Ses Kartı Tavsiyesi

RME den sonra focusrite değil, RME'den de öte Tc Electronic converterları ve preampları var. Tc Electronic bunu elektronik anlamda aşmış bir marka, RME'nin yazılımsal destekleri biraz daha iyi. tabiki herkes deneyimleri dahilinde bir şeyler söylüyor. Ben de kendi fiyat aralığı için alınabilinecek en avantajlı en fonksiyonel kart olduğunu söyledim. Size ve bir çok insana göre de scarlett'miş, olabilir. Bence kesinlikle değil :)
Sayın aliceinsun kardeşim,
TC Electronic , bir çok ürünü itibariyle tabii ki kalburüstü bir marka. Kanaatime göre takdir edilmesi gereken bir çok ürünü var.
Ama derseniz ki ses kartı olarak ; pre-amp ve converter kalitesi bazında , RME'den daha üst düzey noktadadır , o zaman bence çok iddialı bir laf etmiş olursunuz.
Bugün sektörün bir çok ileri gelenlerinin yaptıkları yorumlardan , bağımsız olarak yapılmış review 'lardan ve kullanıcı yorumlarından görülebileceği gibi ; RME'nin pre-amp, converter kalitesi ve driver desteği konusundaki bariz üstünlüğü bence ortadadır.
Dolayısıyla bu konularda yorum yaparken , biraz mutedil davranmakta yarar var diye düşünüyorum.
 
Benim deneyimim kısıtlı olsa da (hatırladığım kadarıyla M-Audio Mobile Pre > Presonus Inspire > ve birkaç başka aletten sonra > Focusrite 2i2) yabancı forum ve sitelerden yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim izlenim burada okuduklarımla çoğunlukla örtüşüyor. Giriş/orta düzeyde preamp'leriyle öne çıkan Focusrite oluyor. 192 Khz diye uğraşmanın hiçbir anlamını göremedim. Önemli olan güzel müzik üretebilmek ve bunu çoğu insanla paylaşmak için en iyi kayıt formatı 48 veya 44.1 (bu konuda farklı fikirler var, net bir konsensus bulamadım ama benim okuya okuya, mantığımı ve kulağımı da kullanarak ulaştığım seçim 24 bit/44.1 Khz).

Giriş/orta seviye bir kullanıcı zamanını biraz boşa harcıyor bunlarla bence. Herhangi yaygın kullanılan bir kartla işe girişin, dene yanılla zaten uygun setup'a ulaşacaksınız. Biraz dene yanıl kaçınılmaz ve Focusrite 2i2 diyerek bir kısmından sizi kurtarıyor buradaki insanlar. Ha, biraz daha ileri kullanıcı için (ve paraya kıyabilecek seviyeye geldikten sonra benim de yapacağım) seçim bariz RME olmalı.
 
Hocam aklın yolu bir, yapılan kayıtlar çıkan çalışmalar da ortada, kompakt sınıfta RME'nin ezici üstünlüğü var, preamp hacmi, converter kalitesi ve "stabilite" olarak birinci sınıf hizmet veriyor. TC Electronic kötü bir firma elbette değil ama RME'yle kıyaslamak saçma olur, aynı kulvarda bile değiller. Sayın @aliceinsun dostum RME hiç kullandın mı bilmiyorum ama kullanmadıysan bi ara iyi monitörlerle beraber mutlaka dene ki gerçek converter kalitesi nedir deneyimle, daha önce duyamadığın frekansları, detayları ve stereo imajı duyduğunda bu tartışmayı yeniden yapalım :)

Presonus'la ilgili sıkıntılar sadece benim kişisel görüşlerim değil, ben muziktek'te o konuyu açarken presonus'un kendi forumunda yazılanları ve bana gelen niteliksiz mailleri de paylaşmıştım, sorun var diyorum ekran görüntüsü atıyorum adamlar bu normal birşey diyor şaka gibi :) VSL mixer panelinin flat ayarlardayken renklendirmesini de normal bulamazsın, bu kullanıcıyı yanıltan bir şey, sound tamamen değişiyor senin de onayladığın gibi, eğer dediğin gibi VSL parametrelerinde oynama yapıp sonra da DAW'da mix yaparsan zaten mixin çöp oldu demektir, yine vsl'yi kayıttan sonra devre dışı bırakıp mix yapmak daha mantıklı bi nebze. Sonuç olarak 2i2 benim tecrübelerime göre 22vsl'den daha iyi bir duyuma sahip, preampları da daha sıcak ve hacimli geldi bana. Ha rock müzikle uğraşıyorsanız presonustaki soğuk ve sert preamplar tam size göre...
 
Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkürler. Tek tek inceledim okudum, tabii kafam karışmadı değil.
Scarlett 2i2 bana gayet yeterli, hatta fazla bile gözüktü. en fazla 200tl vermeye niyetliyim, hatta daha aşağısı daha makbul ama iyi bir kartı düşük rakamlara bulursam da alabilirim 250tlye falan çıkabilir. hakkını veremeyeceğim için yüksek rakamlardaki ürünleri almaya niyetli değilim açıkçası
evstüdyosu yapacak değilim şu anda, hem imkanım hem de o kadar deneyimim yok. açıkçası şarkı da söyleyemiyorum doğru dürüst :) ama vokal bir arkadaş var, onla çalışabiliriz. yani şu anda gitar/enstürman-vokal ikinci planda. (aynı anda çalıp söyleyerek, sanırım böyle yapılıyor bu işler)
şu an adobe audition ile kaydettiğim akustik gitarı programda efektle biraz değiştirip takılıyorum. 2-3 enstürman olduğu oluyor arada. ama gitar kayıtları aynı gitardan, tonda çok büyük değişiklikler yapmayı beceremedim. bir de buzuki var elimde, ileride elektro gitar ve bir enstürman (yunan laftası) daha eklenebilir.
miks, beste olayına girmeme daha çok var gibi açıkçası. başka şarkıları çalıp kaydetmeye çalışıyorum. arkadaş da vakti olunca kendi evinde vokali kaydedip yolluyor. çok büyük işler değil ama umarım ileride gelişme gösteririm

bu durumda sanırım M-Audio Fast Track USB II yeterlidir değil mi?
bir de Maudio mobile pre usb için görüşleriniz nedir? forumdan bir arkadaş 150TL'ye veriyor
 
Apogee Duet 2 ile RME Babyface arasindaki fark renkler ve zevklerdir.
Iki Audio Interface de elimde ikisi de ayni model monitorle kullaniliyor. Apogee'nin sounduna da RME Babyface yaklasamiyor yani konu bakis acisiyla alakali :)
Ayrica Apogee'nin kulaklik cikislari da daha yuksektir.
High-End turevi Dynamic Open kulaklik kullanirsaniz boyle 300+ Ohm imp. veya yuksek sensitivity olan modellerden , farki anlarsiniz.
 
Son düzenleme:
Apogee Duet 2 ile RME Babyface arasindaki fark renkler ve zevklerdir.
Iki Audio Interface de elimde ikisi de ayni model monitorle kullaniliyor. Apogee'nin sounduna da RME Babyface yaklasamiyor yani konu bakis acisiyla alakali :)
Ayrica Apogee'nin kulaklik cikislari da daha yuksektir.
High-End turevi Dynamic Open kulaklik kullanirsaniz boyle 300+ Ohm imp. veya yuksek sensitivity olan modellerden , farki anlarsiniz.
Hocam çok yakın arkadaşımda duet var ve yan yana dinlediğimizde aynı cümleleri kurduk, duyumda daha iyiden ziyade detay ve imajlar aynı kalitede olmasına rağmen apogee'nin soundunu daha dijital lezzette RME'yi daha natural (renksiz) buldum. Yabancı forumları da dolaşırsanız bu yönde yorumlandığını görürsünüz. Yapılan müzik tarzına bağlı olarak tercihte bulunulabilir. Benim RME'deki tercihim hem natural soundu, hem DSP barındırması, dijital ve midi in/out'ları olması gibi genişleme imkanları nedeniyle oldu, doğru bir karar verdiğimi de gün geçtikçe daha iyi anlıyorum.

Ayrıca 250ohm'luk bir dt770i amfisiz kullanmak gereksiz yere karta yüklenmek olur, böyle bir kulaklık ancak harici amfi ile daha verimli beslenerek kullanılınca gerçek gücünü gösterecektir. Duet ya da Babyface'in usb'den aldığı 5V enerjiyi de verimli kullanmanız gerekir bi yerde :)
 
Verimli kullanmak ile alakasi yok yani audio interface ile kulaklik surerken pazara giden teyze misali volt hesabi yapmiyor kimse :D
Mevcut degerlerde maksimum verim saglayabilmek ile alakali mevzu, Apogee aldin diye Headphone amp aldin anlamina gelmiyor soyledigim.
 
