Güç Dağıtıcılar (power Supply) Kablolar Ara Kablolar

Bcb60 pedalboardumun guc dagiticisini yerinden cikartip hali hazirda kullandigim buyuk pedalboardumun yanina ilistirdim. 2 tane de harici adaptorum var Boss marka 200mA.Boss Ns2yi ve Ehx Metalmuff'imi bu adaptörlerle besliyorum. Compressor pedalimi 9V pille calistiyorum kullanacagim zamanlarda. Boardumda 10 pedal var. Suan icin bir ihtiyacim yok bu yonde lakin ben de bi power supply alma niyetindeyim.
Ns2nin besleme cikisindan kac mA ya kadar besleme yapabilirim?
Mantik su sekilde midir acaba? Boss Ns2'nin cektigi mAyi ona gelen toplam mA'dan cikarip geri kalan mA - mesela 150 diyelim - 50mAlik 3 pedali mi besleyebilirim? beslenen 3 pedal ve Ns2nin ayni anda acik olacagini farz edelim.
 
Merhabalar,bi kaç sorum olcak bu konuda:
1- Bu tarz bir güç kaynağı kullanmanın her bir pedal için ayrı adaptör kullanmaya göre ne gibi avantajları vardır?
2- Nette uzun süre bakmama rağmen CryBaby GCB-95 modelinin kaç mA çektiğini bulamadım,şu an iki çeşit adaptör var elimde 9V 200 mA ve 9V 500 mA hangisini kullanmalıyım bu pedal için?
 
Merhabalar,bi kaç sorum olcak bu konuda:
1- Bu tarz bir güç kaynağı kullanmanın her bir pedal için ayrı adaptör kullanmaya göre ne gibi avantajları vardır?
2- Nette uzun süre bakmama rağmen CryBaby GCB-95 modelinin kaç mA çektiğini bulamadım,şu an iki çeşit adaptör var elimde 9V 200 mA ve 9V 500 mA hangisini kullanmalıyım bu pedal için?

selamlar
1- pratik olur, yerden ve yükten tasarruf edersiniz, kablo karmaşası diye bir şey olmaz.
2- wah pedalları az çekiyor. GCB-95 in de tam hatırlamasam da 1-2 mA kadar idi. Elinizdeki adaptörlerle rahatça kullanabilirsiniz.
 
Joyo hakkında epey konuşulmuş.. Kullanan biri olarak yorumumu belirteyim. Yurtdısından getırttım ve burdakınden baya baya ucuza geldı. Kullandıgım pedallar öncelıkle sunlar.. Boss dd6 ,dıgıtech bad monkey, cmat brownie, vox satchurator, mxr phase90, carl martın comp ve tuner.. Hem sahnede hemde evde kullanıyorum.Bugune kadar hiç olması gerekenden fazla (malum gitar strat sss ) bir dip gürültü duymadım. Cmat brownie hem 9v hem 18 v calısmakta.. ben 18v'de kullanmaktayım. Led ısıkları sahnede cıdden ıse yaramakta aydınlatma konusunda.. Etrafta bır kac tane daha kullanan arkadasım var. Onlarlada geçen denk geldınce muhabbetı konustuk. Bugune kadar hiç bir sıkıntı yasamadıklarını belırttıler. Ha elbette cok daha ıyılerı var malzeme, işçilik ve güvenlik olarak.. Tabi fiyatta ona gore ilerlemekte..Ama fıyatına oranla gayet iş gormekte.. Malum bır donem tartısılmıstı joyounn pedalları ne kadar guvenılır ne kadar kalıtelı dıye.. Bende vaktı zamanında edınmıstım bır kac adet ve halada sapasaglam kullanmaktayım. Bu güç unıtesınıde alalı baya zaman oldu bır sıkıntı yasamadık. Ama tabi imkan varsa elde, daha kalıtelı guvenılır aletler almak her zaman için daha iyidir. Elektirik şakaya gelmez malum..
 
Flatliner SIX
Voodolab PP2'den daha ucuz. Boyutları çok küçük. Junior modeli 6 çıkışlı her çıkışı 9-12V seçilebiliyor, izole ve regüle aynı zamanda. Shipping ve vergi dahil 150 Euro gibi bir fiyatı var.
Adamların tek işi bu. Power Supply ve kablo.
 
Yani sonuçta bir kere alınıyor. Benzer çözümlerde yaptırılabilir güvenilir birileri varsa. Yoksa 150 TL daha ucuza yapılacaksa ben bunu tercih ederim. Torodial transformatör kullanılıyor. Genelde Hi-Fi amfilerde tercih edilir daha az elektriksel gürültü yapması bakımından. Biraz daha hafif ayrıca. Ben Akbay elektronikten Eşref beye yaptıracağım boyut konusunda tamam derse. Yoksa bunu alacağım. Dediğim gibi bir kere alıncak birşey.
 
Aynen tabi o faktörde var.. Ama en büyük artısı her girişe 9 12 18 volt seçimi olmuş.. Eğer bunu alırsanız kısa bir inceleme yazısı güzel olur.
 
Ben Eşref beyin yapacağını tercih ediyorum. Umarım o yapar. Kendisinin yaptığı Klon Centaur Klonu'nu çok beğenerek kullanıyorum. İşçiliği ve parça kalitesi çok çok iyi, kendisine sonsuz güvenirim. Kendisi ile siz de iletişime geçebilirsiniz. Boyut konusunda Eşref bey olumsuz olursa tercihim Flatliner Six Juinor olur. Küçük boardlar için en ideali ve kendi sınıfında en makul fiyatlısı. Ki kendi sınıfında bir tek Voodoo Lab var.
 
Valla Eşref abinin yaptığı işleri beğenmemek pek mümkün değil :) Şuan elimde fazlası ile power ünitesi ( çoklu adaptör ,joyo jp 02 ,ms adaptör gibi ) mevcut.. Ama yaptırmayı düşündüğüm an iletişimi geçerim düşünmeden.. Ama belirtmeliyim ki joyo jp 02 ve ms pozitron çoklu adaptorude senelerdır sorunsuz kullanmaktayım .. Bütçesi dar olan arkadaşlar uygun fiyatlara düşünebilir..
 
Geri
Üst