Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

metallica hayranlığı sezdim sanki. ada , mesa, esp kelimeler çok uyumlu :)

Testament, Overkill, Metallica, Slayer Soundlarına olan hayranlığımdır ekipmanlarım..
Bu grupların 90 lı yılların başlarında çıkarttıkları albümleri alıp, kaset kapakçığından kullandıkları ekipmanlara göz atardım. Bu marka logolarına ve soundlarına olan hayranlığım, o zaman bu zaman bitemedi bende bir adım atayım onlara karşı dedim ;)


 
ada'yı (mp1) 1 kez deneme fırsatım oldu cleanlerine hayran kaldım lakin drive çok gürültülü (dip gürültüsü gibi) geldi.sanırım bu modlatma hadisesi ya da versiyonla ilgili olabilir. jmp1 daha kullanışlı bulmuştum. ama nette gördüğüm kadarıyla çok güzel soundlar elde ediyorlar.
bu elemanın ada tonlarına hastayım :)


mesaya gelince recto çok çoğaldı stüdyolarda . bana göre çok köşeli bir soundu var pek sevmiyorum ama lonestar çok güzel alet.alnico manyetikleriyle özellikle şiir gibi oluyor. mark serisini denemeye fırsatım olmadı.

esp'ye gelirsem her zaman strat kas abir esp hayal etmişimdir. lakin super strat kasa değil klasik strat kasa , HSS dizilimli v.s. ama trash yapacak olsaydım kesinlikle sabit köprülü explorer kullanırdım.

eski trash soundunda en sevdiğim alet randall 100 es. lakin bulmakta pek mümkün değil.
 
Ibanez Apex1: Şu ana kadar 3 tane gitarım oldu. Ancak en sevdiğim ve en iyi tonları aldığım buydu. Wizard 7 maple sap aşırı rahat. Sololarda eliniz kayıp gidiyor. Gitarımda DiMarzio PAF 7 var. Ee bu da gitarı Distortion canavarı yapıyor. :) Ancak sololarda da başarılı. Sustainide iyidir. He tabi Türkiye de 1 tane olması da ayrı güzel. :D Geniş ton yelpazesine sahip. Lamb of God'dan Dream Theater'a kadar yolu var. Üstünde kabartma finish var. En hoşuma giden özelliğide bu zaten. :)

Ibanez TBX15R: Odamın küçük ve ıvır zıvırlarla dolu olması yüzünden daha büyük bir amfi/kabine geçemiyorum. Ancak denediğim ve kullandığım 15W'lıklar içinde en iyisi.(Marshall falan hikaye). Kısaca küçük dev. :)

Boss ME-20: Fiyatına göre performansı iyi. :)
 
302502_10150841235690713_562440712_20835657_710474189_n.jpg


Soyle komple benim rig, swedish melodeath cennetine ulasmis durumdayim sanirim. :p

Vintage tonlar lazim olursa Sansamp British'i bagliyorum, plexi/jcm800 civari tonlari yakalamaya calisiyorum kendi capimda iste, genelde odak noktam high-gain oldugundan tabi...
 
usa jackson fusion, kustom kg112fx, boss pw-10, dunlop jazz3 da bndeki...
bu arada kuntekin arkadaş o harika ampliye schecter dan başka bağlayacak gitar bulamadınmı :) ah ah
 
Valla Schecter C-1 Exotic'ten gayet memnunum, maun govde maun sap, maple top, kore uretimi, sh6 ve sh2n var, coil tap'i de var, isimi goruyor rahatlikla. Para bulursam ileride bir Caparison almayi dusunuyorum tabii.
 
Schecter Blackjack Atx C8 Sd Blackouts manyetikler var
South Korea yapımı ve tek parça yekpare sapı var.Skalası geniş olmasına karşın gayet çalımı rahat.8 telli alacaklara dünyada tek önerebileceğim markadır.(Emg sevenler için hellraiser c8 tavsiye edilir)
Laney Lx35d(kamuflaj desenli) 30 wattlık olmasına karşın gayet sağlam tonlar alabiliyorum pedalsız.Roland MicroCube gibi dijital tonları yok ama bence gayet başarılı.
 