Verimli kullanmak ile alakasi yok yani audio interface ile kulaklik surerken pazara giden teyze misali volt hesabi yapmiyor kimse :D
Mevcut degerlerde maksimum verim saglayabilmek ile alakali mevzu, Apogee aldin diye Headphone amp aldin anlamina gelmiyor soyledigim.
Hocam pek doğru bir iletişim kuramadık sanırım, ben Apogee'nin kulaklık amfisi gibi iş gördüğünü ima eden bir cümle kurmadım ki size, sadece usb'den güç alan mobil kullanım amaçlı tasarlanmış cihazlar bunlar, dolayısı ile fazla güç isteyen kulaklıklarda yeterli seviye alınamayabilir, 250ohm dt770 örneğini de yerli yabancı forumlarda hep kaliteli harici amfi ile sürülmesi gerektiğini okuduğum için verdim, rme'de denemişliğim yok belki de sorunsuz sürebilir emin değilim. rme'de iki ayrı kulaklık çıkışı var ve iki tane akg kulaklıkla aynı anda yüksek seviyede çalışabiliyoruz (k77 ve k271 mevut). Apogee-RME konusunda ise son cümlem siz soundundan, karakterinden memnunsanız ve duet'le çalışmayı seviyorsanız size kimse birşey diyemez, aynı şekilde bir Rme kullanıcısına da memnunsa eleştiri yapamayız, bmw-mercedes/nikon-canon tartışmaları gibidir uzar gider :) sizin de önceki mesajda belirttiğiniz gibi farklar; zevk ve renklerle açıklanabilen subjektif değerlendirmelerdir, saygılar.
 
Hocam pek doğru bir iletişim kuramadık sanırım, ben Apogee'nin kulaklık amfisi gibi iş gördüğünü ima eden bir cümle kurmadım ki size, sadece usb'den güç alan mobil kullanım amaçlı tasarlanmış cihazlar bunlar, dolayısı ile fazla güç isteyen kulaklıklarda yeterli seviye alınamayabilir, sizin de önceki mesajda belirttiğiniz gibi farklar; zevk ve renklerle açıklanabilen subjektif değerlendirmelerdir, saygılar.

Hocam yanlis anlasilma yok keza sadece farkliliklari biraz agresif hani nev-i sahsima munhasir sekilde vurgulamis oldum, o yuzden sikinti oldu.
Inan bir cok urun tasarim circuitlerine kadar ne ararsan elimde mevcut malum bu konular uzerine tez yaziyorum, ufacik fikir beyan edeyim derken yanlislikla konuyu bogmus oldum :)
Benim onumde SSL Duality SE var ceyrek milyon dolarlik masa yani bu arkadaslarin esamesi okunmaz AD/DA konusunda :D

Sadece diyorum ki ister CraneSong gibi Hi-End bir mastering DA Conv. kullanin, ister Mytek, Lynx gibi daha standard bir urun, ister audio interface'inizi DA olarak kullanin;
RME ve Apogee kompakt sinifi, sinifi gecmistir.

Kendi kulaklarimla, 35 milyon pound yatirimlik bir kampusun studyosunda Soundproof bir studyoda sahit oldum.
Her turlu Faz, Yansima vs. Akustik iceriklerin minimuma bilimsel olarak indirgenilmis oldugu bir odada test etme ve farkli kayitlarda yer alma imkanim oldu.
Iskembe-i Kubra'dan sallamiyorum o yuzden.
Benim uslup biraz sert oluyor benim essekligime ver huyum kurusun, sahsi olarak algilama lutfen :)
 
Hocam 200 TL param var diyorsun, hatta daha bile az versem olur diyorsun.
M-Audio al gec zaten saydigin urunlerin hepsi girisleri cikislari olan plastik sakiz kutusu ama senin isini fazlasiyla gorur.
Ileride de baska bir elemana satarsin abi M-Audio ses karti aldim diye sevinir cocukcagiz da.
Oyle bi piyasasi var bizde nedense. :D
 
Hocam siz milyon pound'lık sistemlerdeymişsiniz. O noktadan bu şekilde görmenizi anlıyorum ama aşağı seviyeden bakan arkadaşlarda bu dedikleriniz büyük bir eksiklik hissi yaratabiliyor. Müzik forumlarında sürekli daha fazla bilgi ve imkanı olanların diğerlerinin seçimlerini sertçe eleştirdiğini ve küçümsediğini görüyoruz. Buradaki arkadaşa tavsiyem, hedeflerini ve neyin peşinde koştuğunu iyi değerlendirip gereksiz çabalardan uzak durması. Asıl olan müzik yapabilmektir. Birşey üretebiliyor musunuz, bir beste yapabiliyor musunuz, bir yerlerden ilham alabiliyor musunuz, yenilik getirebiliyor musunuz kendinizce birşeylere? Şu anda o plastik sakız kutusunu aldığınız zaman Beatles'dan kat kat fazla işlem gücüne erişeceksiniz.

