5.1 Surround Sound Müzik Yapmak

Rezonans>> Zaten sorulmuş bir konuyu tekrar sordun, sonra başlığı dağıtan alakasız sorular sordun, kırılmış program istedin, kısacası forum'da amaçlanan her şeyin tam tersini yapmış oldun..

Şimdi de baştan "süper" dediğin foruma (ve dolayısıyla onunla uğraşanlara), "tü kaka" diyorsun..

Burası bir forum..Yani sürekli kafanı kurcalamış, kurcalamakta olan şeyleri soracaksın, o an problemin neyse onu sormayacaksın ki insanlar seni kaale alsınlar.. Önce kullandığın yazılıma/ekipmana hakim olacaksın.. Ayrıca aldığın kadar olmasa da vermen lazım.. Belki gözden kaçırmış olabilirim ama başka kimseye yardımcı olduğunu görmedim ben..

Bu kadar ters tutumuna rağmen gelelim sorularına.. 5.1 sistemle (miksle?) ilgili probleminin ne olduğunu çözen olmadı sanıyorum.. Ne yapmak istedin de skatheist'in mesajında belirttiği başlıklarda gerekli yardımı bulamadın?...

Elektrogitar ne alayım diye soru olmaz, olamaz.. Neyle rahat ediyorsan onu alacaksın, bu kadar basit.. Bu da haftalarca gidip gitar bakacaksın, deneyeceksin demek oluyor...Bir kaç model arasında kararsız kalmış olsan yine bir nebze mantıklı olacak...Bunun yanı sıra, forumdaki önerileri de "markaya bağlı" olduğu gerekçesiyle beğenmemişsin.. İşte önce o marka ve modeller hakkında bilgin olması lazım.. 200-300 milyona da kötü birşey olmasın gitarı alınmaz.. İkinci el'de bile ancak orta-altı gitar alabilirsin... Hem bu senin ilk gitarın olacağına göre, git ikinci el ne buluyorsan tünel'de bak incele.. Hoşuna gidenleri gözüne kestir, otur dene hepsini ve çalımı da kolay geleni al.. Nasıl olsa ilerlediğin zaman satacaksın... Daha bir gitardan ne bekleyeceğini bile bilmiyorsundur muhtemelen.. Gitar seçimi stili bağlı.. Önce bir stilin olması lazım bunun için...

Fruity Loops ile ilgili sorunun cevabı yazılımın manuel'ında ve örnek çalışmalarda var tabi ki.. Playlist ekranına bir göz atmanda fayda var...

Sonuç olarak, pek çok kişi söylemiş ama sen tam tersini yapmışsın.. "Ağır ol".. Yavaş yavaş... Daha 1 hafta önce yasal olmayan yollardan edindiğin yazılım hakkında soru soruyorsun.. Buradaki insanlar aptal olmadıkları gibi, işleri de gelenlerin sorularını cevaplamak değil.. Sen de buradaki insanlardan birisin.. Herkes sana böyle soru sorsa ve senin mantığında yaklaşsa ne olur?... Önce kendiniz uğraşacaksınız, manuel'ları ezberleyeceksiniz...Ondan sonra detaylarla ilgili bir tartışma ortamı olacak...Buradaki bilgiler sana akmayacak.. Tüm hayattaki öğrenme prosesinde olduğu gibi, bilgiyi arayacaksın, bulacaksın...Aldığın teorik bilgiyi, pratiğe uygulayacak olan kişi de sensin..

Kaldı ki burada kimse, giriş seviyesi yardımlarını da esirgemiyor (cevaplarken çok sıkılmalarına rağmen) , kaç kişi kaale alıp yazmış otur say istersen ...
 
ewet....hımm bi düşünelim.tik tak tik tak...madem siz ne kadar sıkılsanızda giriş seviyesindeki kişilere cevap verme lütfünda bulunuyorsunuz,sadece kendi nezdimde konuşacağım bilmedikleri şeyler için adeta küfreder gibi yazı yazmanız -hani müzik kültür ve ahlakını bilmem ama- bence hani siz büyüksünüz ya siye yakışmaz.bu biirr.ayrıca haklı olduğun az sayıda konu lduğunu gördüm ama onlarda haklısın.açıklıyacağım.şunu da söylemek isterim ki yazdığın yazı,karşındaki şahsı yüksek ışığınla aydınlatmadan ziyade,biraz şahsi saldırı gibi geldi.çünkü yazı tarzın ağır.elimden geldiğince aynı tarzda cevap vermeyi deniyeceğim.
hep alman değil biraz da vermen lazım diyorsun.güzel diyorsun da sorarım sana benim hangi koşullarda nete bağandığım hiç aklına geldi mi?. en önemlisi de acaba BİLİYOR da mı söylemiyor???Büyük puntolu yazılardan anlayabileceğin gibi hem bilmiyorum hem de çok kısıtlı bir süre girebildiğim için ancak kendi adıma yazılmış olanlara bakıp cevap verebiliyorum.
ayrıca "Daha bir gitardan ne bekleyeceğini bile bilmiyorsundur muhtemelen" diye bir cümle kurmuşsun.ben bu forumun amacının insanları eğitmek olduğunu sanıyordum, AŞAÐILAMAK değil...!!!!!ayrıca bu sana ciddi söylüyorum kaç yaşında olursan ol kavga sebebidir.ben bu sitenin abartmıyorum yaklaşık (bu konu altında) %50'sini okudum. demek ki tatmin edici bir cevap bulamamışım ki yine soruyorum.ayrıca soru sordum diye de beni suçlama hakkın yok di mi?
son olarak bu mesajı yazan arkadaşım şöyle demiş "Daha 1 hafta önce yasal olmayan yollardan edindiğin yazılım hakkında soru soruyorsun.." bi kere bende programın hala kırılmış sürümü yok. Fruity Loops 3.4 Release Demo versiyonu var. Adından anlaşılmıştır herhalde DEMO.
şimdi.SwaLLoweD arkadaşımın yazdığı yazı beni gerçekten sinirlendirdi ve üzdü.ayrıca ben bu yazıyı sinirli halimle yazıyorum ve kendisinin yapması gereken şeyi ben yapıyorum eğer yazımda ağır kaçtıysam ÖZÜR DİLERİM. her kese mutlu yarınlar.

