Aya Hiç Gidilmemiş

Bende Sadettin Teksoy'da izlemiştim bununla ilgili bir haber. Orada gösterilen resimlerin birinde de Lunar lander'in altında ayak izi görünüyordu.
Bunların yapılma nedeni ben NASA'nin düştüğü zor durumlar. Dan Brown'un İhanet Noktası kitabını okursanız daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum. Tabi bunların hepsi birer teori ama bana mantıklı geldi.
Amerika'daki yasalara göre özel uzay şirketleri uydu gönderemiyorlarmış. Uydu gönderme işini birtek Nasa yapabiliyormuş. Ama NASA devlete bağlıymış ve uyduları çok yüksek maliyetle gönderiyorlarmış. NASA'nın yaptığı bütün projeler yüksek bütçeli ve genellikle başarısız oluyormuş. Kitapta gerisini başka bir (hayali) olayla bağlamış. Ama bence asıl anlatılan aya yolculuk. NASA hiçbirşey yapamayınca, özel uzay şirketleri ayaklanıyor, NASA'yı birtek devlet, devleti de halk koruyabilir. Halkın gözüne girebilmek içinde bir mucize gerekir; aya gitmek.
 
doğru :) onlardan herşey beklenir. bir diktatörü devirip özgürlük getircez diyerek binlerce insanın kıyımına imza atan bir ülkeden ne beklenir kiii
 
Gidilmiş olsa da olmasa da bence farketmez.
Önemli olan adamların isteseler şu an gidip gidemeyecekleri.
Kalkıp Mars a cihaz gönderebilecek kadar ilerlemiş bir teknolojiye sahipler sonuçta şu an...
İsteseler şimdi aya giderler yani. O dönem yalan söylemiş olsalar bile boş durmayıp çalışıyorlar.Ne fark eder ki.. :idea:
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
''amerikanın iğrenç tezgahlarından biri işte.yıllarca uyuttular dünyayı ve bu yeni yeni anlaşılmaya başlandı.'' uyutsunlar.zararı nedir.ben kıskanmıyorum aya gitmelerini.başka ülkeler ve bireyler kıskanmışsa o ayrı konu.ayrıca gitmeseler.o kadar giysiye ota poha kasmaslardı.çıksa japon çıkardı.
 
astronomi ve uzay bilimleri öğrencisi olarak o tarihte aya gidilmediğini hocalarımız söylemişti ama bu tarihte ne yapıldığının pek bir bilgisi verilmediği gözönüne alınırsa bir fikir beyan etmek mümkün değil. Tabi kendi nasa mızı kurmadıkça. :)
 
Ne saçmalıyonuz siz yaa bi de 4 sayfa. Amerikanın militer emperyalist faşizmi başka mevzu ay projesi başka. Daha alüminyum bayrağı kumaş bayraktan ayıramayan zihniyet, magazin izleyip izleyip hatunların donunu dikizleme mantığıyla "aa bak la dalgalanıyo bayrak ehi ehi ay da rüzgar var" şekinde anti tezler ortaya atınca gülmekten başka çare yok. Hiroşima ya da nagazaki ye de Atom bombası atılmamış ayrıca Japonlar toptan kendini yakmış bi kısmı da kendini kasıp cilt kanseri olmuş. (Bu japonlardan her şey beklenir) Albert Einstein ın da aslen Rus ajanı olup Lenin in eniştesi olarak yıllarca hizmet ettikten sonra sibiryada yaşadığı ve öldükten sonra ABD ye göç edip kızılderili reisi Oturan boğa olarak şöhrete kavuştuğu rivayet edilir. Bu bilgilerin hepsi güvenilir kaynaklardan alınmıştır. :D
 
valla bu heriflerden herşey beklenir.bi kitap okumuştum İHANET NOKTASI.amerikan ve nasa tezgahlarını anlatıyordu.bizim bukadar sayfa yazı yazmamız gercekleri değiştimiyecek.sonuçta bunlara inanmak istiyoruz.kimsede -açıp ahanda bu adamlar ne yapmıs dogruu yanlısmı- demıyo.hazıra konuyoruz.daha kendi buldugumuz ilklere bile sahip çıkamıyoruz...
 
Bu konuya baska platformlarda da rastladim hic kimse arastirmadan okumadan her sekilde teoriler yazip uretiyor Amerika sutten cikmis ak kasik degil ama bazi gercekler de ortada duruyor Amerika Aya Apollo projesi cercevesinde 1 kez degil tam tamina 6 kez gitti ve bu ay yuruyusleri sadece Amerikadaki istasyonlarda degil Dunyani belirli yerlerindeki istasyonlard aylarca izlendi yani bu bir seferlik bir olay degildir.
Amerika ayi kesfettmistir ama somurecek bir seyler bulamamistir ve daha da ilgilenmemistir petrol ciksaydi simdi tv de ay ve dunya arasi petrol tasiyan mekikleri izlerdik durum bundan ibarettir.
Biraz daha bilincli olup ortaya atilan her komplo teorisine inanamamakta fayda var.
 
amerikadan nefret etmek için o kadar hevesli ki insanlar. tamam, sevmeyin ülkeyi, siyasi görüşlerini, insanlarını, ama hemen "inanırım" da nasıl bir tavırdır öyle ?
biraz araştırmayı deneyin doğru mu değil mi diye. amerikaysa kesin yalan diye mantık mı olur.
konu hakkındaki bilgim, aya amerika tarafından çıkıldığı doğrudur, çeşitli yalanlamalar varıdr bu konuda ama hepsi biraz araştırılınca sahte itiraflardır, ne üzücü dimi..
 
Geri
Üst