O yüzden tavsiyem MobilePre'yi alın. Yetmediği noktada bunu hissedersiniz ve o gün bir üst seviyeye çıkarsınız. Yok ben doğrudan Grammy ödülü almak istiyorum diyorsanız zaten evde birşeyle uğraşmayın. Adını sanını duyamayacağınız ses kartları kullanan multimilyon dolarlık bir stüdyoyla irtibata geçin hemen.

Kusura bakmayın, bu uyarıyı yapmak zorundaydım çünkü birçok müzisyenin bu tür konuşmalardan nasıl etkilendiğini görebiliyorum. Lütfen müziğinize bakın, 192 Khz'le olmuyor o iş.
 
200lira param var demedim. vermeyi uygun gördüğüm rakam bu çünkü 600-1000tl lik kart alırsam israf olacak.
olur da ilerleme gösterirsem üst modellere geçerim, verdiğim 150-200tl büyük bir sorun olmaz.
 
200lira param var demedim. vermeyi uygun gördüğüm rakam bu çünkü 600-1000tl lik kart alırsam israf olacak.
olur da ilerleme gösterirsem üst modellere geçerim, verdiğim 150-200tl büyük bir sorun olmaz.
Sevgili vynym, girdiğim derslerde, yazdığım forum mesajlarında, facebook iletilerinde, dostlar arası sohbette vs.. vs... çok lafını ettiğim bir durum var.
EKİPMANINA YAPTIĞIN YATIRIM, AKLINA YAPTIĞIN YATIRIMI GEÇİYORSA ORADA BİR PROBLEM VARDIR !
Dünyada harici milyon dolarlık ekipman kullanılmadan sadece pluginlerle yapılmış mixajlar var grammy ve kıvamında ödüllere layık görülmüş !

Bu yüzden içiniz rahat olsun, harici efekt işlemcileri (analog compressor,eq vs...) kullanmayacaksanız, RME ya da APOGEE ye ödeyeceğiniz paranın havaya savrulmuş bir para olduğunu söyleyebilirim. VSTİ ve VST ağırlıklı çalışacaksanız, aynı anda 4, 6, 8 enstrüman kaydetmeyeceğim, akustik davul kaydı almayacağım diyorsanız, kulaklık çıışı olan, driver problemi olmayan, alabileceğiniz en ucuz ses kartını alın... Grubum MANEVRA nın şu albümü 2 inputlu M-AUDIO ile kaydedildi...
Buyrun...
https://www.ttnetmuzik.com.tr/artist/Manevra/555797/albumler#/artist-Manevra-555797-sarkilar
 
steinberg ci1 için fikir vermesi açısından bir kayıt ekliyorum. sorunsuz ve güzel bir kart. hi-z (gitar) girişi de var.

https://www.steinberg.net/en/products/audio_interfaces/ci_serie/modelle/ci1.html

fiyatı 298tl
http://www.dodiyez.com/Steinberg-CI1,PR-4367.html

kayıt 44.100 16bit
gecikme 5.5ms
buffer 64kb (en düşük)

bilgisayar ortalama bir i5-2400
4gb ram

kayıt sistemim maudio av30 / steinberg cl1 /
cubase5 / t-racks3 / amplitube3 / davul ts808 vsti / bass tal elek7ro ve yardıray strat.
 
Sevgili vynym, girdiğim derslerde, yazdığım forum mesajlarında, facebook iletilerinde, dostlar arası sohbette vs.. vs... çok lafını ettiğim bir durum var.
EKİPMANINA YAPTIĞIN YATIRIM, AKLINA YAPTIĞIN YATIRIMI GEÇİYORSA ORADA BİR PROBLEM VARDIR !
Dünyada harici milyon dolarlık ekipman kullanılmadan sadece pluginlerle yapılmış mixajlar var grammy ve kıvamında ödüllere layık görülmüş !


