Bedelli Askerlik Çıktı!!!

Bu nedir ya bedelli askerlikmiş, hiç villaya gelen şehit cenazesi gördünüzmü ben görmedim.O bedelliyi halk için değil kendi çocukları için çıkarmıştır bunlar. Nasılsa paraları bol ayakkabı kutuları dolu. Bu ba:mad:haneyle kendi çocuklarını aklıycaklar. Neyse ben amfi ilanlarına bakıyım, :devil:
 
Askerlige tamamen karsi, antimilitarist biri olarak, bu yasanin cikmasina karsiyim, ayrica yararlanacaklara da karsiyim.
Sebebi ise ya askerlik tumden kaldirilsin ya da herkes gitsin.
Fakirin vatan ugruna ölurken zenginin parasini verip yan gelip yattigi bir sisteme karsiyim.
Ne kadar "vatan evladi" varsa hep sokakta antimilitarist insanlara, savasa karsi olan insanlara saldiriyorlar, bir tanesi bile arkadas zengin adam parasini bastirdi askerlikten yirtti diye sesini cikarmaz.
Bu ne yaman celiski böyle.....
 
Adletsiz olan yanı bedelliyi herkesin yapamaması bence 3/5 bin tl olsa herkes yararlansa daha adil olur.
Eşitlik kısmı ise kime göre eşit olacak Erdekte Marmariste yapanla Dağlıcada Aktütünde yapanmı eşit yada şehit annesiyle arı sokmadan doneneninmi annesi eşit yada kolunu kaybedenle parmağını kaybeden mi? Önemli olan hakların herkese verilmesi tercih kişinin...
 
Konuya eşitlik olarak bakarsanız işin içinden çıkılmaz bir hal alır.Örnek: Lise Mezunu 12 ay, üni mezunu 6 ay. Liselinin Allah belasını mı versin ne farkı var diğerinden ? Asıl sorgulanması gereken, askerliğin bir meslek olup olmadığı.. forumları doldururken askerlik meslek olarak görülüyor devlet, memur olarak kadro veriyor stratejik personel olduğu için ekstra para veriyor yani ne kadar risk o kadar para. Parası az ya da çok o tartışılabilir konu. Askerlerin son 3-4 senede maaşlarının epey iyileştirildiğini de yakınen biliyorum tanıdıklarımdan. (Belki de sus payıdır bu, sonuçta 6-7 tane darbe geçirdik 100 senede) Konu, bedellinin olup olmaması değil de madem askerlik bir meslek ise, askerliği bırakalım da işini bilen yapsın, elinde gitar tutan, tef çalan, kalem tutan, baret giyinen, resim yapanın işi olmasa gerek. Tersini düşününce askerler bizim işimizi yapmıyorlar da ondan dedim. Bu işten anlamayan insanları 4-5 ay eğitip dağa, kara kışa en azı 10 senelik aynı dağda tecrübesi bulunan tabiri caizse kurt-çakal ekibinin önüne atıyorsun git peşinde koştur diye. Sonucu da söylemeye gerek yok sanırım. Sonuçta tohumuna para vermediler değil mi ? Bu kadar rutbeli, harbiyeli varken bu kadar prof komando dünyanın en birincisi sat'ımız varken hala işin ehli olmayana askerlik yaptırmak hem ekonomik hem insan değerleri ve kaybı acısından tam bir yıkım değil mi ?

Bir konuya ayrıca değinmek de istiyorum, bu şekilde nedenleri oldukça mantıklı bir şekilde anlatıp olayı iradelemeye çalışılınca hemen "asker düşmanı, her Türk Asker doğar, ne diyon lan sen " tribine giriliyor. Her Türk borçla doğuyor demiyor kimse ama gerçekte olan bu ya da 850 tl askeri ücretle ülkenin yarısıdan fazlası geçinmeye çabalanarak hayatına devam ediyor ki bu onun doğuştan hanesine işleniyor, her Türk "fakir" , 1500 tl ye madende ölüm kalım savaşına çalışacak "enayi, köle" olarak doğmuyor mesela ? ( 2 kuzenim pkk denilen ne için, kimin için niçin savaştığını bilmeyen bir örgüt tarafından şehit edildi, dedem (Babamın dedesi) de Çanakkale şehididir. Genelkurmay arşivlerinde kaydı vardır. Ne kuzenlerim ne dedem asker değildi hatta dedem müderris (Yani günümüzün Öğretim Üyesi) seviyesindeydi.Uzmanlık alanı matematik ve fizik olduğu için topçu bölüğüne hesaplama için verilmiş top başında şehit olmuş. Bu kısım için sadece bilgi notu olarak düşmek istedim başka bir amacım yok)

