Line 6 Spider Iv 15 Sorun

4 gün önce mydukkandan sipariş verdiğim Jackson Js11 ve Line 6 Spider IV 15 2 gün önce elime geçti.İlk gün çalamadım fakat jack kablosu gelmediği için çalamadım dün jack kablosu alıp çaldığımda 2 sinden birinde sorun olduğunu anladım.Amfiye her türlü ayarı yüklememe rağmen sesi bir garip metal ve insane modunda cızırtılı clean gibi nasıl birşey çözemedim ama ses gerçekten değişik bass gitar clean birazda cızırtı karışımı denebilir.Sorun nerede acaba yardım ederseniz sevinirim tüm gitar aşkım söndü bir anda.En üstten başlıyarak kalın sarımlı 3 tele sırayla vurduğumda amfinin sesi birbirine giriyor sadece gürültü duyuyorum.Yardımcı olursanız sevinirim birde jack kablosuyla alakalı birşey olabilirmi jack kablosu bayağı kötü çünkü.
 
Farklı bir kablo ile deneyin. Akla ilk gelen şey, kablonun sorunlu olup olmaması.

Ve bu kadar çabuk pes etmeyin, daha karşınıza bir sürü kötü süreçler çıkacaktır. İlk günden pes ederseniz iyi gitar çalma hayalleriniz yalan olur.
 
Ben de jackta olduğunu düşünüyorum. Sağlam bir jackla deneyin, sonrasında gitarı akord edin. Bence en sağlam yolu da biraz daha tecrübeli bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Sorunun nerde olduğunu çabucak anlayacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Gitarın akortunda sorun yok ama eğer sıkıntı jakta ise ses neden bass clean gibi biraz yumuşak geliyor yarın deniyeceğim farkı bir jak ile.Yazarım tekrar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Farklı bir jak kablosuyla denedim aynı anda grgr121 ve marshall mg15 in sesini dinledim ve amfimden çıkan sesin nasıl ezildiğini gördüm ses bildiğiniz bozuk ve boğuk.Aynı müziği beats den dinlediğinizi düşünün bu grgr121 ve mg15 in sesiydi benimki ise 1 tl lik pazar kulaklığının verdiği ses gibiydi.Sıkıntı amfidemi gitardamı acaba.
 
mydukkan ile iletişime geç, online alışverişte koşulsuz iade hakkı var. durumu mydukkana anlat. İlk gün yapman gereken buydu aslında. Çok geç olmadan ara ve konuş.
 
Sanırım sorun jak girişinde anlayamadım mydukkan ile iletişime geçeceğim gitarın jak girişinden 2 tane vida tarzı şey düştü birisi yuvarlak diğeri altıgen jak girişi şuanda içine giriyor ve çalışmıyor.Gitar ilk geldiğinden beri jak girişi esnekti oynuyordu sorun baştan beri jak girişindemiydi acaba başka bir gitarla deniyemedim müthiş kar var dışarda nerden bulucam gitar bulamamki mydukkanı arasam gitarı alırlar ama sorun amfideyse kargoyla birdaha uğraş.
 
Evet gitarın esnekliğini göstermek için bir video çektim ama yamulmuş video düzeltemedim.

Gitarın jak girişi baştan beri oynuyordu ve kablo tam olarak oturmuyordu.

http://i.hizliresim.com/2YZaOO.jpg
Gitarın jak girişini açtım yuvarlak kısımlar çıkmıştı onları metale oturttum mavi kısımda gözüküyor ama sesin komple gitmesinin sebebi belli oldu beyaz tel yerinden çıkmış lehimlenmesi gerekiyor.Sesin bozukluğu ve boğukluğu jak girişinin esnekliği kabloların oturmaması yüzündenmiydi acaba.
 
Geri
Üst