Bir Amfiyi Başka Bir Amfiye Bağlamak

Öncelikle tuhaf başlık için hepinizden özür dilerim nasıl tarif etsem bilemedim.

Elimde bir adet Blackstar HT20 kafa ve Marshall MG15 var. Ben ara ara jakın ucuna küçültücü takarak bilgisayarı amfiye veriyordum müzik dinlerken. Şu an da kabinsizim ve emulated outputtan benzer yöntem ile bilgisayar hoparlörüne bağlayarak çalıyorum. Blackstarda E.O a giriş yapınca kabin bağlamadan power katı iptal oluyormuş trafolar vs yanar demişlerdi öyle bir tehlike yokmuş ancak ben şimdi E.Odan bi jak girip diğer ucunu Marshall'ın inputa taksam herhangi bir tehlike oluşur mu çünkü amfinin içindeki hoparlörün direnci vs pc hoparlöründen daha farklı gibi geliyor. İşin teknolojisine de çok hakim değilim ama bir tehlike var mıdır problem yaratır mı bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim
 
Ben bugera 6262 kafayı Laney 65 watt amfiye bağlayıp kabin olarak kullanmıştım. Yalnız bunun için elektrikçiye götürdüm, bir jack girişi yaptı ve o girişi kullandığın an direkt kabin görevini gördü. yani amfiyi elektriğe bile bağlamadım kullandığım süreçte. Sanırım imputa girmen sakıncalı olabilir. Teknik olarak bilmiyorum ama mantık olarak öyle olduğunu düşünüyorum. Aslında çok basit bir işlem benim yaptırdığım ama dediğim gibi teknik olarak bi bilgim yok. Bu arada Laney herhangi işlevsel bi kayıp yaşamadı. hala istediğimde normal şekilde kullanıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sanırım elektrikçi doğrudan hoparlöre gidecek bir devre kurmuştur amfinin pre katı mı diyeyim işte o potansları devre dışı bırakacak şekilde. MG15te line in var acaba o iş görür mü ki?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ufak bir bilgi paylaşımında bulunayım belki ileride birinin işine yarar. MG15in üstündeki CD In girişi @Darkie nin elektirikçide yaptığı giriş ile aynı işlevi görüyormuş. Kafayı bağladım gayet güzel tonlar elde ettim pc hoparlörüne kıyasla bir de inputtan girdiğimde ses potansı eq vs kullanılabilirken CD In de hepsi devre dışı kaldı ancak amfiyi emulated outputtan bağladım normal kabin girişlerine denemeye korktum ne olur ne olmaz diye.
 
Geri
Üst