Engl ampliler?

Kuntekin demiş ki:
Before i forget adli arkadasa ithafen,
Ben bizzat kendi Screamer 50 combomu Attenuator denen, cikisi dusuren, master volume'u rahatlikla kokleyebildigin cihazla birlikte kullaniyorum.

Ampliyi ilk aldigimda gercekten sikinti yaratiyordu, Lead volume 2, master volume 5'ten fazla kokleyemiyordum, dolayisiyla tam olarak power lambalarinin saturasyonu isin icinde olmuyordu diyebilirim. Isin guzel yani, ENGL amplilerin hepsinde bir ozellik var, dusuk ses seviyelerinde bile cok cok guzel tonlar elde edebiliyorsunuz, ammavelakin, attenuator'u aldiktan sonra power lambalari saturasyona sokup aldigim ton muhtesem otesi oldu.

Isin tek kotu yani, attenuator ile -12db'den daha fazla ses dusurmeye calistiginizda, giderek tiz frekanslar abarmaya basliyor, bu yuzden misal, aksamlari evde calmak icin kullandigim ton ayarinda, inanir misiniz treble 1, lead presence 3'te falan caliyorum mecburen, yoksa cizir cizir olmaya basliyor ton, bilekmetal tonu gibi tizler cosuyor. Attenuator ile Master volume 9'da, Lead Volume 6'da caliyorum, bu ayardayken attenuator'i devre disi birakmayi denemedim, denemeyi goze alamam, evimin ustume yikilmasini istemem bos yere ehahahah. :)

Ustundeki reverb cok iyi, gercekten memnunum, ritm tonlarina da derinlik ve hacim katmasi icin reverb'u 1'de falan kullaniyorum, leadlerde ise 3-4'ten 6'ya kadar yolu olabiliyor.

Ayri ayri EQ yapilamamasi kotu bir durum, ammavelakin FXLooptan bir EQ pedali baglarsaniz, ki MXR 10-band EQ baglayarak bu isi hallettim, iki farkli eq moduna ulasabilirsiniz, biri lead, biri ritm icin, ya da biri ritm, biri clean icin falan vs.

Clean kanalini gayet basarili buldum ben acikcasi, ha bir Fender Twin Reverb kadar olmasa da, ozellikle ilk tube amplim oldugundan dolayi beni buyuledi diyebilirim. Hafif drive'a sokunca blues tonlari icin ideal, hem drive'a sokup hem de clean channel'i high gain butonuyla 70'ler/80'ler crunch kanalina cevirebiliyorsunuz rahatlikla.

High gain lead kanali ise bambaska, tam bir tipik ENGL tonu, thrash'ten tutun, booster/od ile birlikte kullanacaginiz gain miktarina gore Death/Grind tonlari bile elde edebilirsiniz, ki gitari 15-60'lik tellerle la'da kullanan biri olarak bu ozelligini bayagi bayagi kullandigimi soyleyebilirim acikcasi. Palm-mute'larda cekic gibi kafaya vuruyor, sumuk gibi, camurlu vicik vicik bir palm mute tonu yok, tamamen isabetli ve tane tane. Lead gitar harmonilerinde, sololarda da ayni seyi soyleyebilirim, tusenize gercekten duyarli, hata da saklamadigini rahatlikla soyleyebilirim. Tabi dip gurultusu biraz cosabiliyor, bu durumu da ISP Decimator kullanarak hallediyorum, sikinti cekmiyorum.

Combo'nun kendi icinde bulundugu kabin open back, arkasi acik oldugundan biraz bass response'i dusurdugunu soyleyebilim, param ve mustakil bir evim olsaydi muhtemelen bi 2x12 engl/mesa kabin alarak costurabilirdim, hos boyle bile yuksek ses seviyelerinde kaloriferler ve pencereler tir tir titriyor, ev icin rahatlikla yeter bana.

Ampliyi ikinci el olarak Tarabya'da bir sahistan almistim, herhalde 17-18 yasinda falandi, kotur kotur de The Black Dahlia Murder falan calabiliyordu cocuk, sinav donemi geldiginden dolayi satmak zorunda kalmisti amplisini, pek bir uzulerek elinden almistim acikcasi ne diyeyim.

Sifiri 3700 kusur lirayken 2100 liraya almistim, ampliyi aldiktan sonra Eurotubes'dan JJTesla full kit eslenmis lamba siparisi verdim, beyoglu siraselviler caddesi'nde hayrettin bey vardir, oradaki butun dukkanlarin ampli bakimlarini yapar, yeni lambalari taktirip bias ayarini yaptirdim, o zamandan beri amplinin herhangi bir arizasini ya da en kucuk bir hatasini gormedim diyebilirim.

