Tortu - (Rock/Metal & Elektronika) - Eskişehir/İstanbul

Tortu 2006 yilinda Ozan Akyol (ex - Episode 13) ve Meriç Erseçgen (ex - Episode 13) tarafindan Eskisehir'de kuruldu. Yola ilk olarak Türkçe müzik yapma hedefiyle çikan ikili zaman kaybetmeden beste yapimina basladi. Meriç'in ev stüdyosunda (a.k.a. Felluce) kayit çalismalarina baslayan grup, temmuz ve agustos aylarini ilk parçalarini ve genel olarak "Tortu" konseptini hazirlamakla geçirdi. 2007 temmuz ayina kadar süren beraberlik süresince "Gergin" ve "Karanlikta" adli 2 parça Myspace uzerinden dinleyicilere sunuldu. Bu sure zarfi içinde yardimci bir çok session elemanla da grubun canli performansini hayata geçirme adina birlikte çalisildi. 2007 temmuz ayindan itibaren Meriç Erseçgen'le yollarini ayiran Ozan Akyol, "Tortu" projesinde müzikal çalismalarina tüm hiziyla tek basina devam etmektedir. Çok yakinda yeni bestelerle bu sayfada, ayrica session elemanlarla desteklenecek canli performanslarla da konserlerde gorüsmek üzere..

TORTU :

Tüm Vokaller & Gitar & Klavye & Tüm Besteler : Ozan Akyol



Tortu Projesine Katkida Bulunmus Müzisyenler :

Meriç Erseçgen (07.06 - 07.07) : Gitar,Klavye,Bilgisayar,Bas,Kayit,Beste

Ertunç Kurtulus (12.06 - 04.07) : Sampling,Klavye

Çagri Halaçoglu (12.06 - 04.07) : Davul

Seda Sedefoglu (12.06 - 03.07) : Bas

Duygu Soysal (03.07 - 04.07) : Bas


ve Hayko Cepkin : Mix & Mastering (Gergin), Mastering (Karanlikta)
 
başlığınızın uste cıkması için gereksiz mesaj atmayınız.başlığınız da kurallara uygun hale getirilmiştir,değiştirmeyiniz . . .
 
şarkıyı ilk dinlediğim andan beri tortu fan ı oldık ailecek :D özellikle altyapılar çok başarılı..sözler çok da güzel oturmuş..
ellerinize sağlık ..daha çok duyulucak adınız..
 
Tortu 2006 yilinda Meric Ersecgen (ex - Episode 13) ve Ozan Akyol (ex - Episode 13) tarafindan Eskisehir'de kuruldu. Yola ilk olarak Turkce muzik yapma hedefiyle cikan ikili beste calismalarina hemen basladi. Meric'in ev studyosunda kayit calismalarina baslayan grup, temmuz ve agustos aylarini ilk parcalari olan Gergin'i hazirlamakla gecirdi. Sarkinin vokal kisimlari Istanbul Studyo Flat'de, diger kisimlar ise Meric'in ev studyosunda kaydedildi. Beste ve duzenlemesi Tortu, mix ve mastering'i ise Hayko Cepkin tarafindan yapilan sarki agustos sonunda son halini aldi. Tum bu hazirliklar sonunda Gergin adli parcayla Nokia SuperSound muzik yarismasina katilan ikili, su siralar, ilk albumleri uzerine yogunlasmis durumdalar.
Tortu nokia super sound da yarışıyor..listede 98.şarkı mutlaka dinleyin..

http://www.nokiasupersound.com Tortu--gergin

http://www.myspace.com/tortuu
 
Episode 13 ün hastasıydık... parçalar "gergin" gibi olacaksa tortu nunda hastası olacaz muhtemelen... ama nakaratlarda biraz daha vurucu ve sofistike şeyler yazmaya özen gösterirseniz iyi olur... başarılar...
 
gercekten sıkı bir sound, brutal ve clean vokaller güzel birleştirilmiş özgünler.umarım derece elde ederler
 
myspace sayfanızda yeni parça yazıyo.ne zaman koycaksınız.bi de bu parçanızı indiremiyor muyuz?gergin i
 
Geri
Üst