Plüton Gezegen Değilmiş

arkadaşlar son yayınlanan bilimsel verilere göre plüton gezegenlikten çıkartılmış.sebep olarakta kendi yörüngesi yokmuş vss bişiler.nihayet anladı bilimadamları plütonun gezegen olmadığını.(ben biliodumda açıklamamıştım dalga geçerler die)zaten ne hayrını gördük şimdiye kadar plütonun anca marsla bir olup dünyada hırgür çıkartıyodu.ben asıl astrologlar ne tepki verecek bu işe onu merak ediyorum.buarada akrep burcu arkadaşlar gezegensiz kaldı onuda belirtmek lazım.heheheh.
 
Artık ne yapacaklarını şaşırdılar zaten yakında başka başka gezegenler çıkarıp eskilerini iptal ettik artık bunlarla idare edin derlerse şaşırmayacağım :p
 
gül gibi plüton gezegen değil adı garip rastgele harflerii yanyana getir sonunada tarih atılarak isimlendirilen neidüü belirsiz kütleyi gezegen olarak kabul edicez artık.Okulda güneş sistemini sayacak öğrencilere yazık olmuş sadece...
 
merak etme hacı biz turkler buluruz ona bişey hatta dur bi tane bulayım şimdi bulamadım yav neyse aklıma bi şey gelince yazarım
 
MaraJade demiş ki:
bir ilerleme kaydedemeyince bari saçmalayalım kendimizle çelişelim diyorlar tahminimce..ya başka işleri yok mu merak ediyorum gerçekten..

bugün coğrafya hocamıza bu konudaki fikrini sorduğumuzda o da bunu söyledi, "kedi uzanamadığı ciğere mundar der ya işte bunlar da o kadar mekik gönderdi hatta son gönderdikleri falan kayboldu ulaşamadılar bir türlü bari gezegenlikten çıkaralım dediler. Yüzsüz bunlar bi bilgi edinirlerse tekrar dahil de ederler" diye :LOL:
 
plüton kalbimizde yaşıyacak.belki masum küçük bir ilk okul çocuğu onu kitaplarda arıycak ama bulamıycak.on çocuğun suratındaki ufak tebessüm yok olacak.

zavallı öğrenciler...

yaraaaalıııyıııım yaraaaaaralı yüreğiiiiiiim yaraaalı....

gazın çıksıııııııııın insafsııııııııııız....
 
Uluslar Arası Astronomi Birliğinin aldığı kararla gezegenlikten çıkarılmış, hatta ''cüce'' sıfatını almış...

Gezegenin;

1.Güneş çevresinde dolanması
2.Küremsi biçim kazanması
3.Yörügesinin yakınlarını başka cisimlerden temizlemiş

olması gerekiyormuş,
1 ve 2. özelliklere sahip olmasına karşılık güneş çevresinde 250 yılda kat ettiği yolun çevresini iyi süpüremediği için cüce gezegen sınıfına sokulmuş.

Fakat tesellisi varmış plütonumuzun bundan sonra aynı katagorideki gezegenlerin hepsine plüton denecekmş :D

1930da keşfedilmiş ayrıca.
 
Geri
Üst