Not:bu yazımın site yöneticileri tarafından içeriğinin değiştirilmemesini rica ediyorum.
 
Rezonans, Fl ile ilgili soruları o programla ilgilenen insanlara- yani FL forumunu açan kişilere zorman lazım. Sorduğun sorular tek yönlü değil, tek alet, sistem ile ilgili değil. FL yi iyi bilen var, gitarları iyi bilen var ama hepsini bir forumda sorarsan cevap alman zor olur. Çünkü Fl yi bilen adam "hangi gitar?" şeklinde bir foruma dalmayabilir. Normaldir.

200-300 milyona gitar olarak ikinci el rahat ettiğin bir gitarı al. O fiyata ancak kurtarır bir gitar alabilirsin. O da sana yeter şu an için.

5.1 müziği unut. Stereo kayıt yapabileceğin bir programın varsa onunla başla ve kayıt etmeyi, ve teknikleri deneyerek öğren, buralardan oku, tecrübe edin. Stereo kayıt etmekte bilgin arttığı zaman 5.1 için paran olursa kurarsın çok daha rahat sound yaratırsın.

Tüm bunlar için zaman geçmesi ve bu zamanı iyi değerlendirmen lazım. Herşey adım adım olmalı.

Burada kimse kimseden birşey esirgemiyor. Sadece gerekli olan ile olmayanı ayıklıyor: Herkese ayrı ayrı muamele edilmiyor çünkü her üye aynı şartlara sahip. Ulaşmak istediğin sonuçlara uygun yollardan gidersen daha rahat cevap alırsın. FL ile ilgili sorularını FL ile ilgili forumlara gönder, hemen cevap alırsın.
Kolay gelsin.
 
Kimse yazıklarını değiştirmeyecek..Böyle bir şey zaten yapmıyoruz... Eğer gereksiz bulunursa senin yazdıkların da silinir, benim yazdıklarım da...

Gitardan ne beklediğini biliyor musun gerçekten?.. Sustain'mi istiyorsun? hızlı çalabilmek için ince bir sap mı?.. Derin bir ton veren alt'ları kuvvetli manyetikler mi? Yoksa net, berrak ancak cılız bir ton veren manyetikler mi?... Bence hiçbiri hakkında bir fikrin yok..Olmamalı mantıken... Ben başlarken benim yoktu... Bunu anlatmak istemiştim...

Yazım tarzım haddinden fazla ağır olmuştu (yazarken de farketmiştim), fakat ben de senin tutumuna en az, senin benim yazıma sinirlendiğin kadar sinirlendim.. Çünkü tutum yanlış.. Bir şeyler koparmaya gelince "öğrenmek adına" yazıp, bir şeyler vermeye gelince "cehalet" ardına sığınırken, öte yandan senin gösterdiğin saygısızlık örneği sana karşı uygulanınca hemen "kavga sebebidir" gibi hafiften dayılanma edalarına bürünebiliyorsun.. İşte bu genel bakış açısı yanlıştır.. Beni zıvanadan çıkaran da budur...

Off-topic ve ikili yazışmaya doğru kaymaya başladığımızdan, bu da son cevabımdır bu konu ile ilgili.. Yine de sorularının büyük bir kısmına cevap verdiğimi sanıyorum (her ne kadar onlardan hiç bahsetmesen de..)
 
anlamak istemediğin bir konuya dikkatini çekmek isterim. hem diyorsun ilk başlangıçta bilmemen normaldir diye.sonra dönüyorsun bir şeyler vermeye gelince cehaletin ardına sığınıyor diyorsun. ben seni inandırmak zorunda değilim. keyfin bilir. ama bilsem yardımcı olmaktan dolayı ben de sevineceğim.ayrıca ben hissettiğim şeyleri yazıyorum.ister dayılanma san ister başka birşey. bu konuda da seni etkilemek gibi bir niyetim yok olamaz da zaten.çünkü yapım bu değil.son olarak şimdiye kadar verdiğin cevaplardan dolayı teşekkür ederim.eğer gerçekten bu düşünceye sahipsen benim bundan sonraki soru veya mesajlarıma cevap veya yorum yazmazsan beni sevindirirsin.gerçekten... :)
 
şimdi Rezonans arkadaşım FL Studio da wav olarak aldığın dosya sonuna kadar çalmayıp baştan başlıyor ve iki ses karşıyorsa, piano roll a koyduğun wav dosyasının işaretini sağ tarafından, şarkının bittiği yere kadar uzatmamışsın demektir.

başka bir yöntem; notaya mesela c5' e koyduğun işaret ufakta olsa çalar fakat bu sefer pianı roll' daki başka bir enstrumanın notasına diğer wav dosyasındaki şarkının bittiği yere kadar işaret koyman ve bu başka enstrumanın duyulmaması için enstruman dialog ekranında aktiflikten çıkarman gerekiyor.
 
Geri
Üst