Öğrenciler Için En Uygun Banka Hangisi?

Bankaların işletim ücreti adı altında aldıkları paralar hakkatten inanılmaz boyutlarda, her bankanın farklı tarifeleri var bu konuda, kimisi her ay alıyor, kimisi 4 ayda bir, kimisi 6 ayda bir, v.s. Çoğu banka bu ücretin alınmaması için hesabınızdan en az 2 tane otomatik ödeme talimatı vermenizi istiyorlar. Benim bildiğim bu işletim ücretinden muaf tek hesap türü maaş hesapları, öğrenci hesabı diye birşeyin varlığını ilk kez burda okuyorum, eğer alınmayacağını vaadedip almaya devam ediyorlarsa her ay kontrol edin üstteki arkadaşın söylediği gibi, onlar bu haracı almakta ısrarlıysa siz de kaptırmamakta ısrarcı olun arkadaşlar.
Kredi kartı aidatı ve dosya masrafları için iade istemek artık çok yaygınlaştı ve her başvurana başvurudan sonra en az 3-4 ay geçse de bu para seve seve iade ediliyor bankalar tarafından çünkü tüketici mahkemeleri ekseriyetle ve haklı olarak tüketiciyi haklı buluyor.
Lakin ben daha hiç etrafımda bu yolla işletim ücretini geri alanı duymadım, varsa helal olsun.
İşletim ücretlerinin faiz dışı haksız kazanç olduğunu ileri süren kararlar çıktı aslında, göya hiçbir banka artık işletim ücreti alamayacaktı ama gel gör ki reel durumda bunu dinleyen eden yok.
Mesela kredi kartı aidatının alınmaması yönünde onlarca yargıtay kararı olmasına rağmen bu emsal karar teşkil edip bu aidat komple bir türlü yasaklanamıyor, burda bankalarla siyasi iktidarın arasında danışıklı dövüş ilişkikerinin devreye girdiğini tahmin etmek güç değil.

İnsanları sürekli havadan birşeyleri ödemeye zorlayan, tefeci bir bankacılık düzeni var, alıştırılıyorlar insanlar. Mesela ayda 10 tl'lik işletim ücretine "aman abi nolcak neye para vermiyoruz ki" şeklinde karşılıyoruz, senden 10 ondan 10 bundan 10, insanların muhtelif bankalarda birden fazla vadesiz hesabının olduğunu düşündüğünüzde bankaların sırf şu işletim ücreti haracında yıllık kazandıkları parayı hesaplayabilirsiniz, bu bildiğin soygun, hukuki olarak ta yasadışı ama almaya devam ediyor namussuzlar.

Kredi kartı için de şundan eminim, yeni çıkan düzenlemeyle her banka mutlaka illa bir adet aidatı olmayan kredi kartı size göstermek zorunda. yani mevcut kartınızı iptal ettirip aidatı olmayan bir kart talep etme hakkınız var, bu yasayla sabit bir hakkınız, ödemeyin arkadaşlar aidat maidat, zaten yaptığınız alışverişlerle bankalara eşşek gibi komisyon kazandırıyorsunuz, bir de ne idüğü belirsiz bir aidat parası kazandırmayın ibişlere, son 3 yıldır kredi kartı kullanıyorum, daha 1 kuruş aidat parası ödemedim, kartı ona göre seçtim ve teyit ettirdim alırken, o gün bugündür aidar, işletim ücreti, v.s. ödemiyorum.
 
Kredi ve bankamatik kartı hesap ve kullanım ücreti adı altında alınan tüm ücretler, tüketici yasasının haksız şart ilkesini ihlal etmesi sebebi ile kolaylıkla iade alınabiliyor. Hesap özetinizde son 10 yılda tarafınızdan kesilen bu ücretleri işaretleyip, herhangi bir ücret kesilmeyeceği söylendiği halde tarafınızdan ücret kesildiğini anlatan bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine başvurursanız, bir ay sonra kesilen toplam tutarı iade alırsınız.
Ben hayatımda 1 kuruş ücret ödemedim, etrafımdakilere de ödetmedim, bankalara paranızı kaptırmayın.
Normalde tanıdıklarım da garanti bankasına her yıl tüketi hakları davası açıyor ve parayı alıyor evet. Aynısını ben yaptığımda geri vermediler, takipsizlik çıktı. Ayrıca kafalarına göre para kesip 4/1'ini bonus olarak verelim gibi saçma kaytarmalar yapmaları son nokta oldu.
 
Normalde tanıdıklarım da garanti bankasına her yıl tüketi hakları davası açıyor ve parayı alıyor evet. Aynısını ben yaptığımda geri vermediler, takipsizlik çıktı. Ayrıca kafalarına göre para kesip 4/1'ini bonus olarak verelim gibi saçma kaytarmalar yapmaları son nokta oldu.

Banka sana ürün olarak kart veriyor ve her yıl verdiği ürünün parasını alıyor, yani burda haksız bir durum yok. Bu sebeple bu kart ücretleri kaldırılamıyor.
Tüketii hakem heyeti veya mahkeme vasıtası ile bu ücretleri geri alabilmenin sebebi; kredi kartını hazır metin şeklindeki bir sözleşme ile alman. Haksız şart ilkesinde der ki; hazır metin şeklinde yapılmış tüm sözleşmeler tüketici ile müzakere edilmeden hazırlanmış sayılır ve hukuki olarak geçersizdir. Bu sebeple bunlar bana kart ücreti yok dediler fakat alıyorlar dediğin zaman bu ücretleri geri alabiliyorsun. Yani burda dikkat edilmesi gereken noktalar tarafıma söylenmediği halde ücret kesildi fikrini dilekçede üstüne basa basa belirtmek ve kesilen miktarı hesap özeti çıktıları ile kanıtlamak.
 
Direk okumadan cevap veriyorum, kusura bakmayın. Finansbank enpara. Sadece Türk lirası ile ilgili işlemler yapıyorsanız ve kredi kartı istemiyorsanız en iyi banka. Kampanyaları zaten bambaşka olay...
 
Geri
Üst