AVT100 kullaniyordum screamer'dan once, ki avt100'den screamer'a gecmek dehset bir ziplama oldu benim icin, ilk aldigim gun bi 6-7 saat caldigimi hatirliyorum, ertesi gun kulak agrisindan agliyordum falan heheh.

Duvar dosemisim ne kadar yazdigimi farketmeden, oncelikle gercekten tavsiye edecegim amplilerdir ENGL'lar, hele ki, eger firsat olur da Balyoz muzik pro studyosuna ugrarsan, orada bir Invader 150 var, saka gibi bir high gain amplidir kendisi, benim icin bir numara, Peavey 5150/6505 ve Mesa Dual/Triple rectolara bile tercih ederim kendisini, icinde built in noise gate falan da var, hic bir sikinti cektirmiyor adama.

Sevgilerim ve Saygilarimla.

Çok teşekkürler.Peki kullandığın attenuatorun marka modeli nedir ?
 
@ ''Kuntekin''

sana bir adet özel mesaj gönderdim yalnız ulaşmamış sanırım. Kontrol edersen ve cevaplarsan çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Cevap yolladim Swallowed :)

be4iforget, attenuator olarak THD Hotplate 8ohmluk versiyonunu kullanmaktayim, dedigim gibi 12 desibelden daha fazla ses dusuruldugu zaman tiz frekanslar abarabiliyor, bir de eklemeyi unutmusum, bass response azaliyor, ama bunu duzeltmek icin attenuator'un uzerinde bir deep switch var, ayni 100 watt kafa amfilerin uzerindeki benzer Depth Punch denen ayar gibi, tokmakla vururmuscasina bass frekansini arttiriyor, onun disinda herhangi bir sikinti yasamadigimi soyleyebilirim rahatlikla.

Yalniz attenuator'i baglamak icin bir tane kaliteli (ki kaliteli olmasi frekanslari tam aktarabilmesi icin onemli) speaker jack lazim, enstruman jack'i degil yalniz, kafayi kabine baglamak icin kullanilan jacklerle tamamen ayni bu. Enstruman jack'i kullanilirsa amfiyi patlatir mahveder, aman diyeyim Allah korusun :)
 
Pera müziğe mail attım,saolsunlar hemen cevap verdiler.
ENGL,E320,Thunder 50,Combo, Eur.1435.-

,E325,Thunder Head, Eur.1235.-

ENGL,E330 Screamer 50,Combo,Eur.1725.-

,E335 Screamer Head,Eur.1615.-

Fiyatlar tam olarak böyle.Acaba nakitte daha da fiyat düşüyorlarmı?Bilgisi olan birisi cevap verirse cok iyi olur.
 
Nakitte yanlis hatirlamiyorsam fiyat dusuyor olmalari lazim, hos ben onceden cok kez tel, pena, pedal alisverisi falan da yapmistim, Emrah Abi (Allah rahmet eylesin, yakinlarina bas sagligi diliyorum) zamaninda cok kiyak yapmisti bana eheh. Fiyat duseriz elbet falan demisti de, ikinci el bulunca pera'dan almadim tabi dogal olarak ampliyi.
 
Yukarıda ki fiyatları doğru ve güncel varsayıyorum ancak başka bir sitede screamer'ın fiyatı 3,260 tl. Üstelik havale fiyatı 2,934. Bu olay mümkün müdür yoksa o sitenin fiyatı güncel mi değil?
 
Yukarıda ki fiyatları doğru ve güncel varsayıyorum ancak başka bir sitede screamer'ın fiyatı 3,260 tl. Üstelik havale fiyatı 2,934. Bu olay mümkün müdür yoksa o sitenin fiyatı güncel mi değil?

7 Nisan 2010 tarihinin fiyatları. Yani üzerinden 5 yıl geçmiş. Güncel olduğunu sanmıyorum orada yazan euro fiyatlarının. Ancak 7 Nisan 2010'un euro kuru 2,017 alış, ve 2,027 satış fiyatına tabi idi. Kaba bir hesaplama yaptığımızda ENGL e330 Screamer 50 Combo amfi 3500 TL civarında bir fiyata sahipti 5 yıl önce. Aynı ürün şu an Do-re Müzik'te 1399 Euro ancak euronun günümüzdeki durumu 2,7068 alış ve 2,7058 satış fiyatına tabidir. Bundan ötürüdür ki 3800 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Bu da havale de düşüyor.
 
Yalnız konu hemen önüme düşünce son msjın tarihine hiç dikkat etmedim. Pera'nın sitesinde de aynı fiyat yazıyor diye aldandım sanırım. Ama orayı da kontrol edince 6.2013 te güncellenmiş en son. O helde malum fiyat doğru fiyat. Bir an ödüm patladı :)
 
Geri
Üst