Alttan 2. Telin 1. Perdesine Basınca Cızırtı Geliyor

B

Burak_029

alttan 2. telin 1. perdesine basınca cızırtı geliyor.Başka bir yerde sıkıntı yok gitar yeni . Nasıl düzeltebilirim tamirciye götürmeden ?
 
Sap ile pek ilgisi yok, frette problem var, dikkatli bakında çentik ya da oyuk görünüyor mu incele. İnce tellerin ilk perdeler genelde ilk aşınanlardır. Sap ile ilgili olsaydı 1. ve 2. perdelerin çoğunluğu cızlardı.
 
Hazır konu varken ben de hemen atlayayım dedim.:D Benim gitarım da ltd mh 50 gitarımı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum.Normal şartlarda benim gitarımda bir cızırtı yok ama çok sert distortionlarda 12. ve 10. perdelerden belirgin şekilde çarpma sesi geliyor. sizce ne yapmam lazım.
 
soğuk havalar gitarı cidden etkiliyor sap konusunda.. muhtemelen sorunun fretler ile değil , sap ayarı ve tel değişimi ile halledebilirsin diye düşünüyorum
 
Bu tarz cızırdamalarda tel değiştirmek pek akla gelmez ama ilk düşünülmesi gereken durum bence. Ayrıca, 1. veya 6. telde değil de, 2. telde olması sap ayarından çok perdede sorun olduğunu düşündürdü bana. Sıcaklık değişimiyle bazı perdeler ufaktan yerinden oynamış olabilir yada ilk perdelerde oyuk/çukurlaşmalar olabilir.
 
bugün götürdüm gitarımı dore müziğe (artık pera daki bakımı onlar yapıyor) tel değiştirirken de en alt telin 10 ve 15. perdelerin arasını çok hafif tesviye etmişler. şu anlık bir sıkıntı yok en sert distortionlarda tertemiz ses veriyor.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim
 
Geri
Üst