Alım Satım Olayının Geldiği Son Nokta

Arkadaşlar hepimiz az çok farkındayız piyasa kötü ,eskisi gibi al sat kolay değil ,rakamlar düşük ona da eyvallah ama benim kafam takas teklifleri olayına takıldı .En son sahibinden.com sitesinde satışa koyduğum line6 dm4 distorton modeller pedalim için gelen takas teklifini buraya isim yazmadan copy paste ediyorum

merhaba... pedal için boss fdr-1, digitech df-7, 80lerden kalma bir phaser, 3 adet ara jack, 5 uçlu pedal çoklayıcı+adaptör, orijinal İsviçre yapımı 19 ay garantili toywatch units per siyah saat, orijinal vintage usa electro-voice model 641 mikrofon, nota sehpası, mikrofon sehpası, el yapımı standlı bongo ve antika kuyumcu terazisi önerebilirim.

Hepimiz yer yer alım satım da sıkıştığımızda takas vs yolunu deniyoruz ama bu ne olur ? bir gitara karşı gitar olur amfi,prosesor vs ancak olay resmen çığrından çıktı.Geçen gun başka biri de kaset koleksiyonu ,eski plak,traş makinası,pul koleksiyonu önermişti.
Geçmiş güzel gunleri hasretle anıyor hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum .Bu arada amacım kimseyi rencide etmek değil zaten isim vs yazmadım ama paylaşmadan da duramadım :)
 
müzik ve müzisyenlikten çok işin alım satım kısmından keyif alan insanlar var bir çeşit doyum herhalde...kimse kusura bakmasın polemik yaratmak istemiyorum ama "piyasa" olarak görürseniz birileri de gelir çakı çakmak ayna tarak teklif eder :D
 
Pek mümkün görünmüyor ama forum ve sahibinden üzerinden müzik aleti alım satımı ile geçim sağlayabilen var mı? Gerçekten şu piyasa lafı düşündürmeye başladı beni. Tepkiler çok sert, eleştiriler ağır. Yüksek fiyat talep edenlerin deşifre edildiği özel başlıklar, aforoz kampanyaları... Hani insanın ekmeği ile oynandığında verilen cinsten tepkiler.
 
müzik ve müzisyenlikten çok işin alım satım kısmından keyif alan insanlar var bir çeşit doyum herhalde...kimse kusura bakmasın polemik yaratmak istemiyorum ama "piyasa" olarak görürseniz birileri de gelir çakı çakmak ayna tarak teklif eder :D

Geçmiş yıllarda alım satım işleriyle çok uğraştığım dönemlerde müzikten daha uzaklaştığımı farkettim. Özellikle elimdeki bir cihazı satmaya karar verdiğim andan itibaren sanki kafamda bir gerisayım başlıyor ve o eşyanın evdeki varlığı beni müthiş rahatsız ediyor. Fakat çoğumuz gibi bende yeni alet edevatları seviyorum bu yüzden şöyle bir çözüm buldum.

İlerde satma ihtimalim "çok küçük bile olsa" olabilecek hiçbirşeyi satın almıyorum.
Birşeyi almak istediğimde koleksiyonculuk için mi yoksa müziğime faydası olacağı için mi alacağımı düşünüyorum.
Eğer bunlara rağmen aldıysam her alete uzun bir süre şans veriyorum. Bazılarını aldıktan çok sonra işime yarayacak şekilde kullanabiliyorum.
Satacağım birşey olursa genellikle SRVmusic'e götürüp bırakıyorum.

Sahibinden.com aracılığıyla birçok şey aldım sattım. Düzgün bir dille yazılmış her mesajı ve teklifi cevaplarım. İsterse tüplü televizyon önersin sorun değil. Her teklifi dinlemek iyidir. En beklenmedik yerden çok şahane şeylerde gelebiliyor.

Yine de kişinin derdi müzikse alım satım işlerine biraz mesafeli durması bence en iyisi.
 
Absürd olmuş tabi ama, teoride süper birşey, hepimiz bütün ihtiyaçlarımızı takas yoluyla temin edebilseydik, kalleş bankacıları aradan çıkartmış olurduk, ne enflasyon kalırdı ne fakirlik.

