elektro gitar yapımı ( resimleri kondu )

darkcarcase
bence sen hiç bu işlere bulaşma ilk sayfa dediğin resimlere çok iyi bak tahta iki parça . o kadar belli oluyoki . rfidan dan ilk defa gördüm tek parça olanı
 
korn777 demiş ki:
darkcarcase
bence sen hiç bu işlere bulaşma ilk sayfa dediğin resimlere çok iyi bak tahta iki parça . o kadar belli oluyoki . rfidan dan ilk defa gördüm tek parça olanı

Senden ögrenecek değilim bunları rfidan nickli abimize sordum saolsun cevaplayıvermiş. Anlayamadım bu artist ve şizofren mesajlarını. İlk sayfadaki resimleri göremiyorm net ekran kartım çok düşük kapkaranlık görüyorum. Şu saçma mesajlarını neden atma geregi duyduğunu hala anlamış degilim ama pek te takmıyorum her forumda çıkar bu tiplerden ;)
 
Dr.Barlo'nun bir yazısında dünyadaki en kaliteli enstrüman amaçlı kızıl ağaçların Karadeniz kızılağacı olduğunu okumuştum.
O günden beri aklımda tek parça karadeniz kızılağacından yapılma gitar var.
 
bende dişbudak türlerinden en kaliteli ve enstruman için en uygun olanın yine anadoluda olduğunu okumuştum bir yerden.aslında enstruman cennetinde yaşıyorz haberimiz yok.Düzce de de bol bol dişbudak var ve 70-80 lira gibi rakamlara satılıyor galiba öss den sonra köylerdeki ağaç atölyelerini gezicem tek tek umarım ellerinde bu iş için uygun ve tek parça halinde ağaç vardır.

dişbudak konusunu bir önceki sayfada sormuştum ama arada kaynamış,tekrar soruyorum Düzce'deki dişbudak enstruman yapımına uygun mudur? buyrun resimleri ;

3644-1144581076.jpg


3644-1144581172.jpg
 
Düzcedekileri bilmem ama yaş ağaç kesinlikle uygun değil. Yeterince kurumamış ağaçtan yapılmış bir RR kasa beyaz boya ile boyanmış gövde gördüm; zamanla kuruduğundan dolayı yer yer çatlamıştı.

ErenimooO, düzcede saz yapan birileri belki vardır. Onlarla muhabbeti ilerletmen iyi olur.
 
Almanya üretimi bir gitar için araştırma yaparken bu sayfayı tesadüfen buldum. İşin görsel kısmı tatmin edici gibi,alıp denemediğim için kalite hakkında yorum yapamam.Bu Luthier beyefendiye ayrıca yazacağım, yapım aşamaları ile ilgili bazı fotoğraflar var,faydalı olabilir ve fikir verebilir diye düşündüm.
http://www.germanguitars.com/
 
Geri
Üst