Les Paul Önerileri

Yazdıklarının işin ince detaylarında yatan gerçeklerin yanında hiç bir önemi yok inan. Baştan aşağı reklam ve slogan sözleri bunlar. İnternettebol bol bulunuyor. Hatta Çin çakmalarının orjinal Gibsonlardan farkı yok kağıt üzerinde. Bak perdelerden şikayetçisin, ayıptır!! (Gibson'un ayıbı senin değil)

Benim artık baktığım noktalar; ağaçları nereden temin ediyorlar ve hangi sınıf kalitedir ağaçlar hiçbir yerde yazmıyor zira. Hardware çoğu Gibsonlar'da bile kalitesiz. Kapasitörün türü nedir? Truss Rod klasik mi çift yönlü mü? Malzemesi nedir? Daha da önemli çatır çatır headstocklar için ne tedbirler almışlar? Hani 50 - 100 dolarlık takoz gitar alırsın perdeler sorunlu çıkar anlarım. Ama Gibson gibi iddialı isim yan markasında bunu yaparsa affetmem, eleştiririm.

Moralini bozmak veya gitarını çöpe attırmak, kötülemek niyetinde değilim, en iyi günlerinde güle oynaya çal. Umarın uzun soluklu götürecek işçiliği ve kalitesi vardır. Niyetim sadece bazı noktalara insanların dikkatini çekmek. Gibson deyince insanların aklı başından gidiyor, gitmesin. Gibson'un açıkları çok, bunlar da bilinsin.

haklısındır ağabey tabii ki bir usa fender cs ürünü değiller. sonuçta Çin'de üretilen bir marka. Ancak bizim gibi bu işi sırf keyif almak için yapanlar için de o fenderlere, gibson'lara 6-7 bin lira vermek de acıtır be abi :)) dediğim gibi daha birkaç ay önce 1200 tl'ye düşürmüştüm 0'ını. O zaman bu gitarı kendim toplamaya çalışsam (manyetik, burgu, köprüsü vs.) ağaca para kalmıyodu bildiğin ağacı da bedavaya gelmiş gibi bir şey olmuştu bana :) şimdi 2.200 tl verilir mi bu gitara vallaha o da alanın bileceği iş dener, bakar beğenirse alır beğenmezse ne ala :)
 
@bongo47 eyvallah, sana fırsat ürünü gibi düşmüş anlaşılan. Dostum bir dur @Oguz92 dostum kaşınmaya başladı, paint terk bir işlemle kendisini rezil etmem için yalvarmakta. Demiştim Maison yaramaz diye, ibret olsun gari :D
Oğuz etme, haydi ben boş buşundum diyeyim, sen etme :)
 
Dostum, sorunun yanıtını kendin vermişsin. Şundan emin ol alacağın gitar en pahalı Usa gibson da olsa. Üst Model marshall yada fender gibi çok pahalı amfiler çok sağlam Effect pedalların hatta kablon yoksa nafile. Acı gerçek para para para.... Orta ayar ekipman la yola devam ediyorsan. Ephiphone LP mükemmel bir gitar ayn. İşi Görecektir. Gibson ve Ephiphone gitarları kullanan biri olarak tecrübem bu.
 
Gibson'un ucuzu olamaz. Üzgünüm. Replikası bile adam gibi yapıldığında gibson fiyatlarına geliyor. Replikayı geçtim, Gibson kendi modellerinde bile Gibson'a benzemeye standard'dan sonra başlıyor.
 
Fiyat araliginizi bilmiyorum fakat su an Sahibinden'de bir Heritage H140 var. 2750TL ve modlu. Eger LP arasam ve param olmasa kesinlikle borca girer alirim, o kadar net. O gitar da cok cok ucuza gitmekte. Performansi da eger o gitar yapildiginda kirmizi kar yagmadiysa olsukca iyidir. Baktiginiz Epiphone ve Gibson'i da katlar. Aklinizda olsun :)
 
@EMM hocam yapacak bir sey yok :(. 1500den yukariya cikmam zor malesef az zorlasam 2000 daha da cikamiyorum. Onu aklima soktunuz bir kere ben evde ne var ne yok satar alirim artik onu :D
 
Yani ben tabiki "almisken en iyisi" mantigiyla dusundum. Bahsettigim gitar evladiyelik olur diye dusunmekteyim. Epiphone ya da baslangic seviyesi bir Gibson gibi ara gitar olmaz. Ama tabi siz gordugunuz tum modelleri deneyin. Agac bu, hic belli olmaz. Sizi hangisinin daha memnun edecegi de belli olmaz.
 
Geri
Üst