Gitar Boyama - Desen - Resim - Sticker Yapıştırma Üzerine

bu sayfada her ay sürekli olarak açılan gitar boyama konusuyla ilgili bilgileri paylaşabilceğimiz gitardaki çatlak vuruk dökülmelere karşı çözümler üretebileceğimiz ve boyayla ilgili çeşitli sorunlara çözümler bulabileceğimiz bi platform olması dileğiyle açıyorum. Değerli bilgilerle dolduracağımızı umut ettiğim bu konu umarım sabitlenir :D



öncelikle kendim merak ettiğim bi kaç konuyu sormak istiyorum
elimdeki elektrogitarı boyamak ve vernik yada ciladan önce bişeyler çizdirmek istiyorum bununla ilgili bikaç sorum olucak
onlarda şöyleki



1) şu an üzerindeki boyayı tahtaya kadar kazımammı gerekiyor?

2) gitarın sadece önünün boyasını kazıp bikaç şekil çizdikten sonra cilalasam o şekilde olurmu yoksa bütün kasayı kazıyıp komplemi cilalamam gerekir?

3)resimden önce bi kat boya atmam gerekiyor sanırım ne boyası kullanmam gerek?

4) gitara çizilecek olan resimde kullanılacak boya ne olmalı

5 son olarakta resmin üzerine cile yada vernik attıktan sonra pürüzlük kalırmı?



teşekkürler
 
şimdi iki şey var dikkat etmen gereken:

1) ressamın çizeceği resim gitarın şimdiki rengi ile uyumlu olacak mı?
2) ressam nasıl boyalarla çalışabiliyor.

gitarın üzerine resim yaptırmak için en azından ön kısmını tamamen kazıman lazım. poli boyayı ve astarını kazımak öyle böyle bir iş değil, bir sürü kanserojen toz soluyacaksın. sonra üzerine astar ve zemin rengi ne olacaksa bir kaç kat o renk boyadan atman lazım. kullanacağın astar dolgu verniği, boya da poliüretan cinsli birşey olmalı. keza ressamın kullanacağı da poli olmalı ki boyalar uyumlu olsun.

resim tamamlandıktan sonra iyice kurumasının bitmesini bekleyeceksin, sonra üzerine clear coat (vernik) atacaksın ve bunu katlar arasında zımpara yaparak defalarca tekrarlayacaksın. bu zımpara işi sırasında resme zarar vermemen lazım ki bu da el alışkanlığı gerektirir. en son kattan (yani senin için yeterli kalınlık olduktan - en az 8-10 kat gibi düşün) sonra zımpara yerine pasta cila ile cam gibi olana kadar parlatacaksın.resmin üzeri kaplandıktan sonra bu işlemleri yaparsan pürüz falan kalmaz.

eğer hobi olsun kendim yaparım, sonuca da katlanırım dersen sen bilirsin, ama eğer iş profesyonel olsun diyorsan bence enstrüman boyasından anlayan bir yerle ortaklaşa çalışman senin yararına olur. ya boya tabancası bulman gerekecek ya da spreylerden alacaksın ki türkiye'de istediğin renk sprey - hele vernik bulman zor.
 
sticker kullanacaksan işin biraz daha kolay, cilayı biraz zımparalayıp incelttikten sonra bir kat cila atıp stickerı ıslakken içine yerleştireceksin, sonra üzerine yukarıda anlattığım diğer işlemi uygulayacaksın.
 
Dogrusu her bülüme bir baslik acma olayina tamamen karsiyim. Belki o an icin düzen getirebilir ama sonucta verilen bilgiyi yok etmekten vede ulasilmaz hale getirmekten baska ise yaramiyor.
Örnek olarak gitar ve gitar ekipmani hakkinda hersey basligi, baslik suan 50 sayfayi asti, eger bir bilgiye ihtiyacimiz olsa ve arama yapicak olsak önümüze bu baslik geliyor. Birinci 50 sayfa okumak imkansiz yada cok zor ikinci onu okuduktan sonra gerekli bilgiye ulasilip ulasilmayacagi belli degil. Eger bu baslik yerine kendine ait bir baslik örnegin epiphone les paul standart hakkinda yazilmis olsa bulmak iki dakkaklik is. Ama bilgi belki defalarca o baslikta tartisildigi halde, o elli sayfanin arasinda kayboldugu icin ulasilmaz oluyor vede bu bir forumun prensibine aykira.
Önümüzde iki secenek var.
- Ya daha etkin bir arama fonksiyonu gelistirmek, arama aninda sadece basligi degil bilgiyi buldugu sayfayi listeleyen.
- Yada ayri ayri basliklar acmak, sonucta ellenmeyen basliklar devamli arkaya kayiyor ve gözden kayboluyor ama arama aninda yinede bilgiye ulasmak mümkün. Büyük basliklardaki gibi kaybolmuyor.
Eger yazilan bilgi ulasilmazsa foruma gerek yok direk msn de yazisalim.
 
arama fonksiyonun çok düzgün çalışmadığına katılıyorum ama gitar ve ekipman hakkında herşey dediğin anda o kadar geniş bir konunun bu kadar uzaması çok kolay. ben şahsen 200 dolarım var, ne tavsiye edersiniz şeklinde başlıkların ayrı ayrı açılmasına karşıyım, orası da bu işi artık gayet güzel yürütür oldu. iki sene önce bu foruma ilk geldiğimde gördüğüm soruların seviyesiyle şimdikiler kıyaslanmaz, demek ki yazılanları okuyanlar var.

işi cevaplanır cevaplanmaz bitecek sorular ve tecrübelerle genişleyip kaynak oluşturacak başlıkları ayırd etmek lazım. boyayla ilgili bir haftada onlarca pm alınca arkadaşa ben rica ettim bu başlığı açmasını çünkü bu üzerine çok soru sorulan ve sabitlenmese bile ayrı halde bulunmasının faydalı olacağı bir başlık bana göre.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
secks cevapların için teşekkürler
ben bunların hepsini kendim yapmak istiyorum
hem hobi olsun hemde benim emeğim olsun diye

yanlız profosyonel bi yardım alabileceğim birini tanımıyorum şu anda ama bakıcam

aklıma takılan şeyse benim tabanca bulabilmem çok zor
bu dediklerinin astar olsun boya cile vernik vs. sprey olarak bulabilirmiyim?
 
şimdi astar için spreye çok da ihtiyacın yok çünkü nasıl olsa altta kalıp görünmeyecek hem de aynı seviye olana kadar zımparalayacaksın ama hem astar, hem boya hem de vernik aynı cinsten olmazsa (astar selülozik, boya poliüretan gibi) birbirlerinin yapısını bozup hoş olmayan işler çıkarabilir. bu da hepsini sprey olarak bulmanı zorlaştırabilir. praktiker, bauhaus gibi yerlerde bulman nispeten kolay olur.

tabancayı bulmak zor değil de boya yapacak mekan bulmak daha zor bence. o boyayı solumadan açık havada/iyi havalandırılan bir yerde yapman lazım.

bu arada zımparalar da en az 1600'lık ıslak zımpara olmalı.
 
abi ben sticker yapıştırcam gövdeye ama bu sticker ları nerelerde bastırabiliriz? arabaya yapıştıran dükkanlar yapabilir mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
evet orda bulabilirsin benim şu anda gitarımın üzerinde bi sticker var arabaların arka camları için yazı yazan bi reklam tabela dükkanında yaptırmıştım çıkarrığın zamanda hiçbir zarar vermiyor..
 
kızılayda engürü iş hanının karşısında büyük bir kırtasiye var. oranın alt katı sırf bu işlerle ilgileniyormuş. bende gittim sordum sen şekli getir biz yaparız dediler. poster falanda yapıyorlarmış. yanlız ben şekil konusunda biraz sıkıntı çekiyorum. internette nerden bulabiliriz bu şekilleri.
 
firtinacekici sana bi sorum olucakta
bu yaptırttığın şekli çıkarmaya karar verdiğin zaman
defter etiketi gibi bölükbörçük olup yırtılıyomu yoksa hasarsız ve tek parça halinde çıkıyomu?
 
fırtına çekici sen gür ozaliti diyosun.üniversite hayatım boyunca ömrümün yarısı orda geçti.insan mimarlık okuyunca ordan çıkamıyo.orası istediğin her şeyi yapar.ama dikkat etmen gereken şey bence şu; yaptıracağın sticker kağıttan olmasın.onlar naylonumsu yapıştığı zaman çıkmayan ama sökmeye çalıştığında kolay çıkan bir kağıda yapsınlar söylede.ben ankarada olsaydım oraya giderdik elemanların hepsi tanıdık artık gide gele.:D(ahhh ahhh ankara'yı ve öğrencilik hayatımı özledim.şimdi istanbulda çalışıyorumda) haa bide unutmadan fiş almasam bilmem ne yapmasam vs. gibisinden pazarlık yaparsan ucuza yaptırırsın biraz daha.hatta bende indirim kartı bile vardı %10 :D çok gelip gidenlere çıkartıyolar.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
ben istanbulda daha bugun bir copy kırtasiyeye gittim adamlar beni internetin başına oturttular istediğin şekilleri bul biz yaparız dediler...
x-files blues brothers bluesman ve I want to believe
şeklinde 4 tane sticker çıkarttım tabi hepsini yapıştırmıcam ama fotorafını çekip koyabilirim isteyen olursa yardımcı da olurum bana 1 milyona mal oldu a3 e sığdı hepsi :)
 
arkadaşlar ben şekil ve resim bulmakta sorun çekiyorum. elinizde varsa değişik resimler burda bzimle paylaşırsanız harika olur. bide internetten hangi sitelerden bu şekilleri temin edebilirim.
 
bak ben blues brothers sitesinden buldum bişeyler bence ne tür bişe istiyorsan google a gir grafiklerde arat karşına binlerce resim çıkıyor tonla artık birini seçersin sonuçta gitarın üstünü sticker doldurcak halin yok ya :)
 
ben batmani çok severim küçüklüğümden beri örneklerdede gözüküyor..

1-4.jpg



araba.jpg


batman-1.jpg


batman2.jpg


öncelikle seni anlatan bi şekil seç bence...arabadaki ve gitarımdaki sticker çıkarınca iz bırakmıyor o stickerdan 4 tane yaptırdım gitarın çeşitli yerlerine taktım çıkardım arabanın üzerinde ordan oraya taktım hiç ama hiç iz bırakmıyor...

maslak oto sanayide 20ytl ye yaptırmıştım..

yaptırmak isteyen yardımcı olurum evim maslağa yakın sanayide nazımızda geçer normalde böle küçük şeyler için pek yapmıo adamlar çünkü...ama yok ben ne uğraşcam elin adamıyla kendim giderim diyenler bi denesinler şanslarını:)
 
Geri
Üst