Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

Ekipmanımda biraz eklemeler vs oldu ;

Gitar;

Squier Bullet Strat

Amfi;

Alesis Wildfire60

Pedallar;

DOD fx50-b overdrive plus aşırı derecede memnunum yaklaşık 10 yıllık bir alet fakat böyle bi sesi başka overdrive larda alamassınız ;)

Marshall ED-1 comp.sustainer gayet başarılı bir pedal fakat tam benim sayılmaz belki geri verme ihtimalim olabilr.

bitanede en kısa zamanda chorus pedalı alıcam.
 
sevgili mevlut113,pedalları pedde boss için ayrılmış bölümlere mi yerleştirdin?marshall rahatça duruyor mu merak ettim..Bir de tuner boss mudur?Nereden buldun ve fiyatı nedir öğrenebilirmiyim?Teşekkürler
 
evet arkadaşım hepsi boss pedalları için ayrılmış yerdeler hepsi tam oturuyo wah hariç:D mxr phase 90 da oturunca çok az bişey boşluk kalıyor tuner boss tu 15
 
Gitar olarak; Ibanez sr3005 (5 strings) ve Epiphone thunderbird (4 strings) kullaniyorum..

Effect olarak; Ibanez Sb7 ve mxr m-80 kullaniyorum..

Ampli olarak; Hughes & Kettner BassKick kullaniyorum..

Yazdigim aletler sanirim bass gitaristleri ilgilendiriyor.. Bu aletler hakkinda soru sormak isterseniz p.m. atin yada msn'e ekleyin konusalim yardimci olmaya calisirim.. ;)

Iyi kalin.. Holz! ;)
 
The_Answer demiş ki:
cry baby gcb95:

metal ve rock tonlarda çok sevdiğim bir alet setup ımın vazgeçilmezi ama cry babylerin şu switch olayı yüzünden deli oluyorum..wah sız bir setup düşünemiyorum ama bir daha wah alırsam cry baby alır mıyım bilmiyorum..

o zaman sana şiddetle Cry Baby 95Q yu tavsiye ederim ;)
 
Selam naçizane ekipmanımdan soyle bir bahsedim dedim,

Cort Kx-Custom : gerçekten masterpieces serisi dışında Cort un yapmış olduğu en iyi gitardır bence.. ölümsüz vede bitimsiz bir sustain ve ton potu yardımıyla istedigim her tonu (Fender degilki bu) alabiliyorum..

Washburn N2 : 96 yapımı ilk sahibiyim 99 da almıstım.. inanılmaz bir gitardır su an lütiyede yakın zamanda bakımını yaptırmamıstım.. 22 perde Bill Lawrance Brigde manyetigi, Seymour 59 neck.. oy oy oy daha ne istenirki.. lüthiyeye götürdüğümde alder olan govdenin aslında alder olmadıgını, yani ozel bir ağaç olduğunu soylemişti gitar amerikan menşeili değil ama japon. ayrıca gene aynı lütiye şimdiye kadar gördüğü en düzgün fabrikasyon kesilmiş ağaçlardan biri olduğunuda soylemişti.. ha ton potunu kullanmayı sevdigimden bu gitarada bir tane taktırdım :)

İbanez RG2020X : En son marifetim. Hiç pişman olmadan gözüm kapalı aldığım bir cihaz.. gitarı bilen bilir zaten, RG kasa maun gövde 3 parça maple neck, piezo manyetikli, güzeller güzeli.. cok güzel bir tonu olan bir gitar.. seviyoruz kendisini ailecenek.. yakında krem rengi Di Marzio Distortion ile Air Norton u üzerine adapte edecegiz bakalım nasipse :)

İbanez TBX150R : bu devasa combo amfi su an icin Jazz Chourus a param yetmediginden alındı.. karakter olarak cok sert olmasına ragmen bir takım ayarlarla ton yazılımları ile adam edilmesi ve uslu bir cocuk olması kolay bir amfi.. sahne icin yüksek gain isteyen herkese tavsiye edebilecegim bir amfi..

Boss CS 3 : olmazsa olmazım.. her setup a lazım pedaldır bence..

Cry Baby GCB95 : sırf merakdan aldıgım ama ondan sonrada cok kullanmasamda sırf görüntü olsun diye elimde tuttugum pedalım. belki birgün kullanmayı öğrenirim diyorum bu pedal için..

Artec Twin Head : ne MT2, ne Süperdistortion nede başka birşey.. bu acaip bir distortion pedalı, amfi simülatörü olarakda kullanmanız pekala mümkün.. ama ben distortion efekti için kullanıyorum ve setupımın en gözde bebeği...

Boss CE 5 : seviyorum Chourus olayını, denedigim pedallar icinde en basarılısıda bu pedaldı..

Boss DD 3 : her setup'ın illaki olması gerekeni diye düsündügüm pedalım. DD 6 ya gücüm yetmediginden DD 3 almıstım, simdi anlıyorum ki aslında bu alette durumu kotarabiliyor..

Behringer GDI 21 : para yoklugundan Tech 21 alamadık gittik bunu aldık.. iyikide aldık :) süper bir alet.. Artec i boost etmek icinde kullanabiliyorum, yada amfi tasımamak icinde.. acaip güzel :)

Wasabi Distortion : anlayamadığım bir pedal??? muallak, muamma!!! ne desem bilemedim.. bazen sevebiliyorsun bazen nefret ediyorsun.. ama elde durması mantıklı birgün kullanılır nasıl olsa... ozellikle kasası 57 Chevvy lere benziyor ondan seviyorum bu pedalı :)

elimden geldiğince yazmaya çalıstım, genel kanı hemen her pedalımı seviyorum cünkü onları calısarak, hakederek ve araştırıp deneyerek aldım. görüşlerim tamamen kişiseldir.. :) Ha bu arada bir tane eko almak istiyorum ama henüz arastırmasını yapamadım. burda hazır yeri gelmişken boss un alternatifleri nelerdir?
 
Fender American Deluxe Stratocaster, 3 adet single samarium cobalt noiseless pickup, ABD 2007 yapımı, 2 renk sunburst, tek parça V profil tinted maple sap, vintage plastik aksamlar, single ply pickguard.

Şahsen gibson peşinde koşarken, beni gibson gitarlardan vazgeçiren fender clean seslerine hayranlığım nedeniyle, birçok fender denedikten sonra (yaklaşık 9 ay gitar denedim) en sonunda içime-dışıma tamamen yatan emin olduğum bir gitar aldım.

Boss DS-2 turbo distortion, overdrive almayı düşünürken aldım, tarzımdan dolayı pek distortion levelini hiç yarıdan fazla açmadım, turbo kullanmadım, aslında basit bir overdrive işimi göürüdü. Metal için yumuşak, blues için çok sert bir pedal bana göre.

Jim Dunlop CRY BABY GCB95, olmazsa olmaz, süper ötesi efekt aleti. Bu forumda switch sertliği, ton vs vs birçok şikayetin nedenini anlamadım, şahsen hiçbir sorunum yok, tonu süper, Hendrix ve blues çalanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Roland MicroCube Ampli, önce 30W ampeq, sonra 10W ampeq kullandıktan sonra, apartman hayatı zorlukları nedeniyle bu 2 wattlık ampliyi aldım. 2 watt demeyin dairemde, komşular ile en fazla yalıtılmış odada bile çalarken sesi 1/4 oranından fazla açamıyorum. jazz chorus ve fender clean ampli modellemelerini kullanıyorum. Reverb fena olmasada, üzerindeki diğer efektler çok iyi değil açıkçası, ama tamamıyla eğlenceli bir ampli olup, evde egzersiz için kesinlikle harika.

Tüm ekipmanım budur. Belki ilerde DS-2 pedalı bir Blues Drive ile değiştirebilirim, DS-2 benim ihtiyaçlarıma göre fazla sert açıkçası.
 
Eskileri:

Fender Usa Deluxe Stratocaster Ash
Fender Hot Rod DeVille 212 Ampli


ikiside kıvılcımın güvenimizi suistimal edip sorunlu gitarı göndermesi ve amplidede 2 kere sorun çıkmasıyla iade edildi.

Yeni Yavrularım: :D

Fender 72 Telecaster Custom:Bridge de Fender Telecaster'ın klasik twang i ve neckte Fender Humbucker'le de resmen gibson oluyor gitar :D... 3 yollu swicth les paullerdeki gibi üstte ve yine les paullerdeki gibi 2 volume,2 tone kontrollü ahanda aşşağıdakinin aynısı :D

F72TC-3SB_front.jpg


Marshall MG30DFX:Şimdilik evde pratik amplisi olarak aldım yaza kendime all-tube kafa+212 kabin yaptıracağım

EHX Deluxe Memory Man

ADD+ Tube Screamer

Cry Baby GCB 95

Yamaha F310 Akustik Gitar Öyle ortam gitarı işte standart bi akustik güzel tonları var.
 
Erren demiş ki:
Eskileri:

Fender Usa Deluxe Stratocaster Ash
Fender Hot Rod DeVille 212 Ampli


ikiside kıvılcımın güvenimizi suistimal edip sorunlu gitarı göndermesi ve amplidede 2 kere sorun çıkmasıyla iade edildi.

Yeni Yavrularım: :D

Fender 72 Telecaster Custom:Bridge de Fender Telecaster'ın klasik twang i ve neckte Fender Humbucker'le de resmen gibson oluyor gitar :D... 3 yollu swicth les paullerdeki gibi üstte ve yine les paullerdeki gibi 2 volume,2 tone kontrollü ahanda aşşağıdakinin aynısı :D

F72TC-3SB_front.jpg


Marshall MG30DFX:Şimdilik evde pratik amplisi olarak aldım yaza kendime all-tube kafa+212 kabin yaptıracağım

EHX Deluxe Memory Man

ADD+ Tube Screamer

Cry Baby GCB 95

Yamaha F310 Akustik Gitar Öyle ortam gitarı işte standart bi akustik güzel tonları var.

bu gitar cok can yakar benden soylemesi :) cok kişinin de agını alırsın sagda solda gosterme millete :)
 
Birçok değişikliğe gittim. Her şeyden önce Yamaha AES520D6 baritone gitarımı, sapına alışamadığım, üçüncü gitarı almak istemediğim, sıkıldığım vs. için pedallarla takasladım. Ampliyi, Proco Deucetone'u, TS9'u ve DD6'yı da sattım.

Ve bir adet 1X12 JTM30 aldım. Evet alet çok ısınıyor ama evde kullandığım için dert etmiyorum. Sonuçta yüksek seste uzun süreler çalmıyorum. İki kanal bir ampli, üzerinde reverb var. Hoş, bildiğimiz sıcak Marshall tonları. Sanki midler biraz daha ön planda, çıkan ton daha yırtıcıymış gibi geliyor. Reverb tankında sorun var ve tüplerin dğeişmesi gerek, bunlar da gülü sev dikenine katlan kısımları.

Line6 Delay Modeller (DL4) yeni delay pedalım/prosesörüm. Çok fazla özelliği var. EHX Deluxe Memory Man'den tutundan da Boss DM2'ye kadar pek çok pedalı simüle edebiliyor. Ayrıca 14 saniyelik loop ve tap temp özellikleri var. En önemlisi 3 adet delay modunu hafızasında saklayabiliyor.

Maxon Distortion and Sustainer 2 (D&SII) ise yeni booster/drive pedalım. 2005 senesi üretimi, yani true bypass. TS9'a göre daha sert, fakat o kadar parlak değil, tonlar da biraz fuzz'a kaçıyor. Ama Marshall ile iyi uyum sağladılar.

Planet Waves Pedal Tuner. Sadece söyleyebileceğim, her gitariste lazım olduğudur. Ayrıca 9V DC besleme özelliği de var.

CoPilot FX The Android Modulator butik el yapımı pedalım. İlginç bir pedal, üç modu var. Abuk sabuk sesler çıkarıyor, ama nedense diğer pedallar arasında sesi kaybolup gidiyor, sanırım akım
yetmiyor bu pedala.

MXR KFK 10 band ekolayzır ise ayrı bir güzellik. Birçok ayarlamaya imkan veriyor. İsterseniz çatlak elde edin, isterseniz kemik gibi tonlar elde edin veya booster olarak kullanın. Ama ne yaparsanız 9V ile çalıştırmayı denemeyin, olmuyor.

DOD FX 17 wah volume pedalı hem wah hem de volume pedalı kullandığım bir alet. İlginç yönü, pedalın ön kısmında yer alan iki ayar yeri ile hem wah hem de ses aralığının ayaralanabilmesi ve bunun kullanma kılavuzunda yazmaması. Ayrıca Morley wahlarda olduğu gibi pot yok. Topuk ile pedalın geriye hafifçe bastırılması sonucu çalışıyor.

Seymour Duncan Tweak Fuzz, gitar alma uğruna satılığa çıkardığım başka güzel bir alet. 6 adet fuzz modu var. Kirli clean tonlardan Double Muff tonlarına kadar uzanan yelpazeye sahip.

Artık sıkıldım pedal alıp satmaktan, saha doğrusu bir şeyler alıp satmaktan, sadece evladiyelik bir gitar alıp bu işi kapatmak istiyorum. Bu da kendi kendine konuşma bölümüydü.

Saygılar...
 
Eski :

2003 Ibanez Jem7vwh - İnanılmaz bir gitar, fazla söze gerek yok.

gcb95 - bildiğin wah işte d: gt-6'yı aldıktan sonra sattım.

Şu anki ekipman:

2006 Ibanez UV777 - Verdiğim her kuruşu fazlasıyla hak eden bir gitar, şu ana kadar denediğim elime en çok uyan ve 7 telli olmasına rağmen en rahat ettiğim gitar. Herkes tatmalı bu zevki. d:

1995 Washburn mercury mg94 - İlk gözağrım, biraz içine etmiş olsam da asla elimden çıkartmayacağım h-s-h lisanslı floyd rose'lu bir makina. 12lik set taktım, genelde kondüsyon çalışıyorum üzerinde.

Boss gt-6 - Beni yıllardır tatmin etmeyi başarmış güvenilir bir efekt prosesörü. bilmeyen yoktur herhalde

Marshall mg30rcd - eski park serilerinden, 97'de aldığım bir amfi, yaylı reverbli çift girişli. Preamp'ı sorun çıkarttı aldıktan 4 sene kadar sonra, e ben de biraz ayıyım olsun o kadar. Şu an power katına gt-6 ile girdiğim için bir problem yok d:
 
Gitar: Esp Ltd Ex-50 ( Emg 81-85 Set Manyetik) Siyah
Processor : Boss Gt-8

Amfi yok. Samsung ev sinema sistemine takıp mahalleyi ayağa kaldırıyorum haha.
 
Geri
Üst