Valla Schecter C-1 Exotic'ten gayet memnunum, maun govde maun sap, maple top, kore uretimi, sh6 ve sh2n var, coil tap'i de var, isimi goruyor rahatlikla. Para bulursam ileride bir Caparison almayi dusunuyorum tabii.

tamam cnm memnun olmasan kullanmazsın zaten kötü gitar değil: ama o ampliye yakışmadı yani ;)
 
Valla cok kullanan var Schecter C-1 serisiyle 5150 kullanan. Gitar zaten death/grind tonları için biçilmiş kaftan olduğundan, gayet cuk oturmuş oldu bence. Ha bana sorarsan ille de Caparison Horus ya da Dellinger tabi. =)
 
Ibanez Xpt700 Xiphos RCM
Bc Rich Warbeast Std
Ibanez Rg7321
-
Ibanez Tbx150h + Ibanez 412 Cab + 4bttn Fs
-
Mxr Zw44 Zakk Od.
Mxr M108 10 Band Eq.
Jim Dunlop Db-01 Dime wah

Bunlara isp dec ve bbe sonic stomp mutlaka eklenecek. Efektör olarakda hala karar vermiş değilim bir processormu alıp geçsem yoksa analoglara devammı etsem. Çünkü çaldığım parçalarda wah harici pek bir efekt yok ve drivedan memnunum.
Öğrenci harçlığından artıra artıra 3 senede bunları dizebildim olaki avukatlıktan adam gibi para kazanırım ilk alacağım şey custom bir Ran Invader olacak. Umarım o günleride görürüz. Herkese selamlar...
 
Güncel ekipman listem aşağıda, çok gitar alıp sattım, ama şiddetle herkese tavsiye edeceğim ekipmanlar;

Rocktron Velocity 120 - modelling prosesör kullananlar için birebir, acayip şeffaf bir tonu var. Forumdan bir arkadaştan almıştım, yaptığım en iyi alışveriş diyebilirim.
Blackstar DISTX - İngiliz ve Amerikan distortion karakterleri tek kutuda, üstelik tüplü
Fulltone Fulldrive 2 - Hayatımda gördüğüm en başarılı overdrive pedalı
Morley Tremonti Wah - Morley dünyanın en pratik wahı, Tremonti de bence ton olarak olarak Morley'nin en başarılı wahı

--------------------
Jackson KE1
Jackson KE3
Jackson KBRR
Schecter Omen 7
Gibson Les Paul Special
Ibanez RG465
-
Nady UHF4
Boss DS1
Boss GE7
Boss CE5
Blackstar DISTX
Fulltone Fulldrive 2
Morley Tremonti Wah
Rocktron Midi Express
Fender PT
-
Boss GT PRO
BBE Maxcom
Rocktron Velocity 120
Peavey Valveking
Line6 Spider Valve II 212 Vintage 30
Custom 2x12 Kabin Vintage 30
Custom 2x10 wedge Celestion special
 
schecterc c1 lady luck'ım var bide kafa kabin ibanezim var tbx150h gayet uyuşuyolar. az öz ekipmandan yana olup kendi kendime tonlarla haşır neşir olayım kafasındayım tavsiye ederim pek sinir bozucu artı çok eğlenceli :)
 
ekipmanım:

