Hantug Floyd Rose Kopru Ve Parcaları


Doğru. biraz açmam lazım. :)

Titanyum floyd rose köprü alacak olsam muhtemelen Hantug alırdım. Ancak titanyum floyd rose bir köprünün fazla lüks olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen pek de clean çalınmayan bir gitarda kullanılacak ve tona /sustain'e etkisi çok da kolay fark edilmeyecek. Çeliğe / pirince göre bir ağırlık avantajı da sağladığı muhakkak, ancak ağırlık çok umurumda değil. Hatta hafifliği, ağır köprüsüyle dengeli olan bir gitarın dengesinin bozulmasına da sebep olabilir. Gitarın ağırlık merkezinin olması gereken yerde olmaması çok sinir bozucu bir şey. (Asat tribute gitarıma taktığım kilitli kulakçıkları bu sebepten aynı gün sökmüştüm)

Hantug müşterisi olabilirim gelecekte. PRS SE gitarımda tonepro'nun güzel alüminyum bir köprüsü var. Köprünün hafifliğinin ağacın rezonansını daha ön plana çıkardığını sanıyorum, ama alüminyum malzeme aşınıyor ve oksitleniyor (parlaklığını kaybediyor). Ömrünü doldurunca (eğer bulabilirsem) bunun titanyumunu tercih edebilirim .

AVT2P – TonePros Wraparound Set w/SPRS2 Locking Studs for PRS | TonePros
 
Son düzenleme:
Çok kaliteli görünüyor, tebrik etmek gerek. Fakat pahalı. Sanırım ihracat odaklı çalışıyorlar ki çok mantıklı.
Fiyatın da salt malzemeden kaynaklandığını düşünmüyorum. Titanyum pirinçten yalnızca 2 kat pahalı. Krom ile aynı fiyat.
Abi sen zaten bilirsin de forumdaslar icin bunu biraz acalim; titanyum alasimlarin hassas islenmesi kesici uclarin omrunun azalmasi vs gibi nedenlerle pirincten cok daha zor bu bir maliyet kalemi, ama asil mesele biraz da prestij algisi ile ilgili. Insanlar daha egzotik malzemeleri seviyorlar bunun da fiyata getirdigi bir kopuk oluyor. Aslinda Hantug grade 5 titanyumu kopru saddle yapmak icin siparis veriyor olamaz zaten oyle ufak partilerde ekonomik olmasi ihtimali yok, ayrica cok daha rahat islenen bir suru grade varken. Savunma isi icin yaptiklarindan arda kalanlari yine savunma sanayine hizmet icin aldiklari tezgahlarda yapiyor olmalari tek ekonomik yol. Bunun tabi bizim gibi son kullanici acisindan buyuk avantaji var. Lockheed Martin`in standardiyla Fender`e yedek parca aliyorsun :) Ben kendilerinden tunerlar da bekliyorum. Yaparlarsa ve biraz daha arge kasarlarsa metal aksam konusunda rakipsiz olabilirler.

Bir de titanyumun tedarigi sikintili, hantug gibi aslinda savunma sanayine alt yuklenici olan calisan adamlarin calisma kosullari sikica denetleniyor. Boyle bir malzeme mutlaka sertifikalidir, geldigi yer ve gittigi yer belgeli belli olacak sekilde bunu alip islersin ancak. Hatta 75mm ustu capta bir titanyum silindiri getirtmek son derece komplike bir is bas parayi al olmuyor. Ama nereden bakarsaniz bakin Titanyum mucizevi bir metl falan degil, titanyum en sert malzeme olmadigi gibi en hafif malzeme de degil. Aluminyum yari yogunlukta neredeyse. Soyle diyebiliriz: titanyum aslinda hic bir derste sinifta en yuksek notlari almadan okul birincisi olan insanlara benziyor.

Hantug`un tremolosu titanyum tremololar arasinda fiyat olarak en uygunu hos bir de Floyd Rose`un kendi titanyum koprusu var baska da yok zaten ya. Bu arada Hantug Gotoh`a daha yakin bir tremolo yaparak bence cok akillica bir is yapmis. Suhr mesela standart olarak Gotoh`u Floyd Rose`a tercih ediyor.

Ote yandan dikkatli okursaniz tel sikistirma vidalari paslanmaz celik, titanyum degil bu mesela bir maliyet avantaji. Cok zeki bir sekilde tel sikistirma bloklarini da silindirik yapmislar bu da maliyeti dusurecek birsey buyuk ihtimalle talasli malate gerek olmadan dupeduz sosis gibi kesiyorlar. Son olarak cok daha basit Fender tremolo titanyum olursa 375 dolar istiyorlar lakin her saddle`in ustunde Titanium diye kabarik harflerle yazmis olmalari Lamborghini`sini yag degisimi icin Italya`ya gonderen Arap kardeslerimizinki kadar buyuk bir gorgusuzluk... Sahi ben neye yanit veriyordum yahu onu da unuttum burada durayim bari...
 
Geri
Üst