Bir kaç yerde okumuştum Türkiye, 100.000 kişilik prof ordu ile her işini görebiliyor oysaki, bu kadar askeri neden hala besliyoruz ki ? Bir iki roket bataryası ve onun ucundaki nükleer başlıklı füze ile senin savaş yapıp yapamayacağına karar vermiyor musun ? Ya da depondaki kimyasal silah-biyolojik silah niteliği ve niceliği ne kadar ise.. ister 50.000 kişilik ordun olsun ister 1.000.000 kişilik. Teknolojin ne kadarsa borun o kadar ötürüyor artık, Abd gibi dünya'nın jandarması olsak iş değişebilir her yerde üssü olan bir ülke.. o da değiliz ya da Çin gibi dünyanın jandarmasnın kafesine karşı koyan bir ülke ? o da değiliz... Zaten uçandan kaçandan vergi alınan bir toplum var bu kadar para resmen israf ediliyor her alanda israf olduğu gibi. (İsraf konusu ise hükümetin 3. adamı tarafından bizzat "itiraf ediliyor" bunu da not edeyim)

Diğer konu da bu işin edebiyatının artık kabak tadı vermesi, her defasında sanki ilk defa bedelli çıkıyormuş gibi (Cem Uzan'a hapis şoku kıvamında) davranılması zaten 3-4 senede bir olan birşey bu. Bu bedelli askerlik edebiyatının ekmeğini yemeyen de kalmadı yani, Gülben Ergen bile ki kendisinin üstüne 100 ü geçik sadece ticari taksisi olduğu söyleniyor (ev, araba, yat-katını Allah bilir) o bile twitterdan bedelli askerlik eşitlik değil rerero demiş yani. O kadın ve gibilerin şu ülkede herhangi bir konuda mağduriyet edebiyatı yapma "hakkı" konusunda sondan 1000'e girecek pozisyonda. Düşünün seks skandallı, +18'li kasetiniz çıkıyor birisi partiden istifa ediyor, öbürü şohretine şohret katıyor daha çok değerleniyor bu da çok eşit mesela, hani konumuz ucundan eşitliğe değiyor ya değinmek istedim.

Şu başlığa ya da yeni başlık açılıp bir anket düzenlense, seçeneklerde "bedelliye karşıyım, yaşım tutuyor askerlik de yapmadım, para da var ama askere gideceğim" ya da "yaşım tutmuyor/para yok/askerliğimi yaptım ama bedelli bana vursaydı yine askere giderdim" kısmını kaç kişi işaretlerdi, samimiyet ölçüsü olarak sadece sorayım dedim.
 
Son düzenleme:
Bu ülkede ne konuda eşitlik oldu da bunda olacak ki ? İşçi insanın elleri ayakları nasır tutmuş çalışmaktan zor geçiniyor, mecliste adam uyuyor oğlunu new york bıdı bıdısında okutuyor. Dolayısıyla bu ülkede hiçbir şeyin eşitlik çerçevesinde olmasını beklemek yanlış olur. Ayrıca askerliğe 25 yaşın 27 yaştan daha verimli-verimsiz olduğunu düşünen yetkililerin nasıl bir kafada olduğunu da anlamış değilim.Yetkili kişilere soruyorum Neden 27 ? Neden bu sınır ? Profesyonel orduya nazlana nazlana adım atmak neden ? 19 yaşında ki çocuğu teröriste öldürmek hoşunuza mı gidiyor ? Çocuğun koğuşta herkesin önünde komutan tarafından anasına babasına küfrettirmek hoşunuza mı gidiyor ? Derdi ekmek parası kazanmak olmuş vatandaşı ailesinden ayırmak hoşunuza mı gidiyor ? Bir gencin kariyer planlamasına engel koymak sizi ne kadar tatmin ediyor ? Askerlik yerine şunu yapsam devletime daha yararım olur diyen insanı devletten milletten soğutma inadınız neden ? Vs vs...
Ve @Rat_Dog un dediği gibi öyle insanların mağduriyet yaratması da işin diğer bir ilginç tarafı.

Uzun lafın kısası bu ülkede "Senin için eşime bile kıyarım"(Cumhurbaşkanına) diyen vatandaş, Gözü kapalı hüloooğğğ diyen vatandaş, biz yaptık hıaaamm... sizde yapacaksınız diyen yobazitolar, osmanlı geri gelecek diyen osmanlı sevdalıları, her türk asker doğar nidaları atan vatandaşlar bu ülkede olduğu sürece bu ülkeden bir bok olmaz afedersiniz. 27 yaşlara hayırlı olsun. Ha bu arada;
"Her Türk İnsan Doğar"
 
Geri
Üst