Bu yüzden içiniz rahat olsun, harici efekt işlemcileri (analog compressor,eq vs...) kullanmayacaksanız, RME ya da APOGEE ye ödeyeceğiniz paranın havaya savrulmuş bir para olduğunu söyleyebilirim. VSTİ ve VST ağırlıklı çalışacaksanız, aynı anda 4, 6, 8 enstrüman kaydetmeyeceğim, akustik davul kaydı almayacağım diyorsanız, kulaklık çıışı olan, driver problemi olmayan, alabileceğiniz en ucuz ses kartını alın... Grubum MANEVRA nın şu albümü 2 inputlu M-AUDIO ile kaydedildi...
Buyrun...
https://www.ttnetmuzik.com.tr/artist/Manevra/555797/albumler#/artist-Manevra-555797-sarkilar
Hocam sizin tecrübenizdeki ve bilginizdeki biri bu öneriyi ancak ucuz kart alanları teselli etmek için söyleyebilir. M-Audio'nun preampları ve Analog-Digital converter'larını nasıl apogee ve rme ile aynı kefeye koyarsınız. Ben m-audio da kullandım, şu an da rme kullanıyorum, sağır değilim yani aradaki duyum farkını çok bariz duyabiliyorum, duyamıyorsanız zaten boşa para yatırmışsınız demektir. RME'ye verdiğim her kuruşun karşılığını alıyorum, helali hoş olsun aldıkları para, keşke her ekipman görevini bu kadar iyi ve doğru yapsa...
 
Hocam sizin tecrübenizdeki ve bilginizdeki biri bu öneriyi ancak ucuz kart alanları teselli etmek için söyleyebilir. M-Audio'nun preampları ve Analog-Digital converter'larını nasıl apogee ve rme ile aynı kefeye koyarsınız. Ben m-audio da kullandım, şu an da rme kullanıyorum, sağır değilim yani aradaki duyum farkını çok bariz duyabiliyorum, duyamıyorsanız zaten boşa para yatırmışsınız demektir. RME'ye verdiğim her kuruşun karşılığını alıyorum, helali hoş olsun aldıkları para, keşke her ekipman görevini bu kadar iyi ve doğru yapsa...
Uğur Bey, bence yazdıklarımı fazla HIZLI okudunuz.
Ben ikisi de aynı kefeye girecek kartlar demedim !!! Yazımda ne demişim ? HARİCİ EFEKT İŞLEMCİLERİ KULLANMAYACAKSANIZ ve VST, VSTİ AĞIRLIKLI ÇALIŞACAKSANIZ demişim... Lütfen yazılanların içinden başka sonuçlar çıkarmayalım !!!
VSTİ çalışırken arada 2000 TL lik ses kalitesi farkı duyabiliyor musunuz ? Yani Trillian dan bir bass sesi açıp midi klavye ile çaldığınızda Apogee/RME ses kartı kullanıyorsanız, Trillian VSTİ si 2000 TL daha iyi mi duyuluyor M-audio ses kartına göre ?
 
Evet daha iyi duyuluyor. Ister harici kayit yapin ister In-The-Box herhangi bir VST veya VST-i kullanin.
Biraz da kisinin algi seviyesi ile alakali bir durum.

Sizin In-The-Box veya Hardware Mixing ve Mastering basarinizin temelinde algi hassasiyetiniz ve teknik becerinizin kombinasyonuna ilaveten;
Duyumu finalize eden ekipman kalitesi yatar.

Insan algisi herhangi bir DAW Mixer'inin dinamik farkliliklari sunabilme algoritmasindan kat ve kat daha hassastir.
Avrupa'da profesyonellerden kat kat basarili isler ortaya koyan ve ticari olarak ciddi oranda "KAR" eden bir suru hobbyist var cunku algilari farkli calisiyor.
Insanlar sahsi gelisimlerine yatirim yapiyor.
Gercek profesyoneller ise, Insan algisini ve duygularini hem gorsel hem duyum olarak nasil manipule edeceklerini biliyorlar ve milyon dolarlik produksiyonlar boyle ortaya cikiyor.
Cunku bu bir "BILIM" ..

