Sokakta Bir Sürü Kedi Yavrusu Görüyorken Neden Hiç Köpek Yavrusu Görmüyoruz?

Kimse kimseyi bir şeye göre yaratmamış. Kanada kış kedilerinin tüyleri uzun diye orada yaşamıyorlar. Öyle yaratıldıkları için falan karda büyümüyorlar. Orada doğdukları için biyolojik yapıları zamanla çevreye uyum sağlayıp daha fazla tüy üretim daha çok fazla ısı tutuyorlar. Neden-sonuç ilişkisini somutlaştırmanızı tavsiye ederim biraz daha.
Demekki ona göre yaratmış ki canlı bulunduğu ortama uyum sağlayabiliyor :) başkası için rastlantısaldır beni pek alakadar etmez konu yaratılış değil sokak hayvanları olduğunu düşünerek kendimce bende bi yorum yaptım yaratan varmıdır yokmudur konusunda kendi sorularımı kendimce sonuçlandırıp cevaplarını bünyemde sindirdim. Yanlış veya doğru o defter kapandı :) şimdi birde başkasına anlatmak bu konuda tartışmak benim için çok yorucu ben saygı sevgi çerçevesinde yorum ve paylaşım yapmak maksatlı buradayı saygılar :)
 
Bende kendimi yanlış anlatmış olabilirim. Sizde kusura bakmayın. Allah öyle istemiş, allah öyle yaratmış tarzı kabullenici ve kaderci söylemler sanırım beni fazlasıyla irite ediyor.
Bende kendimi yanlış anlatmış olabilirim. Sizde kusura bakmayın. Allah öyle istemiş, allah öyle yaratmış tarzı kabullenici ve kaderci söylemler sanırım beni fazlasıyla irite ediyor.
Sebep sonuç ilişkisiyle yaklaşıldığında hayat taşıyamayacağı yükler yükleyebiliyor insana, yaşanmışlıklar neticesinde teslimiyeti seçenlerede hoşgörüyü çok görmemek lazım. :)
 
Kediler de yılda 2 defa yavruluyorlar. Ama kedi ortalama 1-4 arası yavrularken köpek 7 tane falan yavruluyor. Bizim sitede yavrulayan köpek güzel sığınak bulmuştu yavrularına ancak mama su götürürken görebiliyorduk çıkmıyor yavrular ordan. Kedilerde yavru 45-60 gunluk oldumu cogu zaman kendi başının çaresine bakmak zorunda. Yani kedi yavruları hayata erken atılıyorlar.
 
Doğal hayatta dişi kediler çok iyi annedirler. Ama şehir sokakları çok zor oluyor anne kediler için. Ankara hayvanat bahçesinde bir kaplan yavrusunu redetmişti mesela.
 
Geri
Üst