centrino 1.7 ghz laptop yeterli olur mu?

yapacagim kayitlar icin 512 mb ram ve centrino 1.7 ghz laptop yeterli olur mu?

kullancagim programlar,
cakewalk ya da cubase
fl 6
groove agent , virtual bassist , amplitubevsti ler
efektler,parameterler vs vs
 
eğer kayıtlarda drum machine kullanacaksan ve DFKH benzeri davul sample ları kullanacaksan 512 ram sana asla yetmez.. Zaten şu an sıfır bi laptop alıp windowsu açtıgın anda 450 mb ram kullanıyor... Diğer taraftan işlemciye gelirsek her kanala 5 vst verip 6 kanalda o vst leri aynı anda kullanmadığın sürece işlemci sorun olmaz... CPU yetersiz kaldığı zaman vstleri bounce section ile kanala uygulayıp vst lerin işlemcide yarattığı yükü kaldırabilirsin. yine de 1gb ram daha sağlıklı olur... Bu arada kullanacağın harici ses kartı ne acaba meraktan soruyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
davul looplari icin su an fl kullaniyorum ama groove agent kullanmayi planliyorum ileride.. harici ses karti olarak m-audio fasttrack usb dusunuyorum.

yanliz ciplak windowsun 450 mb kullanmasi biraz abarti olmamis mi , onboard ekran karti da 64 mb kullansa su an 2 mb icerdeyiz :) bu durumda kimse laptopta birsey yapamaz yahu , sadece windowsa bakar.
 
Bende Acer Aspire var. Yalan söylemiyorum aldığımda içinde gelen kamera bilmemneysiydi pil yöneticisiydi şuydu budu derken 450 mb ile açılıyordu. Bi kaç gereksiz şeyi sildim 380 ile açılıyor. Dayanamadım ram i 1gb yaptım. Ses kartı olarak aynı kart var bende. FL ve Groove agent da fazla ram sorunu yaşamazsın davullarda ama yine de varsa imkanın 1gb a yükselt derim... Eğerki ben internete girmem güvenlik vs derdim değil dersen bas formatı bilgisayara kur windowsu antivirüs firewall hede hödö hiç bişey kurma 200mb ile açılır sistemin :D Ben kayıttan önce işim gereği kullanıyorum laptopu bu yüzden de her türlü programa ihtiyacım oluyor o yüzden ram aldım..
 
Geri
Üst