Eger mesleginize sayginiz varsa..;
*Bu bir bilim ise ve "ISITME" insanin temel 5 duyusundan biri ise,
*Daha keskin ses lokalizasyonu ve dinamik hassasiyeti algisina katkida bulunma,
*Detayda derinlik ve daha belirgin texture, doku icin ust seviye DA Conversion unitesi ve referans monitor,
*Binaural kayit ve miks yapiyorsaniz ise kalburustu bir referans kulaklik kullanmak zorundasiniz.​

Bu durumu hala Trillian acinca ses M-Audio ile ayni geliyor hocam diye degerlendiriyorsaniz ve yorumunuzu begenen arkadaslar neyi bile begendiklerini bilmiyorsa, bize de insanlari aydinlatmak duser. Cunku sizin bahsettiginiz sey sunun genellemesi; bazi insanlar para var huzur var deyip bolca ekipman aliyor ve her seyi ekipmandan bekliyor.

Bizlerin ekipman circuit tasarimlari, akustik ortam tasarimlari, sinema icin profesyonel ambians kayit teknikleri, bilimum sound design teknikleri vs. uzerine konusmamiz gerekirken,
Trillian acinca ne fark duyuyorsun M-Audio ile RME/Apogee arasinda seviyesinde olmamiz gercekten ilginc.

Acikcasi, 20 yasindaki cocuklarin yaptigi projeleri ve ogrendigi teknikleri gordukten sonra Turkiye'nin en ileri seviye muzisyenlerinin ve muhendislerinin bile kariyerini onune alip oturup dusunmesi gerekiyor. Bunu kimseye hakaret olsun diye soylemiyorum. Ayni durum benim icin de gecerli. Insanlarin bilinc seviyesine hayret edersiniz.
Sadece taniklik ettiklerimi aktariyorum, ister icinizden kufur edin, ister ukala deyin, ister bahsettiklerimden feyz alin. Tamamen sahsi tercihinize kalmis.
Turkiye'de yuksek lisans seviyesi Avrupa'nin onde gelen ulkelerinin lisans seviyesinin gerisinde. Ciddi bir yapilandirmaya ihtiyacimiz var.
Insanlar Turkiye'deki Sound Engineering and Design, Music Theory gibi yuksek lisans temel bolum konularini sadece secmeli derslerde goruyor..
Gercekten bu konularda inanilmaz yetenekli olanlar var aralarinda..
Su an bazi bilindik Game Audio sirketlerine ses tasarimi hazirliyoruz birkac kisilik ekip olarak, ozel kayitlar aliyor ve hem ses ornegi hem sentez ve tabi ki de layering odakli ses bankasi olusturuyoruz. Ekipten biri cikip M-Audio, RME, VST-i, kayit, israf falan corba gibi bir kombinasyon fikir atsa ortaya, millet ne dusunur bilemiyorum :)

Sonuc: Madem girdiginiz derslerde ozellikle vurguladiginiz bir demec var, fikirlerinizin ardinda yer alan "Scientific Reason" nedir bunu da aciklayin.
 
Son düzenleme:
Uğur Bey, bence yazdıklarımı fazla HIZLI okudunuz.
Ben ikisi de aynı kefeye girecek kartlar demedim !!! Yazımda ne demişim ? HARİCİ EFEKT İŞLEMCİLERİ KULLANMAYACAKSANIZ ve VST, VSTİ AĞIRLIKLI ÇALIŞACAKSANIZ demişim... Lütfen yazılanların içinden başka sonuçlar çıkarmayalım !!!
VSTİ çalışırken arada 2000 TL lik ses kalitesi farkı duyabiliyor musunuz ? Yani Trillian dan bir bass sesi açıp midi klavye ile çaldığınızda Apogee/RME ses kartı kullanıyorsanız, Trillian VSTİ si 2000 TL daha iyi mi duyuluyor M-audio ses kartına göre ?
Sayın Olcay Kardeşim,
Progressiva kardeşimin söylediklerine ilaveten bu konuyu örneklemek istiyorum.
Dizi müzikleri yapan bildiğim bir besteci var Türkiye'de. Kendisinin müziklerini yaptığı iki popüler dizi , şu anda televizyonlarda gösterilmeğe devam ediyor. Yaptığı tüm müzikleri sadece vst ve vsti kullanarak yapıyor. Ancak buna rağmen AD ve DA conversion kalite düzeyinin bu işteki önemini çok iyi bildiği için, şu anda Türkiye satış fiyatı 23,000.-TL olan AD/DA konvertör kullanıyor.
Yani bu iş söylediğiniz kadar basit olmasa gerek diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst