Nedir? Ne Değildir? Ve Öneri Lazım Bana Arkadaşlar

Eğer explorer seçeneği sadece görsel unsurlar sebebiyle ağır basıyorsa bence hatalı bir opsiyon olur/olabilir ilerisi için. 2000TL ikinci elde oldukça sağlam bir gitar, ve bahsi geçen türevleri hakkıyla kaldırabilecek bir hi-gain amfi (ister lambalı ister solid state) için yeterli.

Ben olsam gitar için forumda sıklıkla dolaşan schecter modellerine şans veririm. Bu tarzlar dahilinde işini kat be kat görecek Solo 6 custom, Hellraiser veya Blackjack c-1 modelleri ve nadiren tempest düşüyor ilanlara. şuanda bile hali hazırda temiz kullanılmış örnekler var bir bakın derim.

Amfi için de yine forumdan Blackstar modellerine göz atmanı tavsiye ederim. Line 6 ben de hiç denemedim fakat Blackstar için konuşursam; bahsettiğinden farklı bir modeliyle epey sorun yaşamışsam da ID serisi kısaca deneyip duyabildiğim kadarıyla farklı lamba modellemeleri bakımından gayet başarılı. Emulated out seçeneği de evde kayıt için güzel bir özellik. Tonlar net ve hacimli. Üzerinde gelen efektler iş görür. Diğer alternatiflere göre daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum.

İyi akşamlar.
 
@tothestars tabii kişiden kişiye farklılık gösterir bu :)

Aslında kişiden kişiye farklılık göstermez, bir gitar iyiyse iyidir. Epiphone Les Paul Standardında belli bir kalitesi kesinlikle mevcut ama bulabilsen Cort Cr-Custom'ı tavsiye ederdim fakat bulması çok zor, o yüzden önermedim. 2. elde en fazla 1-2 ay durur. Özelliklerine ve fiyatına bakarsanız neden öyle olduğunu anlarsınız. Cort'a karşı ısınamamanızın tek sebebi marka fetişliği veya bilgi eksikliği. Ibanez Japon yapımı, Fender Amerikan yapımı olmadığı sürece Cort'dan farkı yok, hepsi yine Kore-Çin-Endonezya da belirsiz firmalarda üretiliyor hatta Cort firması; Squier, Ibanez, LTD gibi birçok firmanın gitarlarını da kendi fabrikasında üreten en köklü, bilgi sahibi gitar firmalarından biridir. Bu sebeple özellikle Kore yapımı bir gitar tercih edeceksem Cort'u tercih ederim, çünkü üst modellerde elektronik/mekanik aksam Amerikan yapımı, diğer parçalarda son derece iyi işçilikli oluyor.
 
Şuan aklım karıştı :D @bastardbullet Shecter'ın gitarlarını bende çok düşündüm ve çokta severim fakat clean tonda pek verim alabilecegimi sanmıyorum.
@CoolDoG bilgine güveniyorum yardımların için cok sagol Cort'ta önerdigin modelleri mutlaka denerim
 
Blackstar'ı denemedim. Fakat "çok gürültülü" olmak gibi bir iddiası var, düşük seste ne yapar belli olmaz. Line6 bana biraz donuk geliyor ki seveni sever, sevmeyeni bedduasını eksik etmez. Prosesörleri çok daha iyi bence.
blackstar id core'da efektlerin tatmin edici olması için sanıyorum sesin en az 1/3 civarı olması gerekiyor ki bu da yüksek bir ses. Evde düşük seste çalmak ve kulaklıkla son ses çalmak arasında epey fark var.
 
blackstar id core 20 kullanıyorum ben de. Üst rakamlara çıkmak istemiyorum ama modelleme de olsun diyorsan tavsiye edebilirim. ama dediğim gibi kulaklıkla kullanmak daha zevkli.
 
@AnilAlpEge hocam tamamen tarz değişikliği yüzünden satıyorum :) gayet memnunum line6 spider iv 15 ile kullanıyorum aynı şekilde bende hard rock gruplara ağırlık veriyorum çalarken. İşimi görüyor GNR, ac/dc tarzından gidiyorum güzel tonlar elde edebiliyorum aklınıza yatarsa öm den daha detaylı anlatabilirim :)
 
Arkadaşlar yeni bi gitar ve amfi alacagım.Aklımda bi kaç şey var lütfen denemiş olanlar bilgisi olanlar yardımcı olsun bana.
Öncelikle Epiphone Explorer Korina 1958 gitar + Line 6 Spider IV 15w amfi düşünüyorum.Amfi hakkında daha öncede araştırma yaptım fakat gitar hakkında çok fazla bilgi bulabilmiş değilim.
Tarzım genel olarak Hard rock ve türevleri birazda metale kacıyor.Clean tonları mükemmel distortion tonları mükemmel bi gitar arıyorum demek cok sacma olur fakat Distortion tonları iyi ve aynı zamanda clean tonlarıda idare edebilir/fena değil şeklinde yorum yapabilecegim bi gitar istiyorum.Epiphone çok uygun geldi ama piyasada onun fiyatına alabilecegim daha iyi gitarlarda olabilir önerilerinizi bekliyorum özelllikle korine explorer'a sahip olan arkadaşlar,çalmış olan arkadaşlardan.
Bütcem 2000 TL civarı.
Merhaba, hem bütçeni sarsmamak hem de seni tatmin edecek bir amfi arıyorsan, Blackstar id serilerini, Nux' ları[roland cube muadili] ve özellikle roland CUBE'leri muhakkak dene. Roland cube favorimdir bunlar arasından. Ha bir de yamaha thr5 gibi bir dünya da var ama o çok pahalı, ayrıca roland pahalı gelirse nux da iyidir, hoştur severiz. Ev ortamında güzel aletler. Kayıt çıkışları da hiç fena değil ayrıca. Bütçen açısından da 2. el takılmanı öneriyorum. Geri kalan paraya da güzel bir gitar bulabilirsin. Örneğin 1000-1300 tl ye prestige serisi ibanezler piyasada mevcut. Prestige 2550 + roland cube 20x denedim geçen gün. Müthiş uyumlular birbirleri ile. Ondan ötürü ibanez örneğini verdim. Umarım bir faydası dokunmuştur. İstediğin sese erişmen dileği ile, kolay gelsin :)
 
1500 tl ye üst seviye birçok gitar alabilirsiniz önemli olan yakalamak.

Epiphone alacagınıza 2.el bir schecter veya ibanez prestige alıp yanına da bir blackstar ht1 yada ht5 alıp cayır cayır metal çalarsınız

Schecter çok sağlam gitarlar yapıyor
hellraiser ve blackjacklere bakın derim :)

İyi akşamlar...
 
Geri
Üst