Patrick Eggle Berlin Pro V '94

Selam.
Almanya'da elime 1994 model bir Patrick Eggle Berlin Pro geçti. Üzerinde Wilkinson köprü ve Sperzel burgular var. Gitarı arkadaşımdan satın almayı düşünüyorum zira çok beğendim ama çok bilinmeyen bir gitar olması beni biraz şaşırttı. Çalış rahatlığı olarak tepeye koyduğum Vigier Excalibur dan hiç aşağı kalır bir yanı yok. Forumda da hakkında pek yorum bulamadım. Bilgisi olanlardan yorumlarını duymak isterim.
 
Yani güzel bir gitardır ama 1000TL'ye mi 5000TL'ye mi aldığına/alacağına göre de değişir. Ayrıca satmaya kalkarsanız da sürünürsünüz çünkü Türkiye'de bilen azdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Satma niyetiyle almıyorum açıkçası. Bunun yanında bir tane de Telecaster'im var, onunla birlikte geniş bir ton yelpazesi sağlamak için son derece uyumlu geliyor kulağıma. Fiyat konusunda ise bahsettiğiniz rakamlardan düşük olanına son derece yakın bir fiyata alma ihtimalim var. Beni tek düşündüren konu, drive tonlarının yeterince transparan olmaması ki gitarın manyetikleri stock değil, yine Seymour Duncan manyetiklerle değiştirilmiş ama çok yüksek output biraz fazla boğuyor tonu. Eğer alırsam uygun bir vakitte neck manyetiği için Gibson manyetiklerini denemeyi planlıyorum. Kullandığım amfi ve overdrive pedalı da lambalı olduğu için sıcak tonlar yakalayabilirim gibi geliyor. Tek sıkıntım gitarı kendi setupımla deneyememiş olmam. Fender Frontman amfiyle denediğimde ise bahsettiğim sonucu aldım.
 
Eger 1000TL civari bir fiyatsa cok iyi. Stock manyetikleri evet guzel ama Seymour Duncan manyetiklerle de bence istenileni cok iyi verebilir. Manyetik modifiyesi zaten bir gitar icin en kolay sey, uzerinden cikanlari da satarsiniz eger degitirirseniz. Ama manyetikleri degistirene kadar kucuk modlamalar ya da manyetik yuksekliklerinde yapilan degisiklikler de cok buyuk rol oynar. Bu kucuk ayarlamalarla da manyetik degistirmis kadar farkeden tonlara ulasirsiniz.

Fender Frontman sound olarak biraz acik bir ampli, dediginiz daha acik sesleri vermeye uygundur. Ayni sekilde Mesa Boogie tarzi California ekolu ampliler de dediginiz sekilde size istediginizi verir.

Bence uygun gorunuyor.
 
Paul Reed Smith alamayacak arkadaşlar için ideal gibi. Bende ne yalan söyleyeyim ilk defa duydum. Ancak gerek gitar modelleri , gerekse youtubedaki tanıtım videoları çok hoşuma gitti. Var mıdır acaba magazasında satan bu gitarları? Yoksa ebaydan gelen, elindeki gitarı satmak isteyen mi bulmalı :D
 
1997den beri 93 model bir berlin pro sahibi olarak diyebilirim ki kaçırmayın..
Patrick Eggle 1998'de fabrikası el değiştirene kadar PRS ile yarışan bir firmaydı.. Kullanılan ağaç ve işçilik birebir aynıydı.. Berlin Pro modeli ise strat veya LP gibi firmanın imzasıydı.. Fiyatı da case dahil 1500pound idi..
Orjinal halinde Kent Armstrong PAF set olup ben neck - SD Antiquity, bridge - Tony Iommy signature kullanıyorum.. Komple Antiquity set ile daha iyi olacağını da düşünüyorum.. Bu arada 5way rotary switch sevmediğim için split özelliğini iptal edip, yerine, 2başlı pot ile manyetiklere ayrı ayrı ton ayarı takıp küçük bir değişiklik yaptım..
Boğuk ton almanız ilgimi çekti.. Ben aşırı parlak ve aşırı net tonlar isteyince kullanıyorum bu gitarımı.. Manyetiklerini merak ettim.. Set up ve manyetiklerle ilgili uygun bir zamanda konuşabiliriz.. Ö.M. Olarak telefon yollarsanız ararım, daha kolay olur..
Satılması zor gerçekten, değerini bulamayacaktır.. Ancak kullanımı çok rahattır.. Ayrıca almaktan vazgeçerseniz lütfen haber verin, o civarda fiyatlara biz alabiliriz gitarı..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Merhaba.
İlgili mesajlarınız için teşekkürler öncelikle.
Manyetiklerle ilgili olarak Seymour Duncan'ın sitesine baktığımda manyetiklerin Invader SH-8 modeli olduğunu gördüm. Yüksek output için üretilen bu manyetikler zaten benim çaldığım tarzın dışında tarzlar için üretilmiş gibi görünüyor ama söyleyebilirim ki metal çalan biri için gitar bu haliyle müthiş. Bu durumda manyetik değişimi makul görünüyor. Kullandığınız manyetik setleriyle yaptığınız herhangi bir kayıt/video varsa aradaki farkı görebilmem açısından faydalı olurdu. Eğer varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Gitarın resimlerini de paylaşmak isterim.
20141202_182141.jpg 20141202_182223.jpg
 
Gitar cok guzel gorunuyor. Bahsettigim setlerle ilgili elimde kayit yok ama Youtube'dan manyetik ismiyle aratip, LP kasa bir gitar uzerinde bu manyetik setlerini kolayca bulup dinleyebilirsiniz. Ama tabi kayit, frekans kaybi ve farkli amplk-pedal-tuse olayi, manyetigin karakterinden cok daha fazla etkilidir. Bu yuzden manyetik icin video eselemek biraz tehlikeli. :)
 
Cem'in gitarının, eski sahibi olarak diyeceğim şudur ki, çok sempatik bir gitar, işçilik ve malzemeden kaçmamışlar. Les paul manyetikler ile, boyutlarının biraz küçük ve sapının biraz ince oluşundandır muhtemelen, les paul sustaini almayı umut etmeyin. Çok şanslı değilseniz bayağı manyetik denemesi yaparsınız . Dolayısıyla sahnede de seyrettiğim kadarıyla, gitar sound ve set-up eşiği yüksek olan Cem'in tecrübelerinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Mutlaka başınıza gelecekleri söyleyecektir. Öte yandan satmak pek kolay değil tabi ki. Ama maddi sıkıntın yoksa ve ekonomik bir fiyata alıyorsan, odanda bulunmasından rahatsız olmayacağın bir gitar.
 
Bu arada seneler evvel invader manyetik de kullanmıştım biraz Bas ve alt midleri abartılı ve çıkış seviyesi yüksek gelmişti. Sanırım o gitarın üzerinde olması tesadüf değil.
 
Geri
Üst