ibanez rg 350dx + duncan custom custom + di marzio paf pro :
gayet iyi bir gitar. işçiliği güzel, temiz. gitarın boyasının plastik boya gibi ruhsuz bir havada olması ve çok kalın olması dışında sorun yok. sert, yumuşak, clean; her tür tonu rahatlıkla alabiliyorum kendisinden. ayrıca artık doğru dürüst akort kaçırmıyor. ancak kola 10 15 kez sağlam asılacaksın ki duyulabilecek kadar kaysın akort.
üstündeki manyetikler çok yakıştı kendisine. duncan daha tiz karakterli cayır cayır ritm tonları veriyor. di marzio paf pro ise bas ve midleri kendini daha çok gösteren ama gene de parlak solo tonları.
rg 350 dx in kendi hardware i doğru konuşmak gerekirse çok iyi değil. bilhassa elektronik aksam ve vidalar sorun çıkarabiliyor, benim gitarın kendi potanslarıyla bayaa bi derdim oldu sonra cts marka potans taktım kendine geldi.
rg350 stock manyetikleri çok iyi değil. özellikle bridge manyetiği çok zayıf kalabiliyor bazen. neck i fena değildi ama kendi zevkim için değiştirdim.
fiyatı için iyi bir gitar olduğunu düşünüyorum.

g&l tribute asat special:
http://www.turkrock.com/ftopic44425.html asat başlığında değerlendirmem yer almakta.

line6 pod 2.0 + fb4 footswitch:
amfi bulunamayan yerlerde cankurtaran. ton üstadı.basit ama kaliteli. bence efektle fazla işi olmayanlar için süper bir alet. üstündeki birkaç efektler çok profesyonelce olmasa da iş görüyor. tonlar çok iyi. sadece düzgün bir clean ton için biraz uğraşmanız, deneme yapmanız gerekiyor. onun dışında her şeyiyle tavsiye edebileceğim bir alet.

mxr doubleshot distortion :
çeşit çeşit distortion tonları yakalanabilecek bir pedal. 2 kanalında 2 ayrı karakterde distortion pedal var sanki. ilk kanal daha bi 80ler tınlamalı ve dolgun bir distortion verirken 2. kanal yüksek gain'de metal ve hardcorecuların işine gelecek bir ton, düşük gainde ise overdrive tadında hoş tonlar verebiliyor. 1. kanalın düşük gainli hali benim hoşuma gitmeyen hafif fuzz tadında bir ton veriyor ama bence tatlı bir ton değil. üstünde tonları değiştiren focus tuşları var. 1. kanalın focus tuşu midleri kısarken 2. kanalın focus tuşu bas ve tizlere hafif vurgu yapıyor.
aletin equalizerı çok etkili. ayarları çok açarsanız feedback bile yapabiliyor. ayrıca çıkışı çok güçlü doubleshot distortion un.

boss ps3 pitch shifter - delay
11 modlu bu canavarın (3 delay modu, 1 detune, ve 7 pitch shift modu) pitch shift i biraz yapay bir tat verse de iş görüyor müthiş harmoniler yapabiliyorsunuz tek gitarla. detune özelliği ile chorus tadı yakalayabilirsiniz, 2 saniyeye kadar olan delayinden memnun kalmamanız ise çok zor.

crybaby gcb 95 wah:
bildiğin wah. kaliteli. morleylere göre daha parlak wahlıyor, funk veya pop gibi türlere ve ritm sırasındaki wahlara bence daha uygun.

torque TL50r:
yeni aldığım bu amfinin hastasıyım. tok ton neymiş bana gösterdi kendisi. transistörlü olmasına rağmen preamp gainini zorlamanız çok tatlı bir overdrive a sebep oluyor.üstünde celestion olmasına rağmen cayır cayır değil, mesela eski amfim marshall vs30r ye göre çok daha bas ve mid karakterli. 12 inç celestion hoparlör var üstünde, dediğim gibi. zamanında önder focan ın amfisiymiş. reverbünde sorun vardı, temassızlık varmış, aldım elime lehimi tamir ettim :)

benim ekipman bu kadar. genelde ibanez ve pod u birarada kullanıyorum, amfi olan veya amfiyi götürebileceğim yerlerde g&l ile analogları götürüyorum.

değerlendirmelerimin işinize yaraması dileğiyle.

Karabaş benim de MXR Dime Dist Pedalım var ondada Treble ve Bass'ın dediğin gibi fonksiyonları var çok farklı tonlar elde edilebiliyor galiba bütün MXR'larda var bu :D Hem boost'u olsun hem low gain i olsun harika bir marka bence MXR
 
Geri
Üst