Bc Rich Beast vs Jackson Kelly KE 3

Ağırlık değil de denge sorunu olabilir. Ama hem bir çok şekilli gitarda var bu sorun hem de bir şekilde hallediliyor, Kelly kullanıcısı bir iki kişi yazmıştı forumun başka bir yerlerine nasıl yapıldığını.
 
zevk meselesi gerçi ama ben üst seri bir BC Rich i hiçbir gitara değişmem.özellikle de Jackson'a.tabi dediğim gibi bu benim fikrim.Uzun yıllar NJ serisi BC Rich Warlock kullanmış biri olarak BC Rich'den vazgeçmem derim ben.Mesele şekil değil.üst serileri deneyin farkı anlarsınız.Bulabilirsen vileshome arkadaşın dediği gibi üst seri NJ veya Neck-Thru modelleri kaçırma derim.Manyetikleri kötü diyenler için:BC Rich'in stock manyetikleri Jackson'un stock manyetiklerinden daha iyi.her ikisine de denedim çünkü.Tabi üst modeller.stock manyetiklerin de modeli ve kalitesi üst modellerde daha iyi oluyor.
 
Geçenlerde ben de araştırdım biraz.Şu an Türkiye'de sıfır NJ serisi yok dükkanlarda.BC Rich'in bayii Zuhal Müzik.ama yakın zamanda gelebilir dediler.2.ci el de biraz zor bulunuyor bu aralar.iyi bir BC Rich kullandın mı hastalık yapıyor adamda.manyetik takviyesine de pek gerek yok bence.
 
benim ilk gitarım bc richti vallahi ne yalan söyleyeyim bc.rich bANA signature gitar yapsa yinede çalmam :LOL: bencede jackson al. ,satmaya felan kalkarsan daha çok para eder ;) ehehe :LOL:
 
bu olay gitarin kalitesi ve muzik tarzina gore degisir
ayni kalitede bcrich ve jackson u karsilastirirsan ben bcrich derim
o yuzden bcrich caliyorum zaten
caldigin muzigi gitar sanki kendisi metal yapiyor
super bi tonu var
jackson heavy trash tarzina gidiyo, ozellikle lead gitar seciminde iyi bi gitar
ama genellemede bcrich derim ben
 
bc rich in sitesine girdim gitarlara baktım. gövde de agathis, nato, acrylic ağaçlarını kullanıyorlar. agathis i ltd düşük serilerinde kullanıyordu galiba. nato ile acrylic hakkında bilgisi olan var mı?
 
nato, ağaç olarak agathis e benzer birşey bildiğim kadarıyla, ucuz bir ağaç, ucuz gitarlarda kullanılıyor, dolaysıyla tonu da bir yere kadar. agathis gibi maun-vari bir tonu varmış..
 
midnite demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
midnite demiş ki:
bc rich in sitesine girdim gitarlara baktım. gövde de agathis, nato, acrylic ağaçlarını kullanıyorlar. agathis i ltd düşük serilerinde kullanıyordu galiba. nato ile acrylic hakkında bilgisi olan var mı?


acrylyc ağaç değil.bildiğin akrilik.plastik gibi birşey yani.

o zaman şunu anladım ki bc rich ten gitar olmaz:p


yanlis anlamissin
 
Bernie rico öldükten sonra oğluda firmadan ayrıldı, ondan sonra import serisi saçmalamaya başladı, Bernie'nin döneminde usa harici gitarlarda widow headstock kullanılmazdı oyüzden 2000 öncesi bütün importlar pointed dır.. ama dediğim gibi ilk defa bu yıl import serisini beğendim çünkü neckthru olayına ağırlık vermişler ki bcrich'in asıl olayı yekpare dir..

custom shop a zaten söylenecek laf yok yıllardır çirkin gitar üretme çizgisini bozmadılar, warlock 25. yaşını doldurdu ozaman bile extreme sayılacak modellerin bugüne kadar estetiklerinden bişey kaybetmemeleri takdire şayandır zira mockingbird ve bich dahada eskidir.. o dönemde aşırıya kaçmaktan kaçınılmaması bcrich'i bugün kendi özgün modellerini yaratmış dünyanın önde gelen markalarından biri yaptı, tabiki bu öncelikle Bernie rico'nun başarısıydı.. o zamanlar sıradışı gitarlar üreten başkalarıda oldu ama hiçbiri bugüne kalmadı, demekki bernie doğru olanı yapmış ve bir ekol oluşturmayı başarmış..
 
bc rich in sitesine girdim gitarlara baktım. gövde de agathis, nato, acrylic ağaçlarını kullanıyorlar. agathis i ltd düşük serilerinde kullanıyordu galiba. nato ile acrylic hakkında bilgisi olan var mı?
Nato mahogany ağacının uzak doğuda üretilen bir cinsi USA mahogany ler le hemen hemen aynı tonu verebilmekte olduğu için orta seviye china ve japon üretimi bc rich lerde bolca kullanılıyor çok yumuşak olmamakla birlikte rezonansı ve şekillendirilmesi iyi olan bir ağaç...Gitarın özelliklerinde yazan ACRYLIC ise gitarın akrilik vernikli cila ile cilalanmış olduğunu belirtir kısaca gitarın finish kaplamasıdır akrilik..Aynı zamanda sert yüzeylerin ve mobilyaların kaplamasında da kullanılır parlak görünüm verir ve çizilmelere karşı kısmi koruma sağlar..tabi kaliteden kaliteye değişebilir..bazı gitarların finish kaplamasında ise poliüretan da kullanılır akriliğe oranla daha yumuşak ve elastik bir maddedir bc lerin-iboların jacksonların pek çok modelinde kullanılıyor dokunulduğu zaman yumuşak bir doku hissiyatı veriyor :))
 
Son düzenleme:
son zamanlar da araçlarda ve ev mobilyalarında kullanılan piano black - hi gloss kaplama akrilik ve poliüretan tarzı malzemeler le yapılmaktadır. parlak ve dolgun bir görünüme sahiptir..fakat piano black araç konsolu kaplaması olan araç sahipleri el izi bıraktığı ve çok çabuk kılcal çizikler oluşmasından ötürü şikayetçiler:D japon BC Rich son of beast im de maalesef çok el izi bırakıyor ve çok çabuk kılcal çizikler oluşuyor lakin BC rich alınmaz diyen arkadaşlar önce bu gitarların usa lerini geçtim orta seviye sabit köprülü beast veya warlocklardan birini edinip düzgün bir amfide çalsınlar sonra alınır mı alınmaz mı yorum yapsınlar kafadan sallamasyon yorumlarla hem kendinizi hemde bu gitarları alacak olan kişileri yanlış bilgilendirmiş oluyorsunuz...
 
Geri
Üst