2 Amfi 1 Kabin Sorusu

Arkadaşlar iyi günler sorum şöyle
Elimde bi tane kabin ve mooer little monster var ikinci bir kafa (orange Micro terror) alıcam ve bu ikisi arasında mooer aby yada türevi bir pedalla iki kanal amfi gibi kullanmayı planlıyorum ama amfiler uzun süre çalıştığında kabin bağlantısı olmadığı için yanar mı bunu pedal bir direnç uygulayarak dengeliyor mu ? Fazla bilgim yok bi hatamız olduysa şimdiden affola :)
Özellikle bu konularda master yapmış @izzzyy ve @hackeiommi hocalarımdan bi yorum bi öneri bekliyorum :)
 
Bildiğim kadarı ile (terimlerde hatam olabilir, aram da iyi değil zaten) amfi çalışır durumda iken çıkış katının uyumlu olacağı bir yük değeri görmesi gerek. Bu yüzden çalışır durumda amfi kabinsiz bırakılmaz. Ha, emulated outputlu bazı amfiler EO çalışırken kabinsiz kullanılabiliyor, o başka. Kısacası, bir amfi, iki kabin ve A/B Box olsa dediğin tamam. Ama iki amfi bir kabin bir A/B Box yanlış formül bildiğim kadarı ile.
 
Kesinlikle lambali amplifikatörünüzü hoparöre baglamadan "standby" konumunu "on" yapmayiniz çikis transormatörlerini yakarsiniz belirli bir süre sonra (yada çikis kati tüplerini)
 
Gereken söylenmiş, lambalı power katına sahip amplileri yüksüz çalıştırdığınızda, trafonun primlerine teoride sonsuz yük yansır ve primere nominal gerilimin üzerinde gerilim düşer, bu gerilim trafo izolasyonun delinmesine sebep olur. Ama senin durumuna bir çözüm olabilir, simdi disardayim yanlış bilgi vermeyelim, eve gidince düşünür yazarım.
 
Biseyler gormustum forumda. 2 kafayi bir kabine baglamaknicin bir sey satiliyordu. Ya Palmer ya da Lehle marka olabilir. Ama bu urun sizin alacaginiz amfi kadar fiyati var.
 
Kesinlikle bir aparat kullanman gerekiyor, ben açıkçası böyle birşeyin varlığından habersizim, fakat arkadaşlar olduğunu söylüyorlar. Ben olsam kendim yapardım.
 
Şuan içim 2 kanallı amfi almak daha mantıklı ama bu aleti evde yapabileceğimiz bir şema varsa onlada ilgilenebilirim

Aynı kabinden bi tane daha alıp ab switch kullanmak daha ucuza gelir heralde :D
 
Son düzenleme:
Geri
Üst