T-rex Mudhoney - 2

Merhaba. Birkaç gün önce Adana do-re de deneme fırsatım olan bir pedal. Yeni almak durumunda olduğum gitarımın drive tonlarını eve kadar sabredemeyip, hemen orada test etmek istediğim için spontane olarak denemek durumunda kaldığım bal tatlısı alet. Olay gitarımı denemekten ziyade, 'bu nasıl bi pedal la du bakiym' e dönüştü :) Benim gibi setup' ında 2 veya daha fazla drive pedalı bulundurma durumu olan arkadaşlar[özellikle sahnede repertuar sebebiyle geniş sound aralıklarında müzik yapan arkadaşlar] muhakkak denemeliler diye düşünüyorum. Şimdiye kadar denediğim en iyi drive pedalları arasında. Gitar mı güzel acaba diyerekten başka gitarlar ile de denedim. Sonuç yine çok güzel idi. 2 kanalı var ve kanallar birbirini boostlayarak çalışmıyor. Direkt olark 2 farklı pedalmış gibi çalışıyor. Katakter farkları var. I. kanal biraz daha vintage karakterli ve mid yüklü; II. kanal da biraz daha 'british' katakterde. I. kanal ritim; II. kanal solo için daha uygun gibi geldi bana. Pedallardan uzun süredir şikayet ettiğim o 'tuşe cevabı' sorunu bu pedalda yok. Ts9 gibi 'cevaplı pedal' dediğimiz sınıfa giriyor diyebilirim. Her kanala ait boost ve normal modu ile gain aralığı artırılmış. EQ dengesi kusursuz. Ts9 ile cila çekilerekten her türlü ton alınabilecek bir alet diyebilirim rahatlıkla. Şu an çok pahalı bir pedal da değil internet sitesinde. Zaten 2 pedallık bir pedal olduğundan, boost lu bir setup düşünüyorsanız 2. pedal almayı aratacağını sanmıyorum. Belki ts9.... O da daha sertleştirmek ya da high gain solo tonları için olabilir diye düşünüyorum. Youtube da bu pedalı gerçekte olduğu kadar iyi yansıtan bir videoya denk gelmedim henüz. Ondan ötürü düşüncelerimi sizlerle de paylaşmak istedim. Aklınızın bir köşesinde olsun. Zaman ayırdığınız için teşekkürler... :)

T-Rex Mudhoney Double Distortion Pedalı Elektro Gitar Pedalları T-Rex
 
Gerçekten çok under-rated pedalmış. İnanılmaz organik hiç duymadığım harmonikleri duyabildiğim, hafif tatlı overdrive tonlarından - fuzz'a kadar uzanan bir genişlik sunabilen, mükemmel bir parçaymış. Çok tatlı overdrive tonlarından, sanki 2 pedalla boostlanmış gibi dolu dolu drive'lar alabilirsiniz. Köklediğinizde de müthiş bir fuzz pedalı. Herkese tavsiye ederim.
 
Merhaba, bende de bir tane Mudhoney 2 var ama dediğiniz gibi ikinci kanal daha British değil. Aynı ayarlarda her iki kanalın verdiği ses aynı. Bu dediğiniz olay Trex Yellow Drive pedalında var. Mudhoney distortion pedalı diye alırken Rat ile karşılaştırdım. Rat kadar yüksek drive miktarına sahip değil. Oldukça güzel organik bir drive tonu var. Gain kısıp volume açtığında clean boost işini de çok güzel yapmakta. Ben iki ayrı drive olarak ayarlıyorum. Her iki kanalın da üzerinde boost switch bulunmakta. Volume ile bass frekansları arttırmakta ve netliği azaltmakta olduğundan bu fonksiyonu pek beğenmedim. Ayrıca pedalı bas gitarda da denedim. Çok iyi bir bas drive. Eq dengesi arkadaşın bahsettiği gibi kusursuz. Frequency cut hadisesi yok. Normalde bas gitarda drive pedalları alt grekansları keserken bu pedalda yok. Ucuza bulup, elde bulunsun diye almıştım. Herkese tavsiye ederim. Pop, blues, rock işlerini çok iyi çıkarmakta. Bu arada TS9 gibi kompresyon da yok. Bir ara gidip bir deneyin.
 
Geri
Üst