Linkin Park Tonu

pisuvardaki_izmarit ve 01, demek istediğimi tam olarak ya siz anlamamışsınız ya da ben anlatamamışım. Olayın ekonomik boyutuna hiç girmiyorum. pisuvardaki_izmarit, asıl burda linkin park'ın tonlarını elde edebileceğini sanman mantıksız birşey demişsin, fakat aradığım tonu bir şekilde buldum :) mesele şu ki burada aradığım şey zaten "yakınlık"tı. Zaten aynı tonu elde etmeyi kimsenin becerebileceğini zannetmiyorum heleki enstrumanlarımız ve ses sistemlerimiz arasında bu denli dağlar kadar fark varken ama bir parçayı çalarken o parçadaki tona yakın bir ton bulabilmek çok önemlidir, bu işin içindeyseniz zaten bunu biliyorsunuzdur. Grup olarak zamanında elimizden geldiğince "topluluğun isteklerinide" yerine getirmeye çalıştık. Sadece "repertuarımızda bugün bu parçalar var" deyip parçaları çalıp kenara çekilmedik. Repertuarımızı elimizden geldiğince geniş tuttuk ve istek parça geldiği zaman çalabileceklerimizi çaldık. Özellikle bir iki programda bir kaç linkin park parçası isteği gelince bende bu başlığı açtım bir yararı olur diye çünkü gelen istekleri reddetmek zorunda kaldık. Ha şu anda bir Linkin Park parçasını çalabilir miyiz? Hayır ama en azından ben gitarımdan o tona yakın bir ton çıkarmayı başarabildim. Tekrar yardımı dokunan arkadaşlara teşekkürler
 
Re: Linkin Park tonunu nasıl elde edebilirim

leonjohancool demiş ki:
O kadar arayıp bir türlü çıkartamadığım bir ton bu. Mesela""somewhere I belong'un tonunu alabileceğim"" bir pedal ve pedal kombinasyonu nedir? DS-1 Compressor wah alakasız pedallar ya da ben beceriksizim. V-amp 2'dede benzer bir ton bulamadım. Çalan birisi varsa açıklayabilir mi?

Evet buradan belli olduğu üzere sen anlatamamışsın.. yukarıda bu tonlara yaklaşabileceğim tok bir sound arıyorum gibi bişey yazılı olsa bende buraya nasıl olabileceğini yazardım. görüşmek üzere.
 
evet anlatamamışım, haklısın. Ama kusura bakma arkadaşım gerçekten yardım etmek isteseydin "bu tonun aynısını alamazsın o kadar para dökülüyor bu olaya aynı tonu alman imkansız, o yüzden benzer bir sound alabileceğin bir kombinasyon önerebilirim, bak şunu şöyle yaparsan... vs" gibi bi şekilde bana açıklama yapardın diye düşünüyorum. Açığımı aramaktan başka bişey değil yaptığın gerçekten. Şimdi sana ne gıcığım olacak diyeceksin, yoktur öyle bişey eminim ama istemedende olsa olay bu noktaya çıkıyor. Tamam bu bölümü ben bıraktım, istemiyorum bu konuda yardım falan. görüşmek üzere. Fazla sert olduysa affola.
 
naapçanız linkin park tonunu , hadi diyelim tonu aldınız linkinparktaki tipler kadar şebek olabilecekmisiniz.böyle bol şortlu zıplaya zıplaya , bide üstüne rapçi beresi.gerek yok zoom 505 tonu olsun ruhu olsun :)
 
Geri
Üst