
custom neden pahalı ozaman?sadece custom shopta yapıldığı için mi?bide ne açıdan farklı tonları standartla daha mı sert daha mı yumuşak ne tarza gider??
Modeline göre değişiyor. Genelde Customlar daha ağır oluyor, ve opak boyalı oluyor, siyah, beyaz gibi. Abanoz klavyeyi solid gövde elektrolarda tercih etmiyorum. Bi de fazla süslü püslü oluyorlar. Bunlar benim Les Paul Custom'ı tercih etmemem için sebepler. Bence fiyatına göre en iyi Gibson modelleri 57 veya 58 Reissue modelleri. Amerikada tanıdık varsa her an piyasada ikinci eli mevcut gitarlar. Sapları kimisi için kalın gelebilir ama buna zamanla alışılabiliyor. 59 Reissuelar figürlü akçaağaç kapağa sahip oldukları için daha pahalılar. Daha ince saplı olarak sadece 1960 reissue lar var onlarda 59lar gibi çok aşırı pahalı. Yani eğer altın rengi lespaul seviyorsanız 57, sunburst seviyorsanız 58 Reissue yu tavsiye ediyorum. Ağırlık olarak da 9 lbs nin altında bulursanız büyük bir ihtimalle çok iyi bir gitara sahip olacaksınız. Tabiiki humbucker li gitarları seviyorsanız.
 
ikiside harika gitarlar... custom shop hiç çalmadım ama standard gerçekten çok güzel bir gitar driveda ritim attığmda bütün sesleri ayrı ayrı duydum...:D standard lespaul tam bir enstruman.. standardı böyleyse custom shopları düşünemiyorum bile:D
 
Norton_Antor demiş ki:
dediğin şey yanlış.gibson'ın kalite kontrolü çok kötü ve ürettiği gitarlar arasında çok büyük farklılıklar var.fiyatları boya ve hardware kalitesine göre belirliyor genel olarak gibson.50 tane gitarından biri çok iyi ve farklılıklar büyük üretilenler arasında.

abi böyle birşey nasıl olabilir ? 2500 $ verecen sonra üzüntü ve muz kabuğu olacak... kabus gibi birşey
 
pan-pan demiş ki:
bu gitarı turkiyede nerde bulabilirim bide nekadardır bu turkiyede

Dükkan adı vermek hoş değil (reklam olur diye) ama şu an Tünel Kıvılcam'da 1 tane ve Zuhal'da 1 tane Gibson les paul classic var (2 hafta önceyid)
Üzüleceğim için fiyatlarını sormadım, sadece bakınmakla yetindim. Bir tahmin yaparsak minimum 1800 EUR olur derim.

Ancak param var diyorsan biraz kasıp ve sabredip forumda USA'dan kargo ile ekipman gönderen arkadaşla kontak kurabilirsin. Makul fiyata (ve tabiki kargo ücretide) kaliteli bir Gibson alabilirsin. Hem parada cebinde kalır... ;)
 
Arkadaşlar 2000 yılından sonra üretilen Gibson Les Paul lerde kalite düştü diyorlar.Bu konu hakkında bilgisi yada fikri olan varsa ve burda paylaşılırsa memnun olurum.Çünkü yakın bir zamanda les paul standart almak istiyorum ancak sıfır mı alsam 2.el mi alsam daha iyi olur tam karar veremedim.Bu arada sıfır gibson bulmak da zor iş İstanbul da bile...Sanırım CMC müzik de 2 adet varmış.Herneyse gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
 
Geri
Üst