Midi Footswitch Kullanarak Daw'a Ayrı Kanallarla Gitar Loop Kaydı

Selam, şu sıralar looping'e ilgi duymaya başladım (tc electronic ditto aldıktan sonra). Lineer bir DAW kullanıyorum (Tracktion 5, bilmiyorsanız Reaper gibi diye düşünün), Ableton Live Lite'ım var ama hiç kullanmadım. İste lineer ister loop-bazlı bir DAW ile gitarda çalacağım phrase'leri ayrı ayrı kanallar şeklinde kaydetmek istiyorum. Herhalde bir MIDI footswitch lazım olur diye düşünüyorum (loop başla/sonlandır işlevi için).

TC ditto ile güzel looping yapılıyor ama ayrı kanallara değil cihazın içine kaydolduğu için güzel birşey yakalarsam bunu daha detaylı editlemek, vs. imkansız oluyor tabii ki. Ayrı ayrı kanaldan kastım bu, yani her loop kaydı aldığımda ayrı bir kanala kaydedebileceğim (çalmayı kesmeden) bir düzenek kurmak istiyorum.

Biraz araştırdığımda Mobius denen bedava yazılım (ki seneler önce indirmiştim ama hiç fırsat olmamış kullanmaya) ve tabii orada burada gördüğüm Behringer FCB1010'a denk geldim. Ama sırf bunlar ve lineer bir DAW ile rahat bir sistem kurulur mu, bilemiyorum.

Böyle bir düzenek kurmuş olan varsa ne kullandığını öğrenmeyi çok isterim. Şimdiden teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Reaper, Mobius (bedava bir looping yazılıımı) ve Behringer FCB1010 kullanan birisi İngilizce çok net bir şekilde anlatmış. Aynı konuyu merak edenler için linkini veriyorum. Ne yazık ki ben Reaper kullanmıyorum artık.

 
Geri
Üst