Buyrun:
 
müzik ve müzisyenlikten çok işin alım satım kısmından keyif alan insanlar var bir çeşit doyum herhalde...kimse kusura bakmasın polemik yaratmak istemiyorum ama "piyasa" olarak görürseniz birileri de gelir çakı çakmak ayna tarak teklif eder :D
Dostum evde gitar çalan 3 kişiyiz zaman zaman ihtiyaçlar farklılaşıyor o durumlardada elimizde bulunan o an kullanmadığımız ekipmanları elden çıkarıp aile butçemizi zorlamadan ihtiyacımız olan ekipmanı almak heralde akıllı ve mantıklı olanı sizce farklı mı ?.Piyasa olayına takılmışsınız ama başka turlu nasıl tanımlayacağız sizce ? bu müzik aletleri alım satım piyasası olarak geçer nereye bakarsanız bakın .Yani sizin yaklaşımınıza da teşekkur ediyorum ama çok absurd ve değişik bir yaklaşım olmuş .Bu durumda ihtiyac duymadığımız ekipmanı satıp yeni ekipman almak istersek birilerinin çıkıpta bize çakmak terazi saat önermesi çok normal !!!.Müzik ekipmanı alım satım piyasası demek yerine daha romantık ve duygusal bir isim takarsak bu alışverişlere çakmak terazi kaset teklifi gelmeyecekse hep beraber düşünüp yeni bir ad bulalım hurmetlerimle ..
 
@taratur ben işin geldiği noktadan rahatsızlık duyanların bu tablonun bir parçası olduğunu düşünüyorum görüşüm bu yönde...doğal olarak ihtiyaçlar fazlalıklar, yanlış tercihler sebebiyle bende alım satım takas vb yapıyorum zaten...

olay "bütçeyi zorlamadan ihtiyacımız olan ekipmanı almak kullanmadıklarımızı elden çıkartmak" şeklinde kaldığında bence böyle başlıklar açılacak hale gelmez bu forum...

2004 ten beri forumdayım ve buradan çok şey öğrendim, bu forum benim için değerli ancak son zamanlarda gördüğüm sadece "alım-satım" kısmı için foruma girenler gidişatı bambaşka yerlere götürdü...normal başlıklar açılıp bakılmazken "alım-satım" uçuyor, uçsun ama sadece "alım-satım" için foruma girenlerle dolarsa "bana bilmemne teklif edildi" diye ağlamaya hakkımız da kalmıyor...müzikle alakasız şeyler teklif edildiğinde şunu anlamalıyız "burada iyi para dönüyor" mantığıyla müzisyen olmayan insanlar buraya üşüşüyor o zaman piyasa oluyor sana "piyasa"

"alım-satım" başlığı müzisyenler arası paylaşım ortamı olmaktan çıkınca en çok müzisyenler zarar görüyor...zor durumda olan kendini çakal sananlara ölmüş eşek fiyatına ekipman satıyor mecburen, durumu olan lanet olsun satmam dursun daha iyi diyor...

alışveriş yaptığın insanlarla dost olabileceğin yine forumda yüzyüze bakabileceğin seviye korunsun en azından...
 
Sahibindenden bahsediyorsanız oranın kafa yapısı hep böyle
ilanlara eşek kadar TAKAS YOK diye başına-sonuna ve aşağıdaki nota yazı koymama rağmen kardeş nişanlımın donuyla takas olur mu gibi abuk sabuk takas teklifleri ya da fiyatı 500lira, piyasası da aşağı yukarı aynı olan mala 300e olur mu gibi mesajlar atanlar var. bazılarına cevap bile vermiyorum artık ya da dükkanın önünü kapama gibi tepkiler vermek zorunda kalıyorum
 
O kadar güzel ürünler o kadar güzel fiyatlara gitmiyor ki bu çok doğal. Kimse nakit harcamak istemiyor. Ve de eğer nakitiniz varsa yapacağınız uçuk tekliflerden 1-2 tanesi mutlaka kabul olur gibi. Geliri olan arkadaşlar için güzel alım fırsatları var. Bu arada bazı ekipmanları bazı fiyata satan arkadaşlar ise hayal aleminde.
 
Zamaninda inernete satis icin koydugum BLACKSTAR HT-100 HEAD ampli icin takas kesinlikle yoktur yazmama ragmen, sansini cok deneyen oldu.
Gitar ve diger ampli takas tekliflerini bir yere kadar anlayabilirim ama telefon, pc ve mobilya teklif eden olmustu; ama itiraf etmeylim ki simdiye dek en yaratici takas teklifi haftasonu (weekend) tatiliydi.
Cevap bile vermemistim saskinliktan... :)
 
Geri
Üst