Direc-t

saat henüz bi netlik kazanmadı arkadaşlar...
en azından benim bu konu hakkında net bir fikrim yok.
21:00 gibi kapı açılır die düşünüorum
 
vokal- bilge
davul- özgür
bass-alex
tüh ya muhteşem konserleri teker teker kaçırıyoruz...
bide deli gömleği varmış yaa onlarıda canlı dinlemek muhteşem olurdu ama kader utansın...
çarşamba ekrana yapışıcam...yüxexes ve direc-t izlenmezmi bee...
 
yine doğal olarak görüyoruz ki idolleştirme yoluna gidiliyor, yani muhteşem müzikal dehaya sahip olağanüstü insanlar ve onların goygoycuları, 60'lardan- ve dolayısıyla "gitar müziği"nin patlamasından- beri süregelen bu kişiliksizlik abidesi modern paganizm buralara da bulaşıyor, ister istemez.

burada müzik dinlemekten, sanattan ve sahne performansından bahsediliyor. insani erdemler, reklam, insanüstü çaba ve bunların yekûnü, sahnede ya da kayıtta yaratılmış sinerjiyi ve performansın kendisini etkileyen şeyler değildir. ortaya çıkan sanat ürününü ya beğenirsiniz, ya da beğenmezsiniz. opsiyonel olarak, yorumlarınızı yaparsınız.

ancak bana dünyadaki her iş çocuk oyuncağıymış da bir tek monsieur deniz'in işleri başından aşkın, çok zor ve büyük özveri gerektiren işlermiş gibi göstermeye çalışırsanız, her zaman yaptığınız gibi onu olduğundan (bir müzisyen, bir insan) daha fazla bir şeymiş gibi göstermeye çalışırsanız çuvallarsınız diyebilirim. yine de kendi bileceğiniz iş. burada emeğe saygısızlıktan bahsetmiyorum ama kimse hula hup çevirerek müzik yapmıyor ne Türkiye'de, ne de dünyada. buna ek olarak, amaca giden her yol mûbahtır ve burada direc-t'nin amacının ne olduğu, ve her ne ise ona ulaşmak için kullandığı yolların ne olduğu, bizleri ancak bir yere kadar ilgilendirir.

velhasılkelam, adamlar çıkıyorlar, çalıyorlar. beğeniyoruz, ya da beğenmiyoruz ve bunu sebepleriyle dile getiriyoruz.

ama ne yapmıyoruz? idolleştirme ve goygoyculuğa paye vermiyoruz. lütfen.
 
basçıları iyi,vokalleri eşsiz,ve son olarak da bana göre iyi bir grup.reklam derken ne kastedilmiş olursa olsun(klip,röportaj veya bildiğimiz anlamda afişli vesayreli reklamlar) çevremdeki çoğu insanın direc-t'den haberi yok.yani adını hiç duymamış!
ve sadece şu var,bilge'nin vokal kullanışını deneyen var mı aranızda,yani birebir söylemeye çalışan?o adam şu anda türkiye'nin en iyi erkek vokali diyorum ben.ve soruyorum kimle karşılaştırabiliriz?
 
Sınava çalışmam gerektiği için ne yazık ki yüxexes'in çok az bir bölümünü seyredebildim; çok iyiydi.
Reklam konusu geçmiş bir önceki sayfada... Direc-t kesinlikle buralara reklamla gelmemiştir ki zaten şu anda bulundukları yere bakılırsa da reklam malzemesi olmadıkları bariz. Çünkü bence hakettikleri yere henüz ulaşabilmiş değiller. Ha bir yandan da reklam malzemesi olmuş, şarkıları olur olmaz her yerde, olur olmaz kişiler tarafından yorumlanan,dillere pelesenk olmuş gruplarımız da var. Bir gün Direc-t'i bu gruplardan birinin durumunda görmek ister miyim?? Hayır. Çünkü eğer bu duruma gelinirse bütün dengeler alt-üst oluveriyor. Grubun o zamana kadar hiç umrunda olmayan yeni yeni kaygılar ve akabinde rahatsızlık verici birtakım zorunluluklar belirmeye başlıyor..... velhasıl Direc-t yolunda emin adımlarla yürümektedir ve bir anda bir şarkıyla patlamaktansa temelleri sağlam atarak yavaş yavaş hedefe ilerlemek çok daha tekin bir yoldur bence..........
 
piyasa olmayan kaliteli mi oluyor yani?anlamadım :(

kasıntı olmadıkları konusunda hak veriyorum,barfly konserinde soundcheck'den çıkarlarken olan golün sevincine ne olduğunu anlamadan katılmaları çok hoş bir sahneydi.
severek dinliyoruz...
 
piyasa olmayan kaliteli oluya değil ama şimdiye kadar piyasa olan grupların hepsi bence bi yere kadar getirdikleri kalitelerini kaybettiler.
piyasa olmanın şartları oluyor.bu şartlar grubun kalitesini bozuyor yada mecburen daha çok insana ulaşmaları için az da olsa değiştiriyor.
bunu kalitesini kaybetmeden-hiçbişekilde değişmeden-ortama uyarak değilde ortamı kendilerine uyduran-kasmadan işini yapan bi grup görmedim mesela ben
ama direc-t böyle olacak bi grup bence
 
axlewurm: şimdi tam anlamıyla idrak edebildim.aslında kalitesini yitirmelerinin bir sebebi de bağlı oldukları müzik şirketleri,değil mi?grubun yaptığı müzik biraz olsun ilgi görmeye başlayınca şirket yükleniyor.gerçi deniz yılmaz var başlarınca.böyle bir şey olmaz herhalde.sizce?
 
evet kesinlikle müzik şirketi grubu çok değiştiriyor
ayrıca grubu kendi hallerine bırakan-grubu oldukları gibi değiştirmeden piyasaya sunan çok az müzik şirketi var..direc-t ilk albümle gerçekten iyi bi başarı yakaladı ve bu onlar için büyük bi şans
değişmeye-yada birileri tarafından zorla değiştirilmeye ihtiyaçları yok yani..
 
inşallah bu başarıları şirketlerini tatmin eder de böylece grubun üstünde hakimiyet kurmaya çalışıp ne bizi ne de grubu üzmezler!
biz böyle seviyoruz grubu!
sevgiler...
 
Geri
Üst