Bilgisayardan Çalan Müziğe Eşlik Etme¿

Sevgili arkadaşlar sistemim şu şekilde.
Gitarım USB Guitar Link ile bilgisayara bağlı Guitar Rig 5 açık, Creative 2+1 hoparlör ile gitar sesini güzelce duymaktayım.
Bilgisayarımda bu sırada Guitar Pro açık önümde tablarım var baka baka çalıyorum.
Bilgisayarımda arka planda da youtube üzerinden çaldığım şarkı açık.
Böyle idare etmekteyim.

Sizin kullandığınız yöntem nedir?
Mesela ben bu şarkıyı çalmayı çok seviyorum;

Bu şarkının gitarsız versiyonunu (backtrack) bulma ya da yapma şansım varmıdır?
 
Güzel yöntem bende winamptan açıp eşlik ediyorum. Youtube da guitar backin trackler var. Her şarkının yokta olanlara öyle eşlik etmek daha güzel.
 
Aynı yöntem. İkincisi backin track. Yotube şarkı adı guitar backintrack dedin mi gitar hariç altyapısı çıkıyor şarkının. Üstüne gitarı sen çalıyorsun. Her şarkının yok ama olanlara öyle eşlik edebilirsin.
 
ses kaydı, kanal kayıt için reaper kullanıyorum. reaper içinde gerçek zamanlı vst olarak markbass ve ampeg vst kullanıyorum. ses kartı presonus audiobox. kulaklık şart tabi eğer bas gitaristseniz kesinlikle iyi bir kulaklık lazım.

çalmak veya öğrenmek istediğim parçayı reaper a atıyorum. parçayı dinliyorum, çoğu zaman kulağıma göre çalıyorum. çünkü tabla öğrendiğim şeyleri bi süre sonra unutuyorum. yeterli ingilizceyle backing track için google da bulamayacağın şey yoktur herhalde.

en son jamiroquai ye sardım. kış gününde beni dans ettirip ısıtıyor. :cool:
mesela
 
Öncelikle bilgisayara bağladığım kulak içi kulaklıkları kulağıma takıyorum, oradan orijinal şarkı çalıyor. Ardından prosesör outputuna kafa üstü kulaklık bağlayıp onu da kafama takıyorum, oradan da sadece çaldığım gitar sesi geliyor. Yani aynı anda iki kulaklık kullanıyorum. Kulaklık ayarından da istediğim gibi ses şiddetlerini mixleyebiliyorum. Ayrıca benden başka kimse de duymuyor tabi ki işin en güzel kısmı bu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Öncelikle bilgisayara bağladığım kulak içi kulaklıkları kulağıma takıyorum, oradan orijinal şarkı çalıyor. Ardından prosesör outputuna kafa üstü kulaklık bağlayıp onu da kafama takıyorum, oradan da sadece çaldığım gitar sesi geliyor. Yani aynı anda iki kulaklık kullanıyorum. Kulaklık ayarından da istediğim gibi ses şiddetlerini mixleyebiliyorum. Ayrıca benden başka kimse de duymuyor tabi ki işin en güzel kısmı bu.
Bu da çok güzel yöntemmiş valla hocam kulaklık içi kulaklık :D
 
aranızda sahne yapmış olanlar varsa kendinizi nasıl duyuyorsunuz o hengamede. hardernative in yaptığı yöntemi mi kullanıyorsunuz anlatın bakalım :D
Monitör olmadan hatasız çalan, söyleyen, özellikle söyleyen sayısı oldukça azdır :D Bütün şarkılara çok hakim, defalarca sahnede aynı şarkıları söylediyse belki olabilir bu. Ama işin kuralı monitördür, candır :D
 
kendi enstrumanını veya kendi sesini kulağında duymaya yarayan kulaklık veya hoparlör demekmiş. hani camide ezan okuyan hocalar elini kulağıyla ağzı arasında bağ yapar işte o da bir monitör yöntemiymiş :D
Hocam anladım şimdi sahnede çalan adam benim monitörü aç diyor, biraz bas ver diyor, biraz davul var falan diyor,önünde ki kendisine bakan koca amfilerde monitör olabiliyor demek :)
 
@Poyrito aynen anladığın gibi. Sahnede müzisyenlerin önünde duran hoparlörler monitördür ve kendi enstrümanını iyi duyabilmesi içindir. Ama örneğin davulcular, bas gitarı da monitör hoparlörden duymak isteyebilir. Yada elektro gitarist vokali duymak isteyebilir. Şarkılara giriş çıkış noktalarında hangi enstrümana göre kendini senkronize etmek istiyorsa "kendi enstrümanı + diğer enstrüman" şeklinde monitöre ses isteyebilir. Ona göre önündeki monitör hoparlörlerin sayısı artar azalır, çeşitlendirilir.
 
emekli creative zen mp3 çalarım amfiye bağlı. ezbere bildiğim bir kaç şarkının bulunduğu "çalarca" isimli playlisti açıp karışık olarak çalıyorum. es kaza yeni bir şarkı çalışmaya başlarsam da hemen ekliyorum listeye.
bazen de amfi(id: core) usb ile bilgisayara bağlanıp ses alabildiğinden spotify(veya winamp) kullanarak çalıyorum. blackstar insider ile şarkılara özel efekt ayarlamaya üşendiğim için hazır kaydedilmiş efektleri kullanıyorum, artık hangisi eserse. ya da pedalları kullanarak alıyorum tonları. telefondan spotify yönetilebildiği için de daha kolay kontrol edilebiliyor.

sesi ayarlarken de gitarın sesinden biraz daha kısık tutuyorum ki gitar bastırsın, sesi ve efektleri tam olarak duyabilmek için